Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potrat a sterilizace a vaječníků

Od: paja3 odpovědí: 9 změna:

Zdravím, v nejbližší době půjdu na potrat, a zajímalo by mě, když už budu v narkóze, jestli lze zároveň provést i sterilizace vaječníků? Nebolí to?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dylin
hodnocení

2x
Po tomhle zakroku to neuveritelne boli ... ale svedomi. Az do konce zivota.
sebod*

dylin. Neblázni, do konce života? To jako potrat nebo sterilizace? No, nevím, dost se pleteš...

Sterilizaci některé nemocnice udělají při potratu, někde budete muset přijít na další termín. Sterilizace se běžně dělá i při porodu.

hodnocení

0x

Mám dojem, že zároveň se to nedělá. Při sterilizaci by mělo tělo být v základním stabilizovaném stavu a ne - promiň - rozvrtané potratem a zblázněné hormony.

iv®
hodnocení

0x
Při potratu Vám jen tak vajecniky nepodvazou. Buď se domluvite s lékařem, který Vás na interupci odeslal a naplanujete i druhý zakrok. Nebo zvolíte jiný termin. Ale tento zákrok je možný pouze při závažných problémech. Neslouží jako antikoncepce. A je to nezvratné.

Mám dojem, že sterilizace je možná na žádost ženy i při třech a více dětech, tedy nejen při závažných problémech.

iv®
Ano i tato možnost se nabízí. Znam zenu ktera to podstoupila po pátém ditku a následném samovolnem potratu. ..
To není pravda. Od roku 2011 může o zákrok požádat každý občan starší 21 let na základě písemné žádosti, a to i bez zdravotních důvodů. A sterilizace patří mezi formy antikoncepce.
doplněno 10.05.17 13:20: U žen je sice v příkladem hysteroskopické ambulantní sterilizace propustnost vejcovodů nezvratná, ale otěhotnět se dá i přesto metodou IVF.
doplněno 10.05.17 13:40: Děkuji za doplnění, přiznám se, že jsem měla dojem, že novela vešla v platnost na konci roku 2011, moje chyba.
Nechci slovíčkařit, ale antikoncepce znamená zabránění početí a sterilizaci do ní skutečně patří. Přijde Vám to zvláštní, protože na výraz antikoncepce jsme zvyklí v trochu přeneseném smyslu, tj. většina lidí si pod tímto pojmem automaticky představí kondom nebo pilulky. Mimochodem, i sexuální abstinence bývá občas považována za antikoncepční metodu.

Máte pravdu, jen doplním a upřesním:

Je to upraveno zákonem č. 373/2011Sb., který je v platnosti od 1.3.2012.

V zákoně nikde není uvedeno, že jde o formu antikoncepce, minimálně nevratná sterilizace však antikoncepcí zcela určitě není.

hahanaj*
hodnocení

0x

To by vám musel doporučit lékař asi ze zdravotních důvodů... jinak se zákrok sterilizace platí .Každopádně u každého jednotlivce je to jinak, to posoudí gynekolog a dá Vám podrobné informace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma potrat

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]