Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Okamžité propuštění-dovolená

Od: tygrioko* odpovědí: 2 změna:

Tak milý, zlatí, potkalo mě to též,

šéf nevěděl jak snížit režii, tak se mu hodilo, že jsem si způsobila takový menší průšvih, i když s dobrým ůmyslem a dostala jsem okamžitou výpověd pro hrubé porušení pracovní kázně. Být to v jiném období, řešil by to naprosto jiným způsobem. Myslím, že za tu dobu, co jsem na jednom fleku, zná mojí loajalitu a pracovní nadšení a i to, že člověk udělat v době potřeby leccos i zadarmo(?!). Ovšem vzhledem k tomu , že se minulé zásluhy už zapomněly, Tak to takhle dopadlo. Ale mám zásadní otázku. Po oznámení ukončení pracovního poměru mám ještě nevybranou 20dnů (!) dovolené. Jo sledujete, že za 4 roky dovolená vždy proplacena a nemocenskou můj šéf nepoznal. Ke kterému dni tedy budu mít ukončení prac. poměru a kdy se budu moci hlásit na PÚ.

Protože výběrová řízení trvají tak 14dnů-3týdny, tak abych nebyla bezprizorní. Chtěla bych se s ním ještě domluvit na ukonč. prac. poměru dohodou. Ale která výpověď bude platit. Ta jeho nebo moje, když mu ji tedy dám podepsat? Pokud by přijal moje rozvázání dohodou, budu ještě ochrannou lhůtu? O tu mi sice nejde, protože já a nemoc to nejde k sobě, ale oni mají obavy, abych se prý na nich nehojila (to je zjištění po letech neúnavné práce!) Teď šéf čeká na radu právníka, jak zakomponovat mou dovolenou. Mám být aktivnější a podat výpověď sama?

Díky za odpovědi. Asi od 1992 jsem nebyla nemocná a stále jsem pracovala. Teď jsem nečekaně 3 dni doma a místo abych si už konečně užívala trochu volna, hledám , šmejdím, pracuji na brigádě na pokladně. Prostě se snažím nevypadnout z rytmu a hlavně se nelitovat. Fuj. ,,

Dík , díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

papene*
hodnocení

0x

Závěrem lze jen doporučit, aby okamžité zrušení pracovního poměru bylo jen výjimečným způsobem ukončení pracovního poměru a každý zaměstnavatel by měl předem důkladně zvážit, zda jsou dány podmínky pro takovýto postup.

epravo.cz/...

Zadejte dotaz zde: pravnik.cz/...

moxa*
hodnocení

0x

Dovolenou Vám bude muset zaměstnavatel proplatit, protože při okamžitém zrušení pracovního poměru je prostě poměr OKAMŽITĚ zrušen. Takže bych se hlásila normálně do 8 dnů na ÚP.

Pokud se dohodnete na ukončení dohodou, pak bude platit ta "výpověď ", kterou si oba necháte. Pokud tedy nebude nikde zaznamenáno okamžité zrušení, tak se o něm ani nikdo nedozví a v ruce budete mít dohodu.

A pokud jde o ochrannou lhůtu, tak ta se podle mne na Vás nevztahuje tak nebo tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]