Nejste přihlášen/a.
Chci se zptat. Jestli že mi zákazník dojde objednat soukromou oslavu a vyžaduje přitom povolení kouřit. Což znamená že v podniku bude uzavřená soukromá akce. Je mmožnost toto bez postihu povolit?
Dobrý den, pokud oním podnikem myslíte kuřácké restaurační zařízení, tak do 30. května to není problém. Od 31. května bude všeobecný zákaz kouření v těchto prostorách - forma akce není podstatná (musí být ochráněn i personál a případně i děti a těhotné ženy na soukromé akci). Zdravím!
Pokud bude součástí oslavy i swingers, tak bych v tom neviděl problém.
To byl vtip, omlouvám se.
Zákon č. 65/2017 Sb. o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, § 8
(1) Zakazuje se kouřit k) ve vnitřním prostoru provozovny stravovacích služeb, s výjimkou užívání vodních dýmek
Ani slovo o soukormých akcích.
Ano, zákon hovoří jasně ". S výjimkou vodních dýmek. "už ji mám připravenou. Náš hostinský je má v zásobě taky, a pokud zapomenu, ochotně bezplatně zapůjčí. Cena do 30kč.
To záleží jen na vás. Jen vy víte, jestli to chcete povolit, vyjít jim vstříc. Jestli jste schopen ráno provozovnu uvést do takového stavu, aby se tam nekuřáci cítili dobře.
Zákon to sice zakazuje, ale bude to uzavřená společnost. To za prvé.
Za druhé: Trochu logiky do toho. Aby vás někdo za kouření v provozovně mohl postihnout, musel by tu být někdo, kdo vám to dokáže. Dodatečně? Po akci? Je na organizátorech, jestli mají mezi sebou blba, který se zůčastní dobrovolně kuřácké akce, a pak si půjde stěžovat a svědčit.
Za třetí: Ten den každého vyženete. Na soukromou akci nepustím nikoho, koho organizátor neoznačí jako svého hosta.
Co jsem se dočetl, tak pokavad si někdo udělá soukromý klub jako třeba nějaké sdružení, kde budou ale splněné podmínky které jsou k tomu vyplívající tak si tam člověk může dát tu cigaretu i k pivu, ale vím, že s tím je hodně "ale" spojené. Udělat si něco jako soukromou akci podle mě neprojde. Myslím si, že tenhle zákon se dá obejít i jinými způsoby, upřímně se mi líbí i ta dýmka z aliexpressu, akorát to by podle mě taky neprošlo. Lepší možností jsou podle mě ty elektronický cigarety, já kouřím vapour 2, ze které jde pára, která je i mín škodlivá než cigaretový kouř a ještě nesmrdí. U těhle cigaret je hlavně výhoda, že jsou povoleny a žádný zákon se na nevztahuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.