Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem dělal psychotest a byla tam mimo jiné tato otázka: Máte někdy pocit že ztrácíte/mohl byste ztratit sám sebe? Nechápu co tím bylo míněno.
To znamená, že vám to nehrozí. Jinak byste pochopil.
Destrukcí osobnosti člověk ztrácí sám sebe a svoji hodnotu. Dochází k rozdvojení osobnosti nebo jiným duš. poruchám. Člověk ztrácí sám sebe a ví, že to přestává být on. Není ve své kůži. A lidé v okolí to taky pociťují, dávají mu najevo, že je nesvůj. Ztrácí nejen sám sebe, ale i své přátele. Je to nepříjemný a dlouhodobý proces, zažila jsem to. Pomalý rozklad osobnosti. Člověk má pocit, jako kdyby "hnil" zaživa. Jakoby se propadal do nějaké propasti pomaloučku. Je to spoustu let zpátky, co jsem to zažila. Nikomu bych to nepřála zažít.
Dobrý den, no, ve vztahu může mít jeden partner pocit, že toho druhého ztrácí (pozná to např. z jeho chování). Nevím, zda může tento pocit zažívat i jednotlivec na sobě - napsal bych nekompromisní NE. Zdravím!
satam - myslím, že NE zní sebevědoměji, ale mělo by to být pravdivé.
Depersonalizace je psychický symptom s širokou škálou projevů. Nejobecněji řečeno se vyznačuje zdáním neskutečnosti sebe sama. Může se objevit po stresu, při únavě, v průběhu dětství či dospívání, při osamocení. Je míněna možná i jen ztráta sebekontroly. Něco nás rozhodí / rozhází. A co syndrom vyhoření?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.