Nejste přihlášen/a.
Candida je problém nerovnováhy kyselin a zásad v organismu. Měla byste vyloučit vše, co působí překyselení těla, tedy všechny chemické látky ale i kyselinotvorné potraviny, to je zejména sacharidy (hlavně bílý cukr a bílou mouku).
Aspartam je kyselá, jedovatá chemická látka, která Vaši situaci jenom zhorší. (Přesto, že studie výrobců sladidel mohou tvrdit opak.) Ten byste neměla konzumovat ani kdybyste byla zdravá:
Pokud si chcete něco osladit, musíte použít zásaditá sladidla. Když Vám nechutná stévie, zkuste javorový sirup.
Jinak se Candidy nezbavíte a Váš stav se bude jenom zhoršovat.
Javorový sirup je (stejně jako stévie) zásadité "sladidlo", což je (jak jistě víte) při kandidóze dost podstatné.
Není v něm žádný přidaný cukr, jako v našich "sirupech". Vyrábí se odpařováním šťávy z javoru. Obsahuje sice glukózu, ale celkově je zásadotvorný, takže když bych musela, dala bych si ho raději, než ten kyselý aspartam.
Já to posoudit neumím a myslím, že nikdo z nás ⇒ nikdo z nás tu není odborník přes zdravotní problémy ani přes diety ze zdravotních důvodů.
Třeba já vím jenom to, co si někde přečtu. A víc věřím německým zdrojům, které často uvádějí odkazy na příslušné studie apod.
K chuti na sladké jsem četla, že by se měla snížit (časem zmizet úplně) při pravidelné stravě každé cca tři hodiny... Ale co je na tom pravdy,...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.