Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smlouva přes telefon?

Od: gars7 odpovědí: 22 změna:

Dobrý den,včera mi volala firma,že jsem v kvízu vyhrál pro ženu holící strojek.řekla mi,že stačí zaplatit poštovné 160kč a pak co 3 měsíce mi budou posílat žiletky za 400kč.a že kdykoliv to mužu telefonicky zrušit(až po obdržení balíku).oznamil jsem jí své iniciály.odpoledne mi moje žena řekla,že nemá zájem a já hned volal do té firmy ale telefon je stále obsazen.tak jsem napsal SMS o zrušení objednávky.na druhý den jsem znova několikrát volal a stále tel. obsazen.prosím o radu co mám dělat,jestli zásilku raději nevyzvedávat na poště anebo jak jinak řešit tenhle problém.díky.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

6x

To jste se nechal pěkně napálit. Mimochodem, 400Kč každé 3 měsíce? 1200Kč za rok za žiletky? To jsou asi pozlacené, ne? Odstoupit od smlouvy můžete jen písemně-doporučeně do 14ti dnů od převzetí první zásilky. Jinak Vám to budou házet do schránky dál a dál i se složenkou a když nezaplatíte, budou vyhrožovat vymahatelskou firmou. Taky mám s podobnými firmami zkušenosti, protože partnerova babička taky objedná kdejakou blbost. Už to byly kuchařky od Readers digest a naposledy něco na klouby od Helvetia Apotheke. A protože jsou to firmy vykutálené a podvodné, podvedla jsem i já je. Takže balíčky sice chodily (hází je pošťák normálně do schránky bez jakéhokoliv potvzení), my jsem je neplatili, zboží si ponechali, ale na firmy jsem napsala doporučený dopis, že jsme nic neodrželi, oni nemají jak dokázat, že zboží poslali, což nemají, když to hází do schránky, že jsou podvodná firma, pošlu na ně ČOI a žádám o výmaz jména z jejich databáze a nemají nás už kontaktovat. No a kupodivu to u obou firem prošlo, i když už hrozili, že vše předají vymahačské firmě. Readers Digest žádala snad čestné prohlášení, což jsem s klidem babiččiným jménem podepsala a druhá firma dala pokoj rovnou. Takhle se na ně musí, jsou to šmějdi.

hodnocení

3x

Vyhrál jste kulové a ne holicí strojek. Takhle si zajišťují další zákazníky, kteří jsou pak uvázaní a nemohou couvnout.

Neplatit jim žádné poštovné, SMS nebo telefonem /pokud se dovoláte/ svou "výhru" zrušit a konec.

Také mi už byla nabízena výhra se závazky, pokaždé jsem přejícně řekla: potěšte tou výhrou někoho jiného. A bylo to. Jaga.

hodnocení

3x

A neni to finance.idnes.cz/... a dtest.cz/...
Tenhle kontakt fungoval v uvedenou dobu:
westerfield.ch/...
GoodShave: 227 191 219 Pondělí - Pátek 9:30 - 16:30

Lego, *palec*. To bude určitě ono.

gars7
hodnocení

jo jo jsou to oni,hned jsem jim volal(se divím ,že to někdo zved) zvedla to paní.rozhovor trval 7 minut o ničem,ale nakonec mi řekla-příjde zboží hned volat zpátky č.faktury,produktu a smlouva se zruší.zatím všem díky.

A zase vám namazala med kolem úst*sok*

Skočila jste jí na nějaké telefonické sliby. Je třeba jim při spojení hovoru ihned říci, že si hovor nahráváte a že ten balíček vůbec nepřijmete, protože ta smlouva byla udělána podvodem.

Ale proč se nechováte podle "návodu" pb? Je to jednoduché, spolehlivé a funguje to.

gars7
hodnocení

příjde zboží,zavolám(raději z jiného tel.)a upozorním ji na to ž telefonat se nahrává.smlouva je Distanční smluvená takzv.na dálku,a myslim si,že rozhovor mají nahraný.mužu jednat jak píše pb,ale je to protiprávní.ten balík se platí formou poštovného 149kč.alíkkoupim b-mužou posílat dále balíky,nekoupím balík-budou prudit.chci poslat odstopení od smlouvy(č.faktury,č.produktu),ale adresa je někde Zetten v holandsku.

Moc mě to mrzí, ale zjevně jste "návod" od pb nepochopila...

gars7
hodnocení

návod jsem moc dobře pochopil,pokud balík příjde do schránky tak si ho hold nechám.a složenku nezaplatím.

A za tři dny začnete "bombardovat" firmu, že kde je to slíbené zboží, že jen slibují a neplní, popř. že je zažalujete apod. Tohle je totiž velmi podstatná část té strategie*bum*

kimbert*
hodnocení

0x

A proto mám v mobilu nainstalovanou aplikaci proti takovým šmejdům "můžu to zvednout? \ a mám klid*tanec*

play.google.com/...

telefon

Nemusím nic instalovat - neznámá / neuložená čísla nezvedám a mám klid.Pokud někdo opravdu něco rozumného potřebuje,tak může po nezvednutí telefonu poslat SMS.Je to moje číslo a můj telefon a já se rozhoduji jestli to zvednu nebo ne.Stejně mám většinou vypnuté zvonění.Pak můžou šmejdi volat i v noci.

mp*

To je zajímavé. Já mám vcelku veřejné číslo jako provozovatel restaurace (www stránky, rezervace, vizitky) a s nějakou kravinou mě volá tak jeden člověk za týden. V celku rychle to slušné ukončím slovy děkuji, nemám zájem, nashledanou a pak zmáčknu to červené tlačítko, které má každý telefon. Nebrat cizí čísla je holý nerozum. představte si situaci, že přepadnou vaše dítě, nebo vaší maželku, a oni se snaží vám volat o pomoc z "cizího čísla". To je, co? Kdo nechce komunikovat telefonem, nebo na to nemá rozum, vůbec by si ho neměl pořizovat.

hodnocení

0x

Takových je plno, prostě nebavit se a říci nemuám zájem.

gars7
hodnocení

k dopisu odstoupení od smlouvy mám přibalit i produkt(hol.strojek)?anebo jenom poslat dopis a čekat na vyjádření?

Záleží na tom, jestli jste strojek dostal způsobem vhozením do schránky, nebo jste musel převzetí podepsat pošťačce. Jestli to jen hodili do schránky, řiďte se první odpovědí. Nic neposílejte, nemůžou Vám dokázat, že jste něco převzal. Jsou to fakt hajzlové. A příště dávat velký pozor a neukvapovat se.

Ještě jednou si pročtěte odpověď rádkyně Pb. Je velmi dobrá.

iz*

U těchto firem bývají přesné podmínky pro odstoupení až v zásilce, kterou obdržíte. Podle mne může být nutné písemné odstoupení zaslat na jinou adresu, než z které Vám balíček přijde. Pročtěte si důkladně všechno, co bude ke strojku přiloženo, a postupujte přesně podle jejich pokynů.

Což je špatně, protože v tu chvíli už je zaplacené poštovné, čili to stojí peníze!

U těchhle šmejdů bych se řídil radou dle pb, přestože je protiprávní. Ale na hrubý pytel hrubá záplata.

pb®

Jo jo, kdyby to každý udělal stejně, tak firma zkrachuje a dá pokoj. Ale on se každý zalekne a radši zaplatí. Ale fakt nemají jak dokázat, že zásilku doručili. Občas sice vyhrožují, že udělají šetření na poště, ale jak mi dokážou, že mi ze schránky na ulici balíček někdo nevyndal a já ho převzala? Nijak, vůbec nijak. Asi jsou zvyklí na to, že když se člověk ozve, dají pokoj. Ovšem většina lidí se neozve a z toho oni žijí. Dokonce prý i mají nahraný hovor o objednávce a mohou ho poslat mailem. Žádala jsem je o to, ale nic neposlali. Tak možná špatně slyšeli mail (ale proč si nahrávku neposlechli znovu, když všechno nahrávají?), nebo prostě jakmile začne někdo prudit, vědí že nemá smysl s ním ztrácet čas a soustředí se na jinou snadnou oběť. Nevím nakolik je má rada protiprávní, neb tohe doporučoval i právník v jistém rozhlasovém pořadu. Dokonce prý ani zákazník nemá povinnost firmě na svoje náklady nevyžádané zboží vracet. U kuchařek jsem do firmy volala, že jim velice děkuji za jejich kuchařky, že si je ráda přečtu, ale platit za ně nebudu, když to posílají jen tak. To byste měl vidět, jak se člověk na druhé straně vztekal a že se se mnou nebude vůbec bavit atd. Zkrátka a dobře už 2x jsem se těchto podvodných firem zbavila, přestože babička si u nich zboží opravdu objednala, neb ona objednává kdejakou blbost a pak na to nemá peníze.

Protiprávní je to v tom smyslu, že pokud jsi zboží dostala a jim napíšeš, že ne a že jsou podvodníci (trochu to upravuji;)), sama se dopouštíš takového malého podvůdku, což není v souladu s právem. Ovšem osobně proti tomu řešení nic nemám a naopak ho budu doporučovat i mezi známými, kteří se s podobnými blbinami občas na mě obrací*palec*

gars7
hodnocení

pokud mě nezastihnou doma,nechá pošta lístek ve schránce(doručenka)jak to obvykle bývá?

hodnocení

0x

Tak jsem si znova přečetla jak k tomu došlo. Píšete, že od té chvíle kdy jste jim dal svou adresu a souhlas k tomu, aby Vám zboží poslali, nejsou k zastižení. Víte jak se ta firma jmenovala? Napsal jste si to někam? Protože pak by se dala vyhledat adresa na internetu. Ale to, že už se jim nemůžete dovolat a nemáte vůbec žádnou možnost od objednávky odstoupit, je podle mne důkaz toho, že to je prostě "firma šmejdů". Žádná solidní firma se takto nechová. Takže když oni se chovají jako šmejdi, nezbývá než s nima jednat na jejich úrovni. Jinak prohrajete. Pokud to pošlou doporučeně, tak budete mít lístek ve schránce. Ale to bych se moc divila, že by to tak posílali, protože to je placená služba a oni chtějí vytřískat co nejvíc s co nejmenšími náklady. Takže Vám to asi jenom vhodí do schránky. A v tom případě bych se vůbec nenamáhala a postupovala podle rady Pb.

doplněno 12.05.17 08:04:

Vy jste přece udělal několik pokusů se s nima spojit a objednávku zrušit legálně, oni Vám k tomu nedali možnost. Dokonce jste jim poslal sms. Že nereagují, je jejich problém. Tu sms si v telefonu nechte a kdyby Vás náhodou začali vydírat a vyhrožovat, tak se nedejte. Nesmí na Vás poznat, že jste zviklaný a že se bojíte. To by byl konec. Neustupovat a odmítat jejich zboží. Přesně jak píše Pb. Já bych to rozhodně tak udělala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]