Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co všechno sociálka vidí

Od: vyzivne odpovědí: 13 změna:

Dobrý večer,

chci se zeptat ohledně žádosti o příspěvek na bydlení. Přítelkyně a já jsme společně žádali o příspěvek na bydlení. Bývalí přítel přítelkyně a tedy i biologický otec posílá výživné 3000Kč / měsíc. Toto všechno chce samozřejmě sociálka mít podloženo tiskem výpisu z účtu. Bývalý přítel má insolvenci a tak peníze posílá insolvence. Problém je ten, že v měsíci 12/2016 mu strhli méně a tak v měsíci 01/2017 poslali 4000Kč - 3000Kč běžné a 1000Kč dlužné a potom v měsíci 02 a 03/2017 poslali standartně 3000Kč. Protože je její bývalí *****... šel na sociálku a řekl, že jí poslal víc ( ty 4000Kč, které byli navýšeny o tu dlužnou částku ), a tak si sociálka vyžádala právě tyto výpisy. Otázka zní - nebude z toho nějaké problém, když jsme řekli, že bylo výživné 9000Kč a ono bylo v podstatě 10 000Kč? Případně co říct na obhajobu? Jestli chtějí vidět i výpisy z předešlého měsíce?
A nebo... umíme dobře s Photoshopem - a tak jak moc je případně sociálka propojená třeba s insolvencí? Když bychom upravili tu částku na původní 3000Kč? Případně může sociálka nahlížet do soukromého účtu?

Děkuji za odpovědi, jak to udělat :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

5x
Jste dva dospělí lidé, co se starají o jedno dítě, na které měsíčně ještě dostáváte alimenty 3000Kč. To se vážně nejste schopni uživit a musíte mít ještě tu peníze od sociálky?
vyzive
hodnocení

Domníval jsem se, že mi poradíte a ne, že tu budu poslouchat, jak jsem špatný a jak mám jít do práce, když o mně nikdo nic neví. Samozřejmě, že pracuji, samozřejmě, že vydělávám peníze, samozřejmě, že syna své přítelkyně živím. Jde mi jen o princip a proto jsem se ptal.
Mrzí mě, že se vždy najdou lidi, kteří nedokáží poradit a jen hloupě schazují druhé o kterých nic nevědí.
Ale i tak děkuji za rady.

vanad1*

Jenže vy sám chcete falšovat výpisy a máte za to, že na sociálce jsou hlupáci. Na co máte nárok, to po doložení požadovaných dokladů dostanete. Pokud doložíte všechny, snadno si přečtou, kolik bylo vyplaceno na výživném bez ohledu na to, co bývalý přítel vykládá v momentální náladě.

hodnocení

2x

Dobrý večer. Rozhodně nedoporučuji podvádět a cokoliv "upravovat". Doložte skutečné příjmy a výpisy za požadované období a pokud Vám byl příspěvek na bydlení vyplacen a vypočítán nesprávně na základě nepravdivých údajů, budete ho muset vrátit.

danys*
Kdyby jen vrátit. Pokud uvedete vědomě nepravdivé údaje, jedna se o podvod a socka ma povinnost to hlásit policii
doplněno 09.05.17 21:14: Ano na prd to je. Ještě víc na prd je chodit do prace a o přítelkyní se postarat

Jo,jo,to není žádná sranda,oj..ávat český stát,na to pozor!

vyzivne
hodnocení

Dobře,
děkuji to dává smysl. Ale jak řešit problém, že on si chodí do práce jak chce, a tak jeden kvartál je výživné 9000Kc, potom další kvartál třeba 5000Kc, protože mu insolvence víc nemá co strhnout a ten další tedy 9000Kc + 4000Kc z minulého kvartálu na doplacení což je najednou 13000Kc...jenže sociálku zajímá jen to, že tento kvartál tedy bylo výživné 13000Kc a tak nic neřeší a příspěvek krátí?Nebo nic nedají ale už je nezajímá že kvartál před tím bylo výživné nižší? A ten kvartál co bylo výživné nižší dá zase naopak vyšší příspěvek nebo co? Je to takové na prd :D

Je to sice na prd, ale ty peníze na výživném jste dostali. Kdyby se posuzovalo čtvrtletí, kdy otec dluží, taky byste neupravovali platbu na 3000.

hodnocení

0x

Buďte ráda,že peníze dostáváte. Ani netušíte,kolik žen na své děti výživné nedostává,ikdyž jejích ,,bývalí,,to mají nařízené soudy a přitom sociálka ty částky zahrnuje do příjmu ikdyž vlastně fyzicky chybí.Stát pořád řeší nějaké ,,kokotiny,,ale aby se postaral o to aby matky s dětmi bez partnerů neživořily a denně se netrápily tím,co dají dětem do talíře a jak vyjdou s tím málem co mají.A co poradit? Jít do práce a neřešit kolik který měsíc dostane přítelkyně alimentů.Chlap se má postarat a né počítat alimenty od bývalého své přítelkyně.

hodnocení

0x

Jak tu bylo napsáno, sociálka to snad spočítá dobře. Ale když se tak handrkujete o prachy, proč si svou přítelkyni nevezmete? Jako manželé byste měli společné zdanění manželů, při kterém každý rok stát vyplácí podle výše příjmů rodičů od několika tisíc až třeba přes 20 tisíc. Znám případ, kdy paní je dlouhá léta doma s postiženým dítětem a teprve loni se vzali - jak ta se divila, když jim pak přistálo na účtě 22 000! Přitom kamoška je jejich švagrová a vykládala jim to dlouhá léta.

pohanka*
hodnocení

0x

Logika mě napovídá, že jestliže máte jedeno čtvrtletí menší příjem, tak se vypočte vyšší příspěvek.

Pokud příští kvartál dostanete o nějakou tisícovku vyšší výživné, z důvodu doplacení dluhu, tak máte příspěvky nižší.

Suma sumárum to je během půl roku vyrovnané.

Za přepážkou sedí pracovník úřadu a ne stroj. Pokud vysvětlíte, o jaký problém se jedná, že nedostáváte pravidelně stejnou částku, měli by to pochopit. Nebudete jistě první případ, který je v této situaci.

Buďte rádi, že je to ošetřené a dostanete, i přes zadlužení otce, vypočtené výživné. Otec také mohl zmizet, ujet do zahraničí, být bezdomovcem zcela bez příjmu apod.

hodnocení

0x

Myslím si,že jste neměli zapírat tu tisícovku, ať už jste měli důvody jakékoliv. To se nevyplácí. Ale také si myslím, že to zase není tak strašný prohřešek a kdybych byla já tou úřednicí, které to teď budete muset vysvětlit, tak to určitě pochopím. Nebojte se, chybovat je lidské. Určitě nehledejte způsob s nějakým falšováním, to byste si zbytečně zavařili na opravdový malér. Jděte normálně spolu s přítelkyní na tu sociálku a přiznejte se otevřeně. Řekněte jim proč k tomu došlo a hlavně jim dejte najevo, že oni jsou ti jediní, kteří vám mohou pomoci a dát vám rady, jak to máte řešit, když jsou ty platby tak rozdílné a vy vlastně nevíte s jakými penězi můžete měsíčně počítat. Já věřím, že uspějete.

hodnocení

0x

Pokud dojde k porovnávání, jak insolvenční správce za biologického otce hradil výživné, příp. další dokazování v rámci dluhů, insolvenční správce předkládá pravidelně soupis plateb - příslušnému soudu. Bude-li dokazování a dotazování, předkládají se doklady vaše i sociálky, k soudu musí být doklady ověřeny dle originálu. Nápad s úpravou dokladu pomocí Photoshopu je šílenost. Zjistit coby úředník, že je to upravované, dám si na dotyčné pořádný pozor a i to, co bych vzal "letmo", vezmu "z gruntu".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]