Zdravím, mám menší problém. Našel jsem si novou práci a budu potřeboval potvrzení od doktora. Za půl roku mi bude 19, jsem zatím u dětské doktorky. Už před 3 měsíci když jsem si hledal jinou práci jsem narazil na problém. Moje dětská doktorka mi to potvrzení nechtěla dát, že jako dětská nemůže dávat razítko k potvrzení výkonu povolání, a dospělácká doktorka za kterou se chystám, tak mi řekla že je furt dlouhá doba na to, aby mě mohla vzít. U předešlého zaměstnavatele mě zachránilo, že měli soukromé doktora, takže mě poslali na nějakou soukromou kliniku a ten doktor mi to razítko dal. U nového zaměstnavatele je problém že takového soukromého doktora nemají. Budu to vyřizovat příští týden tak co teď? Přece nemohu zůstat v mrtvé bodě, kdy moje doktorka mi to nemůže dát a dospělácká co by mohla mne nemůže vzít.
Zeptal bych se zaměstnavatele, který lékař mu zajišťuje vstupní a výstupní prohlídky. doplněno 05.05.17 15:40: Satam, dík. Asi mám blbej den. Tak jedině obvolat další lékaře.
A to jsi zkusil jen jednu "obvoďačku"? Víš kolik je doktorů - obvoďáků, kteří tě možná rádi přijmou, ale určitě ti na základě vyšetření a dokumentace, kterou můžou mít od dětské doktorky za pár dní, vystaví za několik stovek potvrzení do zaměstnání?
Nevím o jaký post se zajímáte ale já nikdy nepotřeboval razítko ale všichni zaměstnavatelé po mně chtěli jen vstupní prohlídku,že jsem ze zdrav.hlediska danou práci vykonávat.Pokud Váš budoucí zaměstnavatel nemá stanovenoke kterému máte jít pak je jednoznačné že ke svému lékaři a pže zatím jste u dětského (lze až do 19 pokud se nepletu) pak nemůže než akceptovat vstupní i od dětského!
doplněno 08.05.17 15:15:
Problém není s lékařem ale s Vámi. Zlobte se nebo ne ale necháte ssebou orat jedna Vám nechce vstupní udělat a druhá nemůže pže ještě nejste její pacient? není to na hlavu?pokud si o to neumíte říci tak si najděte třetího lékaře ,který s převzetím pacienta nemá problém.Nebo si razítko vyřežte třeba z brambory a budete razítko mít!
majsneros
Tady není problém se zaměstnavatelem, ale s moji doktorkou která mi ji nechtěla udělat. Moje dětská do 19ti mi ji nechtěla udělat, a druhá obvoďačka která mě CHCE ale řekla že dokud mi není 19, tak mě vzít NEMŮŽE.
cicky
Pokud zaměstnavatel vyžaduje vstupní lékařskou prohlídku, musí vám sdělit, u kterého lékaře ji máte absolvovat. Dále je vcelku podstatné v jaké kategorii je nabízené pracovní místo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.