Nejste přihlášen/a.
Zdravím rádcové ,
řeším aktuálně problém , 5 let již podikám na vedlejší činnost , prodej zboží přes internet , sídlo mám v pronajateém domě , ve kterém bydlíme již 8 let.
Když jsem si zakládal živnosták , tak si pouze okopírovali nájemní smlouvu a vše bylo v pořádku , ted nám smlouva končila a máme další novou na dalších 5 let. Nesl jsem ji tedy znovu na živnosták , aby si ji znovou okopírovali a zaznemanali , že vše trvá při staru , ovšem oni ted přišli s tím , že chtějí potvrzení o umístěn sídla od pronajímatele.
Pronajmatele jsem tedy konatktoval , že to potřebuji podepsat , ovšem on mi řekl , že to podepisovat nechce , že aby potom nebyly nějaké problémy s exekucema atd , i když ví , že žádné dluhy nemáme a za celých 8 et jsem se nezpozdili ani jednou s plabou pronjmu , který je 16 000 Kč.
Chci se zeptat , jak to ted řešit , řekli mi , že pokud to potvrzení nedodám do 15 dnů tak zahají řízení o zrušení živnstáku a dají pokutu 1000 Kč , jenže já chci podnikat dále , nechci rušit ŽO.
To opravdu v té Naší republice je takový absurdistán. Děkuji za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.