Nejste přihlášen/a.
Zdravím, v nejbližší době půjdu na potrat, a zajímalo by mě, když už budu v narkóze, jestli lze zároveň provést i sterilizace vaječníků? Nebolí to?
9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
iv®
0x
Mám dojem, že sterilizace je možná na žádost ženy i při třech a více dětech, tedy nejen při závažných problémech.
iv®
Ano i tato možnost se nabízí. Znam zenu ktera to podstoupila po pátém ditku a následném samovolnem potratu. ..
To není pravda. Od roku 2011 může o zákrok požádat každý občan starší 21 let na základě písemné žádosti, a to i bez zdravotních důvodů. A sterilizace patří mezi formy antikoncepce.
doplněno 10.05.17 13:20: U žen je sice v příkladem hysteroskopické ambulantní sterilizace propustnost vejcovodů nezvratná, ale otěhotnět se dá i přesto metodou IVF.
doplněno 10.05.17 13:40: Děkuji za doplnění, přiznám se, že jsem měla dojem, že novela vešla v platnost na konci roku 2011, moje chyba.
Nechci slovíčkařit, ale antikoncepce znamená zabránění početí a sterilizaci do ní skutečně patří. Přijde Vám to zvláštní, protože na výraz antikoncepce jsme zvyklí v trochu přeneseném smyslu, tj. většina lidí si pod tímto pojmem automaticky představí kondom nebo pilulky. Mimochodem, i sexuální abstinence bývá občas považována za antikoncepční metodu.
doplněno 10.05.17 13:20: U žen je sice v příkladem hysteroskopické ambulantní sterilizace propustnost vejcovodů nezvratná, ale otěhotnět se dá i přesto metodou IVF.
doplněno 10.05.17 13:40: Děkuji za doplnění, přiznám se, že jsem měla dojem, že novela vešla v platnost na konci roku 2011, moje chyba.
Nechci slovíčkařit, ale antikoncepce znamená zabránění početí a sterilizaci do ní skutečně patří. Přijde Vám to zvláštní, protože na výraz antikoncepce jsme zvyklí v trochu přeneseném smyslu, tj. většina lidí si pod tímto pojmem automaticky představí kondom nebo pilulky. Mimochodem, i sexuální abstinence bývá občas považována za antikoncepční metodu.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma potrat
- Samovolný potrat, jak k tomu dochází?
- Video potratu
- Potrat doma
- Do kdy potrat
- Potrat a hrozba
- Potrat
- Potrat nechtěné těhotenství psychiatrie
- Potratila jsem - mám mu to říct?
- Pozitivní těhotenský test - potrat?
- Jde o ranný potrat?
- Může máma nařídit dceři potrat?
- Kam v Brně na potrat?
- 16 let, můžou mě rodiče nutit k potratu?
- Potrat, povolení rodičů?
- Potratila jsem?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]