Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mateřská dovolená

Od: karl* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jsem od 8.2.2017 zaměstnaná bohužel 20.4 2017 jsem v pracovní neschopnosti kvůli těhotenství . Budu mít nárok na mateřskou i když jsem v pracovní neschopnosti? V současné době jsem stále zaměstnaná u mého zaměstnavatele .Na mateřskou bych měla nastoupit 15.7. 2017 Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Nejste ve zkušební době? V ní by zaměstnavatel mohl pracovní poměr po uplynutí prvních 14 dnů nemoci zuršit bez ohledu na nemoc i na Vaše těhotenství.

V takovém případě by záleželo na tom, jestli byste na peněžitou pomoc v mateřství (PPM, dávka nemocenského pojištění) "dosáhla" v ochranné lhůtě.

Na mateřskou dovolenou (MD) mají nárok pouze zaměstnané ženy. Bude-li trvat zaměstnání, bude zaměstnavatel Vám MD poskytnout.

pajaaaaa
hodnocení

0x

Dobrý den,

záleží na tom, jestli jste před tím, než jste nastoupila do tohoto zaměstnání, pracovala jinde či jste splňovala zákonnou podmínku 270 dní pojištění. Pokud ano, samozřejmě budete mít nárok na mateřskou dovolenenou 6-8 před termínem porodu.

karl*
hodnocení

Ano pracovala jsem 6 let .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]