Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závodni lékař- ošetří mě?

Od: bubinek odpovědí: 5 změna:
Ahoj, chci se zeptat, osetri me lekar u ktereho mam zalozenou kartu skrz praci? Byla jsem tam pouze na te vstupni prohlidce.Nicmene ma vypis z moji karty od ibvodaka (od te doby se nic nezmenilo, nebyla jsem nemocna) Ale ted me boli v krku a potrebuju to nejak vyresit. Ke svemu obvodnimu se ted nedostanu. Diky za odpovedi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den,asi záleží na lékaři,mě moje závodní lékařka odkázala na obvodního lékaře,ani jsem jí nestačila popsat potíže :(

hodnocení

0x
Podle toho jaky lekar a jake maji smlouvy.
Nekdy dela jen preventivky.
Nam dela zavodni lekar preventivky , v pripade problemu nas nesmi odmitnout a zavodni zubar to same. Nesmi nas v akutnich pripadech odmitnout.

hodnocení

0x

Podle mě Vás neošetří, pošle Vás za Vaším praktickým lékařem.

Inžinýrko a k čemu tam potom je? Ach jo, ne že bych Vám nevěřila, ale tohle už je fakt do nebe volající. *zed*

Je to k ničemu, jen se na tom zase někdo pakuje. Je to podle nějakého (nového) zákona. Vidím to na našich preventivních prohlídkách, jezdíme k závodnímu lékaři (správně k poskytovateli pracovnělékařských služeb) do sousedního města. Platí to náš zaměstnavatel, ztratíme půl dne a prohlídka probíhá tak, že nám sestra změří tlak. Lékař s námi vlídně promluví stylem "co vás trápí" a když mu to naivně zkoušíte popsat, odmávne vás, že s tím máte jít ke svému praktikovi. Můj tlak se mu zdál příliš vysoký (no bodejť, když jsem půl dne zpruzená) a řekl mi, že si mám zajít ... blablabla. Jednou jsem zjistila, kolik inkasuje za jednoho zaměstnance za tuhle prohlídku. Od té doby mám tlak ještě vyšší.

doplněno 03.05.17 22:23:

373/2011 Sb., o specifických zdravotních službách, který upravuje mimo jiné pracovnělékařské služby (dříve závodní preventivní péče)

doplněno 03.05.17 22:26:

Pracovnělékařské služby jsou zdravotní služby preventivní a zahrnují tři součásti:

1. provádění pracovnělékařských prohlídek a hodnocení zdravotního stavu za účelem posuzování zdravotní způsobilosti k práci, takže to, že máte chřipku, ho nezajímá - to řeší praktik

2. poradenství zaměřené na ochranu zdraví při práci a ochranu před pracovními úrazy, nemocemi z povolání a nemocemi souvisejícími s prací,

3. pravidelný dohled na pracovištích a v dalších zařízeních zaměstnavatele a nad výkonem práce

Tyto tři součásti pracovnělékařských služeb musí být vždy zajištěny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]