Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může ČEZ vyvlastnit pozemky?

Od: mnt* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám takový dotaz. Můj děda má nějaké pozemky v okolí Temelína. Už asi rok nás bombarduje ČEZ tím, že chce pozemek odkoupit. Jenže problém je ten, že cena se nám zdá dost nízká. Otázka zní. Může ČEZ jako a.s. jehož podilník je stát, vyvlastnit pozemek? Předem děkuji za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

ČEZ nemůže cokoli vyvlastnit. ČEZ může zastávat pouze roli navrhovatele. Vyvlastnění je možné jen ve veřejném zájmu a to jen tehdy, jestliže veřejný zájem převažuje nad zachováním dosavadních práv vyvlastňovaného. Vyvlastnění není přípustné, je-li možno práva k pozemku nebo stavbě potřebná pro uskutečnění účelu vyvlastnění získat dohodou nebo jiným způsobem.Veřejný zájem na vyvlastnění musí být prokázán ve vyvlastňovacím řízení.

Vyvlastňovací řízení vede vyvlastňovací úřad, kterým je obecní úřad obce s rozšířenou působností, Magistrát hlavního města Prahy a magistrát územně členěného statutárního města. Proti rozhodnutí o vyvlastnění se lze odvolat.

mnt*
hodnocení

Děkuji za vysvětlení...

satak
hodnocení

0x
Stát uvažuje do budoucna o uložení jaderného odpadu,protože ho jinde nechtějí...
Neváhejte a prodejte...tržní cena bude do budoucna určitě nižší.
mnt*
hodnocení

Zde nejde o pozemek někde v okolí. Tenhle pozemek je hned vedle elektrárny. Chtěji jen nejspíš rozšířit oblast.

hodnocení

0x
Na cenu, kterou chcete vy,nechce ČEZ přistoupit?
Já se třeba se sousedem dohadoval na ceně více než 10 let, než jsem mu prodal kus pozemku co chtěl.
Vy prodáváte, vy určujete cenu. Samozřejmě v nějaký rozumný míře. Když budeš chtít 100 krát víc než je běžná cena, to se potom těžko něco domlouvá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]