Nejste přihlášen/a.
Možná jsem divný, ale mně přijde podávat si ruku se ženou divné a nepatřičné. Tak možná ještě za socíku, podat ruku soudružce údernici, prosím, a třást rukou ženě.. Jsou případy, kdy lze ruku políbit, ale jinak by měla stačit lehká úklona.
tomkk
- Vaše odpověď mne přiměla vyhledat si význam a definici gesta podání ruky na Wikipedii - a mimo jiné jsem se tam dočetla že :
..." V Rusku převažuje podání ruky bez potřesení, zvláště mezi mužem a ženou. Potřesení muže ženinou rukou může být dokonce považováno za nevhodné a vhodnější formou je políbení ruky. To je ale naopak nevhodné v obchodním styku ".
vzhledem k tomu, že Rusko je považováno za komunistickou zemi, tak mi evokace "socíku" při podání ruky ženě zrovna moc nesedí. No ale to jen tak pro zajímavost, protože mi Vaše odpověď připadla zvláštní - jako z první republiky, nebo předminulého století. Možná ovšem je z minulé doby i ten odkaz na Wikipedii - a já jenom neznám etiketu.
tomkk
- AHA - to pak jo !
Podání ruky chápu jako vyjádření vzájemné dobré vůle mezi muži. Podávat ruku ženě proto nedává smysl, je to projev přehnané emancipace.
Nevidím problém v podávání ruky, jedno jestli muži či ženě, osoba jako osoba, co na tom? Stisk by měl být vždy přiměřený, dané "osobě", máte i droboučké muže, starce, na druhou stranu i "silné ženy", přece člověk vidí komu ruku podává, máme jistou intuici odhad takt, přiměřeně nemám co řešit
Já osobně nemám ráda podávání ruky a už vůbec nějaké objímání a líbání na obě tváře. Ovšem někdy je podání ruky nutné třeba při představení se zaměstnavateli, pak doufám, že mi ruku nebude drtit a u toho několik minut něco povídat, stejně tak doufám, že nebude mít ruku mokrou od potu. TOMKK-nejsem paní radová aby mi někdo líbal ruku, to už vůbec ne .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.