Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zabaveni majetku

Od: vlastovka82* odpovědí: 15 změna:
Dobry den,
bydlela jsem s pritelem a kvuli jeho dluhu mi polepili veci.Dohodl se,ze bude platit 1000KC mesicne a exekutor me veci neodveze.
Ted jiz ex pritel se odstehoval,castku neplati,byt mam v pronajmu ja a on ve smlouve nefiguruje.
Opravdu exekutor prijde pro moje veci?
Pokud ano,ohlasi se predem?
Dekuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud jsou polepené, tak jsou exekučně zabavené, je to u na té nálepce napsáno. Jedinný způsob je podat vylučovací žalobu. Potřebujete k tomu doklad o nabytí. Nemusí tam být vaše jméno ani adresa, vyhrává ten, kdo má doklad, tomu věc patří.Většinou se exekutor písemně ohlásí, záleží jak se mu daří komunikovat s přítelem. Pokud hraje mrtvého brouka, přijdou se zámečníkem a berou si co jim patří.

doplněno 30.04.17 11:30:

Kdyby nepatřilo, nemohli tam zůstat nálepky. Toto se mělo řešit hned, ne až dotyčný porušil dohodu o splácení. Kdyby se ukázal doklad, nálepka by tam vůbec nebyla.

To je sice pravda, ale má to jeden háček: Berou si, co jim nepatří.

Vylučovací žalobu lze podat kdykoli a není dobré otálet, protože když exekutor nábytek odveze a vy budete následně s vylučovací žalobou úspěšná, málokdy exekutor nábytek nechá přivézt zpět a budete to muset udělat vy na vlastní náklady.

Doklad o nabytí je nejlepší způsob, ale v nouzi můžou stačit soudu i svědci, kteří dosvědčí, že věci jsou vaše a váš expřítel s nimi nemá a neměl nic společného. Málokdo si totiž veškeré doklady o nabytí např. nábytku, elektrospotřebičů a dalších věcí schovává déle, než je doba záruky.

sebod*

wlezley. Nemáš pravdu ! Když bude mít MAJITEL předmětu schovanou účtenku a NEBUDE tam jeho jméno, tak mu to je k ničemu! Je to jako kdyby ji neměl. Takže daleko lepší, jak nějaká účtenka, je sepsaná kupní smlouva třeba na žehličku. Prodávající může být kdokoliv, kupující tazatelka.

A to, že by se exekutor nejdříve písemně ohlásil. To také není pravda. Většinou se zjeví nečekaně ;)

vlastovka82*
hodnocení

U zadosti o vyskrtnuti veci se soupisu mi uznali jen polozky s ucty na me jmeno.Ostatni zamitli,ikdyz jsem poslala fotky a kupni smlouvu sepsanou s kamaradkou.
Ex dluzi milion a exe mi polepil i konvici,kterou ohodnotil na 90 KC.
Zas si rikam,jsou to starsi veci a nechci k soudu tahat rodinu.
Tak jen cekam,kdy prijde exekutor a veci mi vezme.Ale pokud nebudu doma,tak prece nemuzou tady vlezt.Navic,kdyz mam syna a prave muzu byt v praci.
sebod*

Vlaštovka, tak ses neměla nechat odradit! Máš kupní smlouvu? Máš! Tak bojuj. Pokud nebudeš doma, tak k Tobě vlézt opravdu mohou. Jen se zeptám, to byl Jícha z Přerova, ne? Ten je schopen polepit i použitý toaletní papír! Druhá věc je, jestli si pro věci přijede. Jestli polepil opravdu bezcenné věci, tak Tě nejspíš jenom vydírá, abys zaplatila.

vlastovka82*
hodnocení

Ano,Jicha z Prerova.Tu kupni smlouvu mam sepsanou nedavno se zpetnym datem.
To je pravda,ze mi tady vleze,ikdyz bude doma jen muj maly syn?To jako vazne?
sebod*

ano, má na to právo. Bohužel. Co ten bývalý přítel? Kolik asi dluží? Pracuje?

vlastovka82*
hodnocení

Dluzi asi milion,nepracuje.Je to marne.
dota*

Dobrý den, chci se zeptat, jak takový nákup by fungovat v praxi. Přijdu do obchodu a na každé zboží budu chtít od nich napsanou kupní smlouvu pro případ, že ke mě přijde exekutor a dluhy nebudou moje? Nevím, jestli je to v praxi proveditelné, jestli by v obchodě něco takového udělali, ale je klidně možné, že se mýlím.

Na to stačí účtenka z krámu na každou věc.

sebod*

Dota, Ty si na zadní stranu účtenky napiš Kupující - Alenka Vocásková, nar 56.18.0045, bytem Hornídolní. A prodávající Ti tam dá razítko.

vlastovka82*
hodnocení

Pokud tady pritel uz nebydli a ja si koupila nove veci z druhe ruky (gauc pres Letgo),tak to nesmi vzit,mam pravdu?Na to mi nesmi sahnout.

S těmi kupními smlouvami si snad děláš srandu! V tom případě bych nelitoval peněz a obrátil se na šikovného právníka, který z nich udělá trhací kalendář. Jinak by to byla státem posvěcená zlodějina a pak bych to dohnal k Ústavnímu soudu!

Nejsem d.e.b.i.l, abych na každý šroubek měl sepsanou kupní smlouvu!

Zdá se, že nevíte, kde žijete.

Bohužel vím: V Absurdistánu, kde orgány, které mají dbát na zajištění spravedlnosti, spíše dbají na to, aby se co nejvíce rozvíjela nespravedlnost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]