Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Má dotaz manželka byla 3 roky na mateřské dovolené letos nastoupila v září do práce. Dnes jsem se dozvěděl že existuje možnost uplatnit Daňovou sleva na manželku. Daň mi vypočítává zaměstnavatel a ten nevěděl, že mám manželku na mateřské. Existuje možnost jak doplnit zpětně za 3 roky daň. přiznání a dostat od Babiše peníze za 3 roky zpětně?
Díky předem za informace.
Petr
1.Daňovou slevu na manželku můžete uplatnit v případě, že tato neměla za kalendářní rok vlastní příjem vyšší, než 68 tis. Kč. Do vlastního příjmu se započítává i pěněžitá pomoc v mateřství.
2. Dodatečné daňové přiznání můžete podat 3 roky od termínu podání původního přiznání (§141 daňového řádu). Dodatečné daňové přiznání podáváte za každý kalendářní rok samostatně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.