Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vztahový problém - help

Od: geri odpovědí: 17 změna:
Panové jsem už na konci sil.
Jsem ve vztahu, ve kterém jsem nešťastny/šťastný v ten samý moment.
Mám přítelkyni se kterou jsem rok a půl, před tím jsem mel nekolik partnerek, převážne na sex. Nikdy tam nebyla jiskra a já se nezamiloval, navíc po nekolikaletém vztahu jsem hned ani moc nechtěl( jestli mi rozumíte ). Sex mě omrzel a začalo mi scházet něco víc.. a boom spoznal jsem ji. Dalo mi práci se k ní probojovat.. dostat se jí do života, zalíbit se ji.. no když se to povedlo, tak jsem si uvědomil, že všechny ty vztahy a všechny ty holky jsou naproti ní kategorie B.
Ulovil jsem mladou ženu z kategorie A+++, nádherná, vtipná, inteligentní a vyzrálá... ten sex, to se nedá ani řict. Máme toho společného tolik, až je to zvláštni a mrazivé, je doslova moje druhá polovička..byl jsem pro ní 9 mesíců bohem do doby, než se ukázal jeji ex a začal jí prosit. Byla to její první dospělá láska a tak jí to hodně emočne zasáhlo. Já jsem to na ní videl a snažil se jí podporovat, no prestalo se mi líbit, jak ji opakovane psal ( po tom co ji x let podvádel ) a ona mu opakovane vysvětlovala že proste NE. Trvalo to tak 3 mesíce, co jí takhle psal.. snažil se. Situaci komplikovala situace, kdy s ním měla projekt pro studium. ( věc co po rozchodu už nešla zmenit ). Po tuto dobu ve mě rostl hnev a napěti a začali jsme se kvuli nemu hrozně hádat. Pak se situace uklidnila, no mezi námi to už nebylo jako dřiv, ona byla poznamenaná tím, jak ji vrátil do reality a připoměl ji duvod rozchodu a našim hádáním. Kamarádce se přiznala že mě už nemiluje a neví co s tím, protože se mnou chce hrozně být. Sex šel do kopru.. absolutně jí už nebaví, má kolem sebe stres a shon.. no nemá žádnou snahu. Je to dva dny co jsme se strašne pohádali, nevědel jsem jak dál a hledal problém a objevil jak jí porád píše ex ( jeho novinky ne života minimálne co jsem videl) tak jsem se zeptal, zda ji psal nekdy a ona že ne. A lhala mi do očí.. nikdy jsem si nemyslel, že je toho schopná, byl to nuž do zad. ( ji ex lhal x let a ví jak to bolí) a tvrdě si stála na svém. Takže jsem ji vpálil že jsem to četl a ona se slzama přiznala že mi o tom jak jí píše lhala, aby nebylo zle a já nevyšiloval. Nedokáže ho poslat úplne do prdele a vymazat ho ze svého života, nechce si ho smazat z fb. Teď nějak nevím jak dál, necítím tam tu jeji lásku,nemiluje mě, téměř se mnou nespí, no chová se zamilovane a chce se mazlit a být se mnou. Fungujeme jako pár, líbáme se a trávíme spolu téměř každý den, dokonce se o tom problému bavíme. Já ji moc miluju na to abych ji pustil k vodě, na to jsem si toho už zažil hodně. Tohle neni holka kterou jěn tak odhodíte, je to holka na kterou doufáte že narazíte a sníte o tom býť v jejím životě. Jsem ten kterému se to povedlo, no teď prostě strádám... cítím jak nejsem pro ní to co byl on, jelikož
Šlo o prvý real lásku a on byl pro ní ten boh. Nechci o ni přijít, no nenechám ze sebe dělat vola. Prosím o názor

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska*
hodnocení

13x

Ona Vás má strašně jistýho, to nepřitahuje, naopak. Láska je touha. Možná by bylo dobré se sbalit, bez scén a výlevů ji nechat samotnou, ať si holka udělá jasno. Nějaký týden bydlet jinde, nemusí vědět u koho. U kámoše, u příbuzných, že potřebujete být chvíli mimo.. Popřejte jí šťastnou volbu, překonejte se a buďte v pohodě, odpusťte si žárlivé scény, nevyčítejte, nenuťte ji vymazávat adresy, tím si to akorát kazíte. Stačí jednou říct, že to hrozně bolí, že je to pro Vás strašně těžké a že zůstane ženou Vašeho života, ať to dopadne, jak chce. Opravdu nemá smysl něco lámat a vnucovat se. Vy dostanete od věci odstup. Budete na problém hledět, jak na nějaký film. Nebudete ji kontaktovat, nebudete se ptát, jestli už...Nejlepší je najít si psychologa, chlapa a s ním to probrat. Pro ni Váš "obrat" může znamenat léčbu šokem. Najednou jí nebudete viset kolem krku, a budete se vzdalovat Vy. Jen to chce kázeň. Vydržet to. Kdybyste zůstal doma a problém dokola omílal, jste nudný a nepřitažlivý. Vím, že je to risk. A taky vím,že v mém životě podobný tah zafungoval.

davidc

Tohle je tady asi ta nejlepší rada. Nebýt k ní přisátý a dát ji trochu volnosti a času. Ukázat, že na ní nejste tak závislí a neměla vás na háku...

hodnocení

3x
Musíte pro ni být oporou, respektovat ji a prokazovat skutky lásky každý den.
Jestliže se vrátí k bývalýmu,které ji x let lhal, tak se tím ukáže, že to zas tak extra skvělá ženská nebyla. A vy ji pak ukážete, jak velká chyba byla vás opustit.

hodnocení

3x

Koukám na ty rady, no nevím, co si mám o tom myslet. Vy jste nedospělý jedinec, který nemá rozum, zrovna tak jako dotyčná. Budete blábolit každý své a výsledek žádný. I kdyby vám radil pánbůh, abyste se té hysterky zbavil a začal myslet mozkem, tak to stejně neuděláte a budete se v tom rochnit...Tož tak.

janm*
hodnocení

2x

Hezký den

Myslím že s tím moc udělat nelze, v tomto případě záleží pouze na jednom člověku a to je ona, její rozhodnutí to bude které rozhodne, zkuste zachovat klid a vyčkejte jak bude dále pokračovat, to jestli se vrátí k bývalému více méně neovlivníte.

hodnocení

2x

NEMILUJE TĚ. Sama to řekla kámošce (nevím, jak ses to dozvěděl, ale to je jedno). Co chceš jako slyšet? Chceš být dál ve vztahu, kde druhá polovička neopětuje milování, lásku? Je to pro tebe bohyně, proto tak blbneš, to je jasné, ale "vocaď pocaď", jak se říká.

Já bych takovouhle holku pustil k vodě a mohla by být sebe krásnější, inteligentnější, sexovatější... jakmile bych věděl, že nejsem milován a ještě se babrá se svám ex, tak ať si sbalí svých pár švestek a táhne k čertu, tedy ke svému ex.

A jak tu někdo radí, že dítě by Vás spojilo, tak to je rada na facku.

hodnocení

1x

Každá nenaplněná láska časem přebolí, to platí pro Vás i pro ni. Možná byste jí to měl připomenout a zdůraznit nespolehlivost bývalého partnera, nejistot, ale jen jednou a důrazně.. Nevnucovat se, dát jí konkrétní čas k rozhodnutí a jít ji po tuto dobu z očí. Pak poznáte, jestli šlo ve Vašem vztahu o pravou lásku, nebo ne a ortel musíte přijmout.

elinkaa
hodnocení

1x

Jediné řešení odjet, vidět se s ní každý den, je v tuto chvíli hloupost. Odjet ne na týden, ale na měsíc na dva měsíce, třeba na brigádu do zahraničí, někam hodně daleko. Dejte ji prostor, třeba s Vámi nemůže ani dýchat, jak moc ji přehnaně milujete, at ona si ujasní co vlastně chce a vy taky. A po celou dobu nekontaktovat maximálně sms, a hned po návratu bych věděl zda jsem ji strašně moc scházel nebo ne. A pak bych věci řešil, váš vztah je asi přechozený a navíc se vidíte denně.

pohanka*
hodnocení

0x

Patříte k sobě. Do smrti nezapomenete. A jiná nebude, nepotkáte takovou.

Škoda, že jste se nevzali a nezaložili rodinu před těmi hádkami. Dítě by vás spojilo. Myslím, že máte oba na to věk .

Když víte, že Vás již nemiluje, tak projevíte právě tu Vaši velkou lásku tím, že ji necháte jít /pokud teda ona dokáže odejít/.

Chtějte její dobro, a i když to bude bolet, nechte ji odejít, aby šla za tím, co ji bude naplňovat. Možná že ani nebude chtít začínat nový vztah. Možná, že se časem vrátí. I ta její láska k Vám se může opět vrátit, protože jste jí neublížil, tak jako její ex.

Buďte silný, asi za 2-3 roky bude líp, již Vás ta sladká vzpomínka nebude tak vnitřně rvát.

doplněno 01.05.17 21:50:

Píšu, že se měli vzít ,,před hádkami,,. kdy se měli ještě rádi /tedy ještě i paní/.

Pokud by měla děťátko, tak by s bývalým třeba vůbec nekomunikovala a byla v manželství spokojená. A ten EX, by dal také pokoj, když by viděl, že je zadaná a spokojená.

Život píše romány a my si přejeme i pohádky.

doplněno 01.05.17 21:57:

Já tedy nevím rádcové, ale nikdo nebyl zamilován? Vy tazateli radíte, aby se okamžitě rozešel, ale copak to jde? Když ji má tak rád! To jste nikdy nezažili opravdovou, hlubokou, velkou lásku? Vy vůbec nevíte, jak to bolí, když zjistíte, že Vaše láska není opětovaná, nebo že vyhořela.

Tazatel se s tím musí vyrovnat a nebude te možná hned.

Nejen mé životní zkušenosti říkají, že dítě jako pojítko rozvráceného nebo rozvracejícího se vztahu je největší blbost, kterou můžete udělat. Takže za mě - ještěže jste se dosud nevzali!

Když to dopadne dobře, budete spokojený, když ne, budete chvíli truchlit, ale to přejde a hlavně: Vylezete z toho bez závazků.

doplněno 01.05.17 21:54: "Pokud by měla děťátko, tak by s bývalým třeba vůbec nekomunikovala a byla v manželství spokojená. A ten EX, by dal také pokoj, když by viděl, že je zadaná a spokojená."Tak to je opravdu pohádka. A ten EX, to je hodný princ, který všem pomáhá. V té první větě je to "třeba" hodně na místě, v té druhé vysloveně chybí.
c

Dite muze vsechno spiš zhoršit a zena se taky muze zmenit ve vztahu k sexu, nebude mit zájem *nevi*

nomad*

Souhlas, takhle alespoň tazatel nebude vysáván příštích 25 let.

pohanka*

Tak možná, že to vidíte jinak, jste muž a já žena. A bylo mě dáno zhůry, že jsem tuto všeobjímající k muži zažila, tak vím, jaké to je. Prostě člověk nemůže ani normálně fungovat. Ale ustála jsem to. Byla to nakonec jenom platonická láska, ale mám na ten čas ty nejhezčí vzpomínky v životě. Tak jsem se do tazatele vcítila no a napsala co jste četli, nevidím na tom nic špatného a ani na té radě.

pohanka*

Satam: Také jsem to druhé třeba tam měla *klik* ale smazala jsem ho.

Tazatel není v současné době schopen od milenky odejít.

vtipniradcove

Já myslím, že rozchod je zde zcela na místě. Takových "lásek" může mít za život ještě desítky. Nevím, kolik těm dvěma lidem je, ale podle úrovně smýšlení autora to tipuji, že jim nebude víc než 20 let. To si má takovou ženskou uvázat na krk už doživotně? Je fakt, že nejspíš jsou oba dva úplně stejní (on i ta jeho), takže by se k sobě třeba i hodili... Nicméně v takovém věku i kdyby měli ukázkový vztah jak z časopisu, tak je velmi pravděpodobné, že to nebude ten finální vztah, kdy spolu založí rodinu a budou vzájemně po boku šťastně žít až do smrti. Aby měl vztah nějakou perspektivu, tak musí vzniknout až v pozdějším věku (tak okolo třicítky), kdy už má člověk něco za sebou a narozdí od 20 letých telat už by měl vykazovat alespoň špetku racionálního uvažování.

vtipniradcove
hodnocení

0x

Ihned se s ní rozejděte. Nemiluje vás, hádáte se, lhala vám a sex šel taky do kopru... Co jiného chcete slyšet?

Mimochodem - zajímavé je, že včera jsem tady četla dotaz jiného muže, který měl s partnerkou jediný problém v tom, že jeho partnerka byla asexuální a uspokojovala ho pouze ručně a všichni rádcové mu radili, že to nemá cenu a ať se s ní tazatel rozejde, kdežto zde u kravky, která lhala, tazatele nemiluje a sex šel taky do kopru, tak od rádců čtu, že k sobě patříte nebo že rozhodnutí bude na ní.

No jo, zdejší rádcové jsou občas dost vtipní :)

hodnocení

0x

A k čemu je Vám takový vztah ve kterém jste něšťastný? Nemiluje Vás, lže Vám, nemá s Vámi sex.. Co si od takového vztahu slibujete? Pokud Vám to neklape již po roce a půl, nebude to bez vzájemné důvěry a lásky klapat nikdy...Ale je to Váš život, pokud chcete ztrácet čas takovýmto vztahem - nevztahem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]