Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Firma není plátce DPH - co to znamená

Od: cvdv odpovědí: 5 změna:

Ahoj. firma mi bude zhotovovat webové stránky. Na svých webových stránkách uvádí, že není plátce DPH.

já se v účetnictví, ekonomice moc nevyznám...co to pro mě znamená?

zajímalo by mě.. zdali DPH budu platit...nebo nemusím...

-

zdali může-musí proběhnout smlouva na které bude cena bez DPH..ale já ho zaplatit stejně musím..mám v tom guláš..

..pokud nezaplatím DPH,, bude to oficiálně?

stránky by byli pro bratra...ten také není plátce...

jak to vubec je? děkuji za radu. P.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

1x

To je upozornění pro plátce DPH, že si zaplacenou DPH nebudou moci odečíst z daní. Pro neplátce DPH(jedno jestli firmy nebo fyzické osoby) se nic nemění.

doplněno 29.04.17 17:39:

5 odpovědí-výkladů, jsem zvědavý, jestli nás někdo rozsoudí.

hodnocení

0x

To je upozorneni pro firmy, ze si to muzou odecist z dani.
My ostatni to mame vzdy s dani a vzdy stejne.

doplněno 29.04.17 17:07:

Omlouvam se tazateli.
Dobra, priste nebudu spechat a bud domyslim i ostatni nebo to nacham na ostatni..

sebod*

lego, nene, neodpověděl jsi správně. To, že firma není plátce DPH znamená, že si NEPŘIČÍTÁ částku DPH k základní ceně. Pro tazatele to nic neznamená.

A nemáš pravdu v tom, že my ostatní to máme vždy s DPH. Právě že ne. Příklad. Cosi stojí bez DPH 100 Kč. NEplátce DPH Ti to prodá za 100. Plátce to prodá za 100+20(DPH)= 120 Kč. Neplátce DPH za to dá 120 a je konečná. Plátce DPH si může nárokovat vrácení oněch 20ti Kč

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pro Vás to neznamená nic jiného, než že zaplatíte celou častku, kterou bude firma požadovat (fakturovat). Nemusíte se o to dále zajímat. Zdravím!

doplněno 29.04.17 17:45:

nikdo - soudce není zapotřebí. Pro tazatele je důležité, že prostě zaplatí a o více se nestará. Stejně nakupuje např. v trafice, potravinách nebo jinde a o DPH se nemusí zajímat (když není plátce).

hm*
hodnocení

0x

"Není plátce DPH" znamená, že k ceně nepřipočítají DPH, tzn. za jinak stejných podmínek bude produkt o zhruba pětinu levnější. A bude-li to kupovat také neplátce DPH, o nic víc se nejedná, je to prostě výsledná cena a nikdo nic doplácet nikam nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]