Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstoupení od smlouvy-vrácení peněz

Od: karelnovotny odpovědí: 10 změna:

Zdravím.Chtěl bych se zeptat jak je to ohledně reklamace.Objednal jsem si přes e-shop přímou brusku.Dnes mi byla doručena službou PPL.Po rozbalení a otočení rotoru jsem zjistil,že je vyosen upínací mechanismus který drží brusné nástavce.Není tudíž možné cokoliv brousit natož vrtat.Mám pravdu že mohu odstoupit od smlouvy a nechat si vrátit peníze včetně dopravy PPL z důvodu "podstatné porušení smlouvy"(výrobek nemá vlastnosti které jsou u tohoto druhu zboží podstatné)?Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, ale nenapsal jsi dodavatele, dopravce není podstatný, takže se podle dodavatele můžeš připravit i na "běh na dlouhou trať". Ne s každým dodavatelem je rozumná domluva.

karelnovotny
hodnocení

Vždyť já neřeším dopravce...jen peníze za dopravu a cenu zboží.

vilik*
hodnocení

0x
E-shop: Odstoupení od koupě bez udání důvodu do 14ti dnů.
Ze zákona.
Pokud budete reklamovat, jen si to můžete zkomplikovat.

Ano, ale dopravné zpět hradí kupující a je bez nároku na dopravné k němu. A ještě není jisté, že si dodavatel "nevymyslí", že závadu způsobil zákazník sám a minimálně mu zkrátí vrácené peníze;)

karelnovotny
hodnocení

No jo,jenže brusku jsem po vybalení zapnul a po pár otáčkách vypnul.Tím jak je to vyosené se seškráblo trochu barvy na upínacím mechanismu.Tím pádem nemohu odstoupit bez udání důvodu.

Takže reklamace se vším všudy.

karelnovotny
hodnocení

Co myslíte tím "se vším všudy"?

Občanský zákoník, §2161/2, § 2106/1,2.

karelnovotny
05.05.17 15:31
hodnocení

karelnovotny
hodnocení

Jak se to může zkomplikovat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]