Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištění na auto v případě poruchy v zahrani

Od: helko odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se poradit, existuje nějaké pojištění do zahraničí na osobní auto, že v případě poruchy, zaplatí opravu nebo zdarma odtáhnou vůz do České republiky? Mám starší auto a mám strach kdyby se něco stalo.

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pojištění na pouchy snad není běžné ani v Česku.

Odtah je možný v rámci asistenčních služeb ke sjednanému havarijnímu pojištění, ale jwe třeba se zeptat na pojišťovně, jak je to s odtahem v případě poruchy.

Stejně mám ale pocit, že nic takového, co tě zajímá, nenajdeš, a nebo za hodně dlouhý peníz.

helko
hodnocení

Pojištění v případě poruchy, že by vozidlo odtáhli není možné? Něco takového bývá i v asistenčních službách, ale zda je to i na odtah vozidla netuším?

Je třeba se podívat na konkrétní nabídky pojišťoven. I když je mi to divné, tak jsem zjistil, že něco takového, o co máš zájem, nabízí třeba pojišťovna UNIQA

hergott

Ceske pojistovny jsou banda zlodeju,chteji jenom platit,ale odtahnout nepojizdne auto z ciziny ,se jim moc nechce.To same karty ceskeho automotoklubu a aba,odtah z ciziny neresi.Osobne mam kartu nemeckeho ADAC,operuji v cele evrope,odtahnou auto bez problemu,v pripade opravy platis jenom dily,praci hradi adac.Maximalni spokokojenost,jiz jsem jednou vyuzil pri poruse na dalnici v nemecku,behem chvilky me nalozily a odvezli auto domu do cech/bylo to jen 20 km/,tak se neresila zadna oprava v nemecku.Mam nekde kontakt na ceskeho zprostredkovatel,pokud to jeste dela.Jinak je mozno navstivit jakoukoliv nemeckou pobocke ADACu a kartu sjednat tam.Rocni poplatek asi 84 euro.

hodnocení

0x

Je nekolik asistencnich sluzeb s ruznimu sluzbami a cenami, ten servis nevim ale nejaky odtah bude.
http://www.uamk.cz/ , awa1213.cz/... a mozna i jine:)

hodnocení

0x

Před pár lety jsem se o to zajímal a pro auto starší 10 let jsem nenašel řešení. Podmínkou pojišťoven bylo právě toto. Takže jsem si nakonec před jízdami k moři vždy na netu našel kontakty na nejlevnější odtahovky zajišťující odtah ze zahraničí včetně posádky. Ale od Jadranu to podle ceníků vycházelo minimálně kolem dvacítky..

(Nakonec jsem nikdy problém neměl, naopak se jednou na přívěsu z Itálie vracela luxusnější auta prachatějších turistů, těch co si připlatili za garáže a vyplavila jim je povodeň..)

ccc*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]