Nejste přihlášen/a.
pravidelně už tak 6 týdnů se v autobuse setkávám s pěknou blondýnkou se kterou bych si rád popovídal a pomohl ji při vystupování z autobusu, ale nevím zda je to rozumné zkusit navázat kontakt s holkou která nevidí. Mě by zajímal její každodenní život samozřejmě, že bych ji vyzpovídal později.
3x
Davide,proč tu dívku chceš zpovídat.Myslíš si,že ona je na tvé dotazy zvědavá?
Uvědom si,že jakékoliv postižení,ať již fyzické či psychické,může potkat každého z nás.
A každého,který s tímto žije a bojuje,velice obdivuji a skláním se před jeho silnou a pevnou vůli a chutí do života !
___
Pokud s ní nemáš dobré úmysly,nechej ji být !
1x
Davide, pozor na to, vám jde možná jen o to si popovídat a ona ukončení kamarádství těžce ponese. Vy ji chcete pomáhat s autobusu ale ona o to možná nestojí, nevidomý není nesvéprávný. Seznamovat se jen proto, že jsem zvědavý není zrovna nejvhodnější. Zkuste přečíst rady mezinami.cz/...
doplněno 02.05.17 10:10:
Když vidím ty chyby tak bych si naliskala, omlouvám se.
pokud o pomoc nestoji, tak to tazateli rekne. ale neni duvod to nezkusit a ze neni vhodne se seznamovat jenom kvuli zvedavosti je uz uplny nesmysl.
1x
Seznámit se s ní můžete, ale rozhodně se jí hned nevyptávejte, jak se jí žije s tímto handicapem. To bych odložila až na hodně-hodně později (pokud bych k tomu vůbec přistoupila). Nejlepší podle mě je k takovému člověku přistupovat zcela normálně (obyčejně) - s tím, že pamatuji na jeho postižení a v případě nějaké potřeby mu nabídnu pomoc. Chce to jistou dávku empatie. Také nezapomínejte, že lidé s podobnými, závažnými problémy mají tendenci se k člověku poněkud připoutat, když už si ho pustí blízko k sobě. Nějaké ochlazení vzájemných vztahů pak nesou dost těžce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.