Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koleno v ortéze- ředění krve

Od: misa7 odpovědí: 9 změna:
Ahojky, dnes my dali ortézu na nohu , asi ruplý vazy. Dostala jsem injekce na ředění krve. Kuli trombóze. Chtěla sem se zeptat na to ale sestra i doktor museli pryč. Proč tedy injekce co to má společného s kolenem? Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

vůbec to nepodcenujte a ředte dle pokynů lékaře *palec*

u mě to doktoři podcenili a já skončil s oboustranou embolií plic -žádná sranda když se takhle po ránu nemůžete nadechnout *zed*

debel má pravdu,,

sebod*
hodnocení

0x

Asi máte v koleně sraženou krev. Tak Vám dali prášky, které krev naředí a tím se zabrání tomu, aby se krev dále srážela a případně se kousek sraženiny utrhl a putoval třeba k srci nebo plícím. To potom může ohrozit Váš život.

misa*
03.05.17 17:24
hodnocení

Děkuji.

hodnocení

0x

A dělali Vám punkci? Já jsem si také zlomila koleno a museli mi vytáhnout z kolena tu sraženou krev. Dělali mi to za umrtvení, protože jsem děsná "posera". Byla to docela hrůza a 4 měsíce noha v ortéze a pak to trvalo ještě rok, než jsem mohla normálně chodit.

Nepohyblivá končetina je náchylnější na ucpání cév - trombozu. Injekce slouží jako prevence proti vzniku trombozy. Vím o čem mluvím, ještě trombozu doléčuji.

misa*
hodnocení

Ne nedělali jen sem byla na rengenu..ja to koleno už měla jednou operovaný a to my je 20..mě to koleno pořád vypadávalo a křupe mě v něm vlastně v obou mam v háji češku

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Máte-li koleno v ortéze, tak máte asi znemožněný úplný pohyb v něm. Proto ty injekce na ředění krve. Nic nepodceňujte, trombozu může mít i mladý člověk.

hodnocení

0x

Já zase po výměně kýčelního kloubu měla trombozu v oku. Naštěstí jsem si včas uvědomila, že mi vypad kus zorného pole a řekla to. Bleskem mě vezli na oční, kde našli vmetek, který ucpal zásobování oka krví. Kapačky a vmetek, zmetek, rozpustili. Kdybych zaváhala, odumřel by mi, bez zásobování krví, kus sítnice. *hej* Přeji vám, ať se koleno rychle a natrvalo, vyhojí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]