Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soukromá místnost v provozovně

Od: karelmandak odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, chci se zeptat zda někdo netuší jak se to má s označením "Soukromá místnost" v provozovně jako je bar/restaurace/hospoda? Jedná se o to že v této soukromé místnosti má být TV a rádio pro občasné dívání a poslech hudby. Jedná se o místnost která nebude obsluhována a nebudou se v ní ani platit nějaké peníze či účty. Do této místnosti budou mít vtup povoleny pouze určené osoby a pro ostatní hosty bude vstup zakázán.
Zajimá mě zda taková místnost je možná aby existovala a zda se na ni tím pádem nevztahují ani nároky od OSA/Integram. Stačí pouze označení této místnosti na dvěře nebo je potřeba i nějaká smlouva s majitelem budovy?

Předem děkuji za odpovědi a rady.

Karel M.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Označení na dveřích je formalita, tak si může pověsit kdo chce co chce.

"Určené osoby" nejsi jen ty a popř. příslušníci tvé domácnosti, ale i zaměstnanci, kteří v rámci pracovního poměru přicházejí a odcházejí a už je to z pohledu těch vyžírků z OSY, Instagramu, OAZY a jim podobných "veřejnost".

Přeber si to jak chceš a rozhodni se sám. Já sice neprovozuji restaurační zařízení, ale v taxíku mám taky autorádio a OAZA chtěla dost neodbytně "výpalné". Sice to bylo natřikrát, ale vyběhl jsem s nimi takovým způsobem, že už se neozvali a je to více než 5 let*ua*

hodnocení

0x

Mám dojem, že personál v restauraci takovou místnost mít musí - kde se má převléci, najíst, ev.odpočinout si? Majiteli platíte nájem, i z té místnosti, která "nevydělává". Měla jsem hospodu v domě, kde jsem i bydlela, takže soukromé bylo celé patro, dvůr, zahrada a žádnému kontrolorovi bych neradila, aby tam lezl (viz můj obrázek).

karelmandak
hodnocení

Dá se to tedy udělat i tak že pokud někdo bude do takové místnosti z hostů puštěn a bude mít lístek bokem na baru a pro pivo si bude chodit sám, je to nenapadnutelné?

liska*

Napište si tam "Šatna pro personál". Kontroly z té OSA šmírují. Zjistí si, kolik máte televizorů a kde. Který komu patří, kdo za ně platí. Hledají repráky... Vyprávěl nám jeden horal, že na lyžařském vleku, kde u výdeje jízdenek mají rádio, tak jim vypočítali poplatek z počtu sedaček na vleku!

karelmandak
hodnocení

Počítají se i reprobedny které slouží k ozvučení během akcí ale jinak jsou zabalené v krabicích a vypojené?
Samy o sobě nefunkční bez dj-pultu.

hodnocení

0x

Další fígl jak obejít zákaz kouření? Je to blbost. To nepůjde.

karelmandak
hodnocení

Kdybych se zajímal o to jak obejít zákaz kouření tak bych napsal: jak obejít zákaz kouření?
Prosím zkuste si to přečíst ještě jednou a s chladnou hlavou, dotaz je směrovaný jinak a úplně na něco jinehé. :)

S pozdravem, nekuřák Karel M.

mp*
hodnocení

0x

Problém trochu vidím v tom, že soukromá místnost by měla být zamčená. Taky máme v naší restauraci šatnu a i soukromé místnosti, ale ty jsou zamčené, a ti, kterým patří, je zamykají, aby tam nikdo cizí nemohl.

karelmandak
hodnocení

Zamčená je. Jen mě zajímalo zda do takové místnosti mohou taky nebo ne.

satak
hodnocení

0x
Zase takovej,kterej se to snaží "ochcat"!
Chvílu vám to fungovat bude a pak vás někdo napráší a budete mít kontrolu ob den...
S tím bez účtenek jste to myslel jak?
To chcete obcházet zákaz kouření i EET?
To si tedy fandíte.
Normální hospodu zavřete...a oni vám to návštěvy v návštěvní místnosti zaplatí...
Z čeho chcete žít?Nejdříve musíte vykázat příjem,z toho odvézt daně a až co zbyde je vaše...Zase jenom čistá spekulace.
karelmandak
hodnocení

To jste asi špatně pochopil. Nejedná se o žádný ojeb. Jedná se o místnost kde se chci sejít s kamarády, pozkoušet si muziku co tvoříme, u toho si dáme pivo a třeba pustíme telku. Tzn. je to místnost v hospodě ale bokem, zamčená.
Nemá to nic společného s EET, zákazem kouření atd... Nehledejte hned za vším nějaký "výjeb" :)

Dle mě je největší výjeb OSA/Integram, EET.

satak
Najděte si jinou místnost mimo objekt hospody...tzn.zkušebnu.
Zkušebna v hospodě se špatně vysvětluje...
Pokud si pronajmete třeba sál v hospodě,taky tam kouřit nebudete moci!Pěkně budete chodit kouřit před nebo za hospodu...
karelmandak
hodnocení

Tady ale opravdu nejde o to jak kouřit vevnitř, já sám jsem nekuřák a ani nechci aby se u techniky kouřilo. Opravdu se jedná jen o to zda se na to vztahují práva od OSA nebo ne, ale jak jsem se již tedy informoval na infolince tak na soukromích akcích to není třeba hlásit, takže vyřešené. :)

Jo Češi mají divnou povahu. Načepuje někomu o milimetr víc piva a ten tenhle slavný podnik poběží s chutí naprášít. Do toho bych fakt nešel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]