Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevidomá holka

Od: davidptacnik odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
pravidelně už tak 6 týdnů se v autobuse setkávám s pěknou blondýnkou se kterou bych si rád popovídal a pomohl ji při vystupování z autobusu, ale nevím zda je to rozumné zkusit navázat kontakt s holkou která nevidí. Mě by zajímal její každodenní život samozřejmě, že bych ji vyzpovídal později.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Davide,proč tu dívku chceš zpovídat.Myslíš si,že ona je na tvé dotazy zvědavá?

Uvědom si,že jakékoliv postižení,ať již fyzické či psychické,může potkat každého z nás.

A každého,který s tímto žije a bojuje,velice obdivuji a skláním se před jeho silnou a pevnou vůli a chutí do života !

___

Pokud s ní nemáš dobré úmysly,nechej ji být !

mot
hodnocení

2x
zkuste to, ona vas nevidi,tak tezko zacne konverzovat ona...

lidus*
hodnocení

1x

Davide, pozor na to, vám jde možná jen o to si popovídat a ona ukončení kamarádství těžce ponese. Vy ji chcete pomáhat s autobusu ale ona o to možná nestojí, nevidomý není nesvéprávný. Seznamovat se jen proto, že jsem zvědavý není zrovna nejvhodnější. Zkuste přečíst rady mezinami.cz/...

tyfloservis.cz/...

doplněno 02.05.17 10:10:

Když vidím ty chyby tak bych si naliskala, omlouvám se.

mot
proc z ni hned delate chudinku, ze ukonceni kamaradstvi tezce ponese? kdyby videla a nesla si treba na krku velkyho hada a dotycneho to zaujalo a chtel si o tom popovidat, radila byste stejne?
pokud o pomoc nestoji, tak to tazateli rekne. ale neni duvod to nezkusit a ze neni vhodne se seznamovat jenom kvuli zvedavosti je uz uplny nesmysl.
nomad*

Ten rozdíl bych viděl ve faktu, že slepá slečna je postižená, zatímco slečna s hadem kolem krku se prostě rozhodla, že vezme mazlíčka na vycházku. Tedy za předpokladu, že není usmrcována.

lidus*

Moto, už jste se s někým nevidomým, neslyšícím, postiženým jinak setkal? Já ano.

mot
samozrejme

hodnocení

1x

Seznámit se s ní můžete, ale rozhodně se jí hned nevyptávejte, jak se jí žije s tímto handicapem. To bych odložila až na hodně-hodně později (pokud bych k tomu vůbec přistoupila). Nejlepší podle mě je k takovému člověku přistupovat zcela normálně (obyčejně) - s tím, že pamatuji na jeho postižení a v případě nějaké potřeby mu nabídnu pomoc. Chce to jistou dávku empatie. Také nezapomínejte, že lidé s podobnými, závažnými problémy mají tendenci se k člověku poněkud připoutat, když už si ho pustí blízko k sobě. Nějaké ochlazení vzájemných vztahů pak nesou dost těžce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]