Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jsem od 8.2.2017 zaměstnaná bohužel 20.4 2017 jsem v pracovní neschopnosti kvůli těhotenství . Budu mít nárok na mateřskou i když jsem v pracovní neschopnosti? V současné době jsem stále zaměstnaná u mého zaměstnavatele .Na mateřskou bych měla nastoupit 15.7. 2017 Děkuji
Nejste ve zkušební době? V ní by zaměstnavatel mohl pracovní poměr po uplynutí prvních 14 dnů nemoci zuršit bez ohledu na nemoc i na Vaše těhotenství.
V takovém případě by záleželo na tom, jestli byste na peněžitou pomoc v mateřství (PPM, dávka nemocenského pojištění) "dosáhla" v ochranné lhůtě.
Na mateřskou dovolenou (MD) mají nárok pouze zaměstnané ženy. Bude-li trvat zaměstnání, bude zaměstnavatel Vám MD poskytnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.