Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bilý Ibalgin

Od: ucinek odpovědí: 15 změna:

Uziváte na bolest Ibalgin ruzovy nebo bily? Já vzdy kupovala ten ruzovy, dobre se polyka a rychle zabirá, ale posledne mi v lekarne dr.Max nabidli jejich bilý za lepsi cenu, slozeni pry stejne a je pry lepsi na zaludek, jenze ani dvoji davka nejak nezabirá, tak nevim proč nepusobi stejne. Zakaznik za mnou v lekarne neco poznamenal o smejdu a vyhozenych penezich, asi mel pravdu. Máte s tim nekdo zkusenosti? Priste uz radeji koupim jen ruzovy original !

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

1x

Nebudu tady s nikým polemizovat co škodí a co ne. Škodí každá cizí látka do těla, některá víc, některá míň.

Rozhodně ale ty výše jmenované léky nejsou "oblbováky". Působí antizánětlivě, tedy potlačují a léčí záněty v těle. Já si pod slovem oblbovák, představuju lék, který jen potlačuje bolest, ale neléčí. Možná to tu mají někteří jinak.

A k tazatelce: lék může mít klidně stejné složení, ale nemusí sedět množství aktivní látky, nemusí sedět obsah doplňkových látek. na které můžete být citlivá, atd. Dnes je bohužel taková doba, že se nedá věřit ničemu. Všechno je předmětem kšeftu a tedy snahy o co největší zisk.

ucinek
hodnocení

Mozna mate pravdu s tim mnozstvim doplnkovych latek, nevim co z toho mi nesedi, ale stejne je dobre vyzkouset ruzne druhy a potom uzivat to vhodnejsi. Ted jsem si precetla znovu krabicku a bily ma nazev Ibuprofen a ruzovy je Ibalgin, asi aby se to rozlisilo, ale leciva latka je stejna. Pribalovy letak od ruzoveho jsem uz driv bohuzel vyhodila, priste si to slozeni schvalne porovnam, ale je pro mne ucinkem lepsi.

doplněno 14.05.17 17:20:

Babko - bylo to uz driv doporuceno od lekare na obcasnou bolest, je to volne prodejny lek, takze by se s receptem neobtezoval, uzivam to vzdy jen kratce treba 2x za rok, nastesti jsem jinak celkem zdrava, zatim :)

Také mne občas bolí hlava. Jedině ten růžový. Toho barviva tam zase moc není a nejíte to jako cukrlata každý den, ale v momentě potřeby. Také chodím do té samé lékárny a také mi nabízejí jejich "úžasné" domácí produkty. Odmítám systematicky. Je to jejich marketingový tah. Nevím jak bych to popsala, ale je to jenom jejich byznys. Vyrábí to ve vlastních laboratořích a nemusí platit u cizích značkových. Takže na tom vydělají. Ale vydělají jenom oni, ne zákazník. To by musel být ten jejich výrobek opravdu znatelně levnější. A to nikdy není. A ještě ke všemu to nefunguje jak by mělo. Už to nekupujte. Já jsem vždycky neoblomná. Trvám na tom co chci já a to si koupím. Jejich návrhy nepřijímám.

hodnocení

0x

brufen, ibalgin, ibuprofen, nimesil, nalgesin, ataralgin, ... všechno je to jeden hnus, který otupuje mysl, abyste si mysleli, že bolest není...

Užívám pouze vyjímečně, byť mám dostatek zdravotních potíží... Myslím, že právě ve vašem případě jde o placeboefekt. Tedy že růžovka pomůže, bílá není účinná...

Na žaludek podle mne je nejlepší nimesil. Jednu dobu jsem musel užívat i 3 prášky denně a ostatní mi způsobovaly nevolnost a tlak v žaludku.

doplněno 14.05.17 20:48:

@ra252 - V podstatě tazatelce neradím - jen tvrdím to, co mám ze své zkušenosti... jsme amatérská poradna, jak je předem uvedeno.

Nemyslím, že dole pode mnou je příspěvek od lékaře. Že se nějaký prášek více-méně zaměřuje na zánět nebo jen oblbuje mysl, to je v podstatě u všech léků na bolest. Na každém člověku je pak individuální účinek. Třeba antibiotika můžou zabrat až napočtvrtý pokus... jako u mojí neteře.

Ibumax je tuším varianta brufenu v bílé barvě - ten jsem snědl také stovečku... postupem času samozřejmě. Na mne má účinek stejný jako brufen, ibalgin a podobné...

Po konzultacích s lékařem-ortopedem jsem se zaměřil na zmínění nimesil. Zřejmě má lepší složení pro můj organismus. Nejsem však zaměřen na barvu tabletky, ale na její účinek. Dotaz mi připadne zavádějící a v celku zbytečný...

ucinek
hodnocení

Nastesti jsem nasla jeste zbytek ruzoveho a ten zabral spolehlive hned po jedne pilulce, takze rozdil velký ! Jinak mate pravdu, jsou to vsechno oblbovaky, ale kdyz pomuzou od bolesti je to uleva *tanec*

Pokud chcete radit, měl byste o věci vědět alespoň maloučko ..

hodnocení

0x

Mám s bílým Ibalginem zkušenost, nepocítila jsem v tom žádný rozdíl, jen že nejíte to červené barvivo. Jednou mi ho prodali v lékárně, protože červený došel.

albatros498022*
hodnocení

0x

Obsah účinné látky mají oba stejný, tedy jde pouze o vaši psychiku.

hodnocení

0x

Nikdo má pravdu. Bolest je většinou ze zánětu, který léky léčí.*stop* Proč si kupujete prášky na bolest? Proč potlačujete důsledek nemoci, kterou by lékař diagnostzikoval a vyléčil? Navíc něčím, co by nebylo nebezpečné. Proč tohle řešíte na poradte.cz a ne s lékařem?!

Protizánětlivý účinek Ibalginu není nijak zázračný. Ale i léky, které pouze tlumí bolest, mají svůj význam. A ne malý.

Ale babko, bolest hlavy není vždycky z nějakého zánětu. Prostě mám někdy bolest hlavy, tak co bych lítala k doktorovi, když vím že stačí spolknout Ibalgin. Teda pokud tazatelka psala o bolesti hlavy, teď si nejsem jistá. Pokud má jiné stálé bolesti, tak s tebou souhlasím.

Babkazov - "Proč potlačujete důsledek nemoci, kterou by lékař diagnostzikoval a vyléčil?"

Prášky beru jen když už se bolest fakt nedá snést. Trpím občas bolestmi hlavy a zatím nikdo nedokázal zjistit proč. A to mám za sebou CT, magnetickou rezonanci a další vyšetření špičkovými lékaři v jedné pražské fakultní nemocnici. Takže kdybych čekal, až někdo určí diagnozu a začne mě léčit, asi bych se už dávno bolestí zbláznil. Brufen, ibalgin, ibuprofen (a kdo ví, jak se tomu sajrajtu během doby měnil název) mi absolutně na hlavu nezabírá (ani bílý, ani růžový). Pomáhá mi celkem spolehlivě "valetol" (většinou stačí půlka). Zato mi růžový ibalgin (bílý jsem nezkoušel) spolehlivě zabírá na bolesti zad. Tam je diagnóza jasná ale léčba zatím nedoporučená (operace páteře). Polykám to na doporučení doktorky a jsem vděčný, že to bolest aspoň zmírní. Rozhodně to význam má a není to placebo.

Suzy a Magdon. Omlouvám se, já jsem úplně zapomněla, že může bolet hlava. Máte pravdu. Asi 10 let jsem mívala migreny a žádné prášky mi nezabíraly. Nakonec mi bolest vyřešil kamarád, který mi napsal injekce. Když mi ji neměl kdo píchnout, vypila jsem ji. Ani nevím co to bylo. Teď, naštěstí, mě hlava vůbec nebolívá. Ale klouby a páteř, ty mi dávají zabrat! *plac*

vilik*
hodnocení

0x
Nechci dělat znalce, ale jednou jsem si všiml, že bílý má v letáku uvedenou delší dobu, za kterou začíná působit. Jo, určitě si toho všichni všimli, protože poctivě pročítáme příbalový leták:).
U nás tehdy taky bílý z této lékárny polovina rodiny nechtěla, protože se jim nezdál dost účinný, jen místo něj byl upřednostněný nurofen s poloviční dávkou účinné látky a s rychlejším nástupem účinku.
Takže moje domněnka je, že člověk zvyklý na rychlejší úlevu má pocit, že pilule nezabrala. Možná je vysvětlení jiné, netuším.
doplněno 15.05.17 15:04: Nevím, já tyhle věci normálně neberu. Možná proto mi zabere i bílý:).
Bral jsem ho několik dní pouze na radu lékaře po operaci, takže ano, vzal jsem ho dopředu. Rozdíl mezi bílou a růžovou variantou v řádu minut jsem nebral jako významný a kratší dobu působení jsem také nepostřehl. 6 prášků denně mi tehdy stačilo.
Ale ano, souhlasím, někdo čeká účinek hned a ten vezme raději jiný prášek.
Mimochodem, nedávno jsem četl o neuvěřitelné spotřebě těchto léčiv a možných rizicích z ní plynoucích. Nedokážu si to představit, jedině snad u některých lidí, jako například starší osoby se specifickými nemocemi, jako byl jeden z mých prarodičů.
ucinek
hodnocení

Ten počátek pusobeni je dost dulezity, clovek si prece nebere zbytecne prasek dopredu v ocekavani bolesti, ale az je to akutni, proto se ted prodava taky Ibalgin v zelatinovych kapslich s rychlym ucinkem. Taky je u bileho kratsi doba pusobeni, mam vyzkouseno, ze kdyz konecne zabral tak se bolest vratila cca za 2hodiny a ma se brat dle navodu jen 3x denne. Zkratka nevyhovujici napodobenina.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]