Nejste přihlášen/a.
Děkuji za reakce
0x
Candida je problém nerovnováhy kyselin a zásad v organismu. Měla byste vyloučit vše, co působí překyselení těla, tedy všechny chemické látky ale i kyselinotvorné potraviny, to je zejména sacharidy (hlavně bílý cukr a bílou mouku).
Aspartam je kyselá, jedovatá chemická látka, která Vaši situaci jenom zhorší. (Přesto, že studie výrobců sladidel mohou tvrdit opak.) Ten byste neměla konzumovat ani kdybyste byla zdravá:
Pokud si chcete něco osladit, musíte použít zásaditá sladidla. Když Vám nechutná stévie, zkuste javorový sirup.
Jinak se Candidy nezbavíte a Váš stav se bude jenom zhoršovat.
Jestliže ve 100ml je 48g cukru, tak to candidu spíše nakrmím ne? Navíc když zvážím sladivost javorového sirupu, který jsem už zkoušel, nebyl to žádný zázrak... Děkuji za názor na aspartam, ale to, že na slazení je při onemocnění candidou vhodný javorový sirup jste zjistil kde?
Javorový sirup je (stejně jako stévie) zásadité "sladidlo", což je (jak jistě víte) při kandidóze dost podstatné.
Není v něm žádný přidaný cukr, jako v našich "sirupech". Vyrábí se odpařováním šťávy z javoru. Obsahuje sice glukózu, ale celkově je zásadotvorný, takže když bych musela, dala bych si ho raději, než ten kyselý aspartam. ![]()
.
.
Tak třeba babi má cukrovku. Jí aspartam posledních 20 - 30 let. (bude jí 90). A teda vůbec bych se nezlobil, kdybych na tom byl jako ona ve svém věku...
Už měsíc a kus držím dietu poctivě, ale když nevíte ani umělá sladidla, jak se to má zvládnout? Věřím, že bych to vydržel, ale mám prostě občas chuť... (ne jako dřív, to jsem byl snad úplně závislý na sladkém, nyní je můj zdr. stav úplně někde jinde, jsem plný energie, všechny záněty zmizely... Prostě nebe a dudy)
.
.
.
Když jsem to už nemohl vydržet, (asi 2x za celou dobu diety), udělal jsem si 0,5litru polotučného mléka do hrnku. Ohřál. Pak přidal 4 prášky aspartamu a asi 3 lžíce kakaa. Teď nemyslím to slazené, ale to hořké, bez přidaného cukru. Fakt luxusní kakao, sladké, skoro bez kalorií...
.
.
.
Asi nic dobrého k pití každý den, ale jako nouzovka? Co myslíte?
Já to posoudit neumím a myslím, že nikdo z nás ⇒ nikdo z nás tu není odborník přes zdravotní problémy ani přes diety ze zdravotních důvodů.
Třeba já vím jenom to, co si někde přečtu. A víc věřím německým zdrojům, které často uvádějí odkazy na příslušné studie apod.
K chuti na sladké jsem četla, že by se měla snížit (časem zmizet úplně) při pravidelné stravě každé cca tři hodiny... Ale co je na tom pravdy,...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.