Nejste přihlášen/a.
Půjčil jsem přítelkyni kamaráda byt , na dobu nezbytně nutnou,s tím,že bude platit energii,vše je bez smlouvy,kamarád se rozešel,přítelkyně zůstala v bytě a energii neplatí,vše musím platit já,aby mi neodpojili od zdrojů.Jak ji dostat z bytu.
doplněno 16.11.09 12:32:Klíče nemám,trvalé bydliště tam také nemám,ale chtěl bych ho pronajímat,nevím jestli mohu osobu vystěhovat sám,nebo jestli potřebuji policii nebo někoho kompetentního,abych nebyl ještě za zloděje
Pokud máte klíče, počkejte si, až odejde do práce nebo do školy, vystěhujte jí věci a vyměňte zámek. Pokud kliče nemáte, udělejte to samé s modifikací, že zavoláte zámečníka, aby byt odemkl, pokud v něm máte trvalé bydliště.
Je třeba ještě doplnit, jaké vlastnické právo máte k uvedenému bytu. Pokud ho vlastníte, domluvte se s kamarádem na přijatelné verzi, t.j třeba na době, kdy on tam bydlel a hradil poplatky. Jinak té bývalé přítelkyni napište doporučený krátký dopis, že neoprávněně užívá Váš byt a ať ho okamžitě k termínu . . . . . . . opustí. Jinak že podáte trestní oznámení na policii a vyžádáte si jejich asistenci při vystěhování. Dlužnou částku bych zatím neřešila, prioritní pro Vás jistě bude uvolněný byt. A jestli tak neučiní, skutečně podejte trestní oznámení na policii. Zde máte odvolávku na trestní zákon:
140/1961 Sb. Trestní zákon |
§ 249a Neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru (1) Kdo protiprávně obsadí nebo užívá dům, byt nebo nebytový prostor jiného, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, nebo peněžitým trestem. (2) Stejně bude potrestán, kdo oprávněné osobě v užívání domu, bytu nebo nebytového prostoru neoprávněně brání. |
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.