Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zřejmně píši a informuji se na špatném oddělení, ale stejně to zkusím. Chtěl jsem se zeptat ohledně podání trestního oznámení... Bydlím v Havlíčkově Brodě, kde má pobočku nebankovní úvěrová společnost PROFICREDIT. V tento okamžik mám s touto společností sjednány a uzavřeny platné úvěrové smlouvy. Součástí smluv je i zmínka o Ochraně osobních údajů... Co mě trápí..? Včera tj. 16.11. v ranních hodinách přišla na adresu mého trvalého bydliště (ještě u rodičů) upomínka a penále za zpožděné splátky... Já byl v ten okamžik v práci. Dopis vyzvedla ze schránky moje matka, která ho s mím telefonickým svolením otevřela. Bez mého svědomí se ale do toho opřela a řešila vzniklý problém. Dovolala se do pobočky v Havlíčkově Brodě, kde mluvila s osobní asistentkou obchodního zástupce této firmy. Ta jí "prozradila" čísla úvěrových smluv, výše úvěru, jaké je měsíční splátka, na jak dlouho, formu splácení, termíny splácení, výši penalizace atd atd... zkrátka vše a ještě psychicky z mojí matky vymohla peníze na splátku! Matka se ohradila, že jí to říct museli, že ona je majitelkou bytu, kde já mám trvalé bydliště a že na to má nárok... Já to tak ale rozhodně necítím... Ptám, se.. došlo v mém případě k tomu, že společnost PROFICREDIT porušila smlouvu a zneužila mé osobní údaje? Má smysl podávat trestní oznámení? Jestliže ano tak na koho? Na společnost nebo na tu paní asistentku? Mnohokrát děkuji za jakoukoliv odpověď!
Ševčík Petr
Zdravím Petře! Předpokládám, že společnost nemůže podávat nikomu telefonicky a ani jinak informace z úvěrových smluv. To by si mohl zavolat kdokoliv, to je absurdní. A to, že je matka majitelkou bytu - to nic na tom nemění. Jsou vyjímky, kdy souhlasíte s tím a nebo mají i povinnost vůči FÚ, soudu, policii - to je možné. Ale ne takto. Odpovědná je za to finanční společnost - ta si musí udělat pořádek ve své společnosti. V každém případě bych napsala písemnou stížnost a žádala případně náhradu za zneužití soukromých informací. Zkuste ještě kontakt na www.obcanskeporad/.... Je to bezplatná právní poradna, najděte si, kterou máte nejblíž a sjednejte si schůzku. To by bylo možná nejlepší řešení. Hlavně sebou - pokud se rozhodnete - vezměte úvěrové smlouvy. A dokud si to vše dobře pamatujete, sepište s matkou, co všechno a kdy asistentka prozradila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.