Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik budu platit za elektřinu

Od: cenropolenergy odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,prosím vás může mi někdo pomoci s výpočtem,bojím se,abych nedoplácela elektřinu.Sice jsem včera volala na centropol energy,ale při hlášení stavu elektroměru,jsem obrátila T1 a T2,takže mi pracně počítali orientační ceny z chybných udajů.Mám opravdu velký strach,že budu doplácet a jsem v insolvenci,mám pocit,že do pondělí,kdy tam budu moci zavolat znovu,mě praskne hlava.může tedy někdo pomoct s orientačním výpočtem z udajů co vím?Spotřeba T1-2260 a T2-3326 do dnešního dne od 18.června 2016,takže zálohy za 11měsíců dělají 26070kc-platím 2370 měsíčně.Koukala jsem na ceník Blik,kde v mé sazběD25d mají psané-Vysoký tarif-1707,31 s dph a Nízký tarif-1011,56 s dph.Cena systémových služeb-120,65 s dph,S jističem jaký mám je to horší,to nevím,ale operátorka říkala,že mimo jiné platím 146kc měsíčně za elektroměr.Co jsem zde ještě našla udaj,že daně platím 28,30% za MWh.Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zakus*
hodnocení

2x

Zadání pro výpočet: přípojka 3 fáze, hlavní jistič 25A, tarif D25d (akumulace 8 hod.)

Centropol/ Blik jsem přímo nenašel., ale dle produktu OPTIMUM

je cena při stavu (spotřebě) tarifu T1-2260 a T2-3326

Celková cena vč. DPH 19 011 Kč

když otočím spotřeby na T1-3326 a T2-2260 bude to takto

Celková cena vč. DPH 21 818 Kč

V každém případě tam máte přeplatek!

doplněno 13.05.17 10:42:

Ano, je to kompletní cena za distribuci i odběr včetně stálé platby. Je to spočítáno pro distributora ČEZ a Královehradecký kraj. U jiných distributorů

Pro Ivzez: Ve výpočtu Vám chybí cena za regulované služby, která je cca 10 500,-

Výše přeplatku tedy nebude Vámi uváděných 17 000,-

cenropolenergy
hodnocení

zakus-dobrý den,prosím vás počítal jste k tomu i nájem za elektroměr a ostatní poplatky?Jinak moc děkuji.

cenropolenergy
hodnocení

Ještě se tedy prosím zeptám,kolik je zjednodušeně kc.za 1kw v T1 a T2.pak se ještě přičítjí měsíční poplatky,že,Děkuji

hodnocení

0x

Zjisti si ze smlouvy udaje a dopln je na kalkulator.tzb-info.cz/... .

doplněno 06.05.17 13:51:

A najdes si tam sveho dodavatele centropol.

iz*
hodnocení

0x

Klidně Vám s výpočtem pomůžu, ale dejte sem odkaz na ceník a zkontrolujte ještě jednou spotřebu ve VT a NT.

Stavy elektroměru T1 a T2 samy o sobě nestačí → musela byste uvést i počáteční stavy (koncové z poslední faktury).

Pokud použiji Vaše čísla, vycházejí mi dost vysoká čísla → podle mne jste uvedla stavy T1 + T2, nikoliv spotřebu VT + NT.

doplněno 06.05.17 13:55:

Oprava poslední věty:

Pokud použiji Vaše údaje, vycházejí mi dost vysoká čísla...

cenropolenergy
hodnocení

ivzez-já jsem právě znala poslední stav faktury,tak jsem už odečetla,udaje jsou o spotřebě za tento rok.Odkaz na ceník sem neumím dát,ale je to centropol energy

hodnocení

0x

A distribuční území - ČEZ, E.ON, PRE? Jsou tam rozdíly v cenách, i když nic strašného...a na posledním vyúčtování máte jaké konečné stavy VT a NT tarifu? Nebo byl 18.června 2016 namontován nový elektroměr se skoro nulovými stavy? U nového bývají počáteční stavy většinou 2kWh, jak NT tak VT...pak se dá vypočíst něco, co bude odpovídat realitě...

cenropolenergy
hodnocení

nonek-Poslední stav faktury-T1-3638-T2-5841.Nyní je stav elektroměru-T1-5898-T2-9167.Takže spotřeba T1-2260 a T2-3326.Centropol energy.Tarif D25d

iz*

Lépe by se mi v textu orientovalo, kdybyste odlišovala T1 + T2 od VT + NT. Při prvním výpočtu jsem chybně zadala cenu. Po opravě mi vychází přeplatek (nezapomeňte jej oznámit insolvenčnímu správci) kolem 17.000 Kč.

cenropolenergy
hodnocení

ivzez děkuji,jen se zeptám,jestli je ten výsledek jen za spotřebu?Mám ještě přičíst měsíční poplatky,jako je elektroměr 146k.atd.a počítala jste s dph?S tím přeplatkem,proč bych měla hlásit insolv.správci to nechápu.Vždyt platím elektřinu a ostatní věci z nezabavitelného minima,mám pořád na korunu stejný příjem.

iz*

Počítala jsem to se vším všudy → i s měsíčními poplatky.

S tím přeplatkem radši počkejte na Sebod, ta z nás ví o odlužení nejvíc.

Kolik budu platit za elektřinu
cenropolenergy
hodnocení

ivzes tak tedy opravdu moc děkuji.Sice je to výpočet za 12 měsíců se stavem za 11,nebo-li ještě měsíc a půl se zvýší spotřeba a dostanou jednu zálohu,ale i tak se snad nemusím bát nedoplatku,jsou to fakt nervy.

iz*

Podívejte se na sloupce L a M → v prvním je měsíční záloha, v druhém vynásobená dvanácti, protože stálé měsíční poplatky se platí po celý rok → i za ten měsíc, v kterém neplatíte zálohu.

Měsíční zálohu (P) jsem vynásobila 11 (počtem záloh → sloupec Q). Nejsem neomylná, ale snad jsem vzorce "nastavila" správně. Možná, že mi nevyšla výše přeplatku přesně, ale nedoplatku se podle mne obávat nemusíte...

doplněno 07.05.17 01:27:

Oprava (omlouvám se): ... sloupce L a M → v prvním je stálá měsíční platba, v druhém vynásobená dvanácti, protože stálé měsíční poplatky se platí po celý rok → i za ten měsíc, v kterém neplatíte zálohu.

cenropolenergy
hodnocení

ivzes-ano,děkuji,to víte uřad a matematika nejsou má silná stránka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]