Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat zda někdo netuší jak se to má s označením "Soukromá místnost" v provozovně jako je bar/restaurace/hospoda? Jedná se o to že v této soukromé místnosti má být TV a rádio pro občasné dívání a poslech hudby. Jedná se o místnost která nebude obsluhována a nebudou se v ní ani platit nějaké peníze či účty. Do této místnosti budou mít vtup povoleny pouze určené osoby a pro ostatní hosty bude vstup zakázán.
Zajimá mě zda taková místnost je možná aby existovala a zda se na ni tím pádem nevztahují ani nároky od OSA/Integram. Stačí pouze označení této místnosti na dvěře nebo je potřeba i nějaká smlouva s majitelem budovy?
Předem děkuji za odpovědi a rady.
Karel M.
Označení na dveřích je formalita, tak si může pověsit kdo chce co chce.
"Určené osoby" nejsi jen ty a popř. příslušníci tvé domácnosti, ale i zaměstnanci, kteří v rámci pracovního poměru přicházejí a odcházejí a už je to z pohledu těch vyžírků z OSY, Instagramu, OAZY a jim podobných "veřejnost".
Přeber si to jak chceš a rozhodni se sám. Já sice neprovozuji restaurační zařízení, ale v taxíku mám taky autorádio a OAZA chtěla dost neodbytně "výpalné". Sice to bylo natřikrát, ale vyběhl jsem s nimi takovým způsobem, že už se neozvali a je to více než 5 let![]()
Mám dojem, že personál v restauraci takovou místnost mít musí - kde se má převléci, najíst, ev.odpočinout si? Majiteli platíte nájem, i z té místnosti, která "nevydělává". Měla jsem hospodu v domě, kde jsem i bydlela, takže soukromé bylo celé patro, dvůr, zahrada a žádnému kontrolorovi bych neradila, aby tam lezl (viz můj obrázek).
Dá se to tedy udělat i tak že pokud někdo bude do takové místnosti z hostů puštěn a bude mít lístek bokem na baru a pro pivo si bude chodit sám, je to nenapadnutelné?
Napište si tam "Šatna pro personál". Kontroly z té OSA šmírují. Zjistí si, kolik máte televizorů a kde. Který komu patří, kdo za ně platí. Hledají repráky... Vyprávěl nám jeden horal, že na lyžařském vleku, kde u výdeje jízdenek mají rádio, tak jim vypočítali poplatek z počtu sedaček na vleku!
To jste asi špatně pochopil. Nejedná se o žádný ojeb. Jedná se o místnost kde se chci sejít s kamarády, pozkoušet si muziku co tvoříme, u toho si dáme pivo a třeba pustíme telku. Tzn. je to místnost v hospodě ale bokem, zamčená.
Nemá to nic společného s EET, zákazem kouření atd... Nehledejte hned za vším nějaký "výjeb" ![]()
Dle mě je největší výjeb OSA/Integram, EET.
Tady ale opravdu nejde o to jak kouřit vevnitř, já sám jsem nekuřák a ani nechci aby se u techniky kouřilo. Opravdu se jedná jen o to zda se na to vztahují práva od OSA nebo ne, ale jak jsem se již tedy informoval na infolince tak na soukromích akcích to není třeba hlásit, takže vyřešené. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.