Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Paragraf na dítě

Od: jf* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

měla jsem na dceru paragraf, již ho mám ukončený, ale teď mě úplně polilo horko jestli ho nemám chybný a sociálka to nebude zkoumat a nejak mě popřípadě stíhat. Jde o to, že mi volali ze školy abych si přišla pro dceru, takže ten den byla ještě ve škole a já mám na stejný den už vystavený očr. Omlouvám se tak hloupou otázku, ale ještě jsem toto neřešila, mohu tedy ve stejný den mít dítě ve škole a zároveň na něj mít na ten stejný den vystavené očr? Nebude to někdo zkoumat, nebo mám raději zavolat na sociálku...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

OSSZ nezkoumá, jestli bylo dítě ve škole, ale protože dávka nahrazuje Vaši mzdu, je podstatné, jestli jste ten den (vystavení OČR) pracovala a kolik hodin jste odpracovala. Kdybyste odpracovala celou směnu, muselo by to na dokladu žádosti o ošetřovné poznačeno a za ten den by dávka nenáležela. Je to ovšem povinnost zaměstnavatele.

doplněno 02.05.17 21:07:

Vzpomínám si na případ, kdy (zhruba řečeno) otec šel s dítětem k lékaři a nechal si vystavit OČR. Ten den ale odešel na noční a druhý den ráno se vrátil domů a opět ošetřoval dítě. (Samozřejmě ještě byla doma matka, ale o to tu nejde.) Protože otec celou dobu ošetřování v noci pracoval, odpracoval tak v průběhu podpůrčí doby všechny směny a na dávku tak nevznikl nárok.

jf*
hodnocení

byla jsem v práci tři hodiny. účetní mi řikala že mi to zapsala do přesčasů a ten den jsem jakoby v práci nebyla, ale měla jsem právě strach jestli nebudou zkoumat docházku dítěte v daný den, kdy dítě ve škole bylo i když ne celý den a je na něj vystaveno očr...děkuji za osvětu

joura
hodnocení

0x

Zneužiji tuto otazku

Po tuto dobu platí za mě socialní nebo zdravotní zamněstnavatel?

doplněno 06.07.17 13:29:

Myslím za tu dobu co jsem s dítětem na paragrafu 9dnů. Při trvalem P.P.

Myslíte po dobu pobírání nemocenských dávek? Pokud trvá zaměstnání, pak ano. (Zaměstnavatel platí jen část SP a ZP, část strhává ze mzdy Vám.) Samozřejmě, pokud jste nemocen celý měsíc, pak nemáte vyměřovací základ, z něhož by se pojistné spočítalo. Ale i tak je to doba pojištěná.

doplněno 06.07.17 15:26:

"S dítětem na paragrafu" je doba pobírání nemocenské dávky, která se jmenuje ošetřovné. Je to pojištěná doba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]