Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dluhy po matce vs věcné břemeno

Od: jarulinka* odpovědí: 3 změna:

DOBRY DEN CHTELA BYCH VEDET CO SE STANE POKUD MA MATKA ZEMRE JE UZ DOST STARA A SVE DLUHY URCITE NESTIHNE DOPLATIT NENI JICH MALO, V ROCE 2007 DAROVALA SVOU NEMOVITOST NEJMLADSI DCERI ALE MA TAM VECNE BREMENO NA DOZITI BUDE POTOM MUSET HRADIT TY DLUHY SESTRA NEBO KDO JE BUDE PLATIT DEDIT UZ TAM ASI NIKDO CHTIT NEBUDE JELIKOZ ANI NENI CO DEKUJI PREDEM ZA VASI ODPOVED

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lm®
hodnocení

0x

Dobrý den.

Nejsem sice právník ,ale když píšete ,že dědit není stejně co,tak jediné co mne vychází je zříci se dědictví.Tím se zříkáte i jejích dluhů.Dům byl darován ,jak píšete,nespadá tedy do dědictví a Vaše sestra by o něj tedy neměla přijít.

amlim*
hodnocení

0x

Chtěla jsem odpovědět,ale moje odpověď je totožná s odpovědí Im.Nic nebrání odmítnout dědictví.

tachosh*
hodnocení

0x

Dluh nejde napsat na jednoho nebo druhého člena rodiny. rozpočítá se mezi všechny kdo byli uvedeni v závěti. ALE, dluh můžete po matce "zdědit" jen do výše dědictví. tzn kdyby jste zdědila cokoli v hodnotě 200000kč, ale s tím i dluh 10000000kč, zaplatíte pouze dluh 200000.Takto je to dáno zákonem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]