Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jidlo z vozidla

Od: gubaxan® odpovědí: 6 změna:

Zdravim.
Prosim o radu - co je třeba zjistit a kde abych mohl otevřit vpodstatě stanek s jidlem, ktery bude moci cestovat.

Určitě hygienu a pod uřady,ale třeba je tam něco, co mi vubec do hlavy neleze?
Diky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

3x

Vyjmenoval jste v podstatě vše. Všechno je to o tom, vyjít s kontrolními úředy. Živnostenský odbor-živnosťák; statistika- DIČ; hygiena-zdr.průkaz, vybavení poj. prodejny, zdr.průkaz, HACCP, schválení auta pro převoz a prodej potravin; živ.prostředí-odpady; bezpečák-školení; hasiči-pož. bezpečnost; povolení od majitele pozemku na umístění vozidla; finančák-přihláška k placeni daně, EET.

Asi jsem ještě na něco zapomněl, ale to se stává... Jo, já vím. To je legální cesta. Ke každému cíli vede jedna legální a milion nelegálních, rizikových cest. Je to jen na vás. A radím, to co každému, kdo se tu na něco takového zeptá: "Dělejte to tak, kdyby jste krachnul, ať nemáte takové dluhy, které neustojíte.

doplněno 13.05.17 18:38:

U živnosťáku jsem zapomněl na jednu věc. Zeptejte se, jestli když je to mobilní provozovna, ji musíte oznamovat, jako ty pevné, kamenné a stánky. A velice "důležitá věc, na které si živnosťák zakládá, a dává velmi rád pokuty při kontrolách, je správné označení provozovny, a sídla podnikání. Pokud budete mít sídlo podnikání doma, a nejste ve svém, tak musíte mít povolení majitele nemovitosti.

Podnikání zdar. Není tenhle soupis krásným důkazem toho, jak nám náš stát (ne)usnadňuje podnikání?

jedubaba*

Pokud budete mít spotřebiče na plyn, tak ještě revizi rozvodu s "kulatým razítkem".

hodnocení

Děkuji za dost podrobne rozepsani. No pravě, ty uřady jsou moc, ale povoluji hlavně to, co podle nich nikdy zprovoznit nejde, vše řeší uplatky a o Babiši už vubec nechci nic psat - protože slušně se vyjadřit nedokažu.

mcmerkurion*

... Babiše do toho netahej, krom EET na to platěj stejný předpisy už hodně dlouho ...se dá se koupit komplet auto, který to splňuje ... nenapsal jsi totiž, co myslíš tím "stánkem s jídlem", oni to totiž můžou být balený bagety jakož i grilovaný kuřata ...

Vůbec si nedovedu představit, co má Babiš společného se srajdou z takového jídla!

jedubaba*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]