Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smlouva s T-mobile - jak zrušit číslo syna

Od: myszur* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
jedna moje známá se dostala do dosti nepříjemné situace, kdy její syn se začal nějakým způsobem zadlužovat, a protože se bála případné exekuce, tak syna před nedávnem odhlásila ze svého bytu, kde měl hlášeno trvalé bydliště.
Problémem však stále zůstává smlouva uzavřená mezi ní a operátorem T-Mobile, jelikož tuhle smlouvu podepsala ona a chodí na její jméno dvě faktury (za ni, i za něj). Nedávno jí přišla faktura na cca 3.500Kč, které bude muset za svého syna nejspíš opět zaplatit, jinak by ta čísla operátor zablokoval a naskákaly vysoké úroky a exekuci by se už asi nevyhnula. Byla se už ptát přímo u společnosti T-Mobile, co všechno musí udělat proto, aby toho syna ze smlouvy vyškrtla a nechodily složenky na její jméno, které musí platit. Tam jí ale řekli, že bez jeho přítomnosti a jeho souhlasu, je něco takového prakticky nemožné. Bohužel syn jí nezvedá telefon, přestěhoval se a ona ani neví kam, je zoufalá a neví, jak se proti tomuhle bránit.
Předem děkuji za kladnou odpověď...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

schery*
hodnocení

0x

Já bych zažádala písemně doporučeným dopisem na sídlo fir.T-mobile na převod sml.-odhlášemí syna z trvalého bydliště.

Převod smlouvy umožňuje novému účastníkovi převzít smluvní závazky, které jsou uzavřeny mezi T-Mobile Czech Republic a.s. a původním účastníkem.

Nový účastník přebírá původní smlouvu včetně závazků. Nastavení konkrétních služeb si nový účastník zvolí ihned při převodu (v převodním formuláři). Převod Účastnické smlouvy může být uskutečněn pouze pokud jsou uhrazeny všechny závazky původního účastníka, které jsou v den převodu po splatnosti.

myszur*
hodnocení

Děkuji za radu, s paní jsem mluvil, o tomhle prý ví, ale bohužel to tak nelze udělat. Musí u toho být její syn, který to musí podepsat. Vzhledem k tomu, že je marná snaha synovi zkoušet pořád volat, jelikož jí telefon nebere a celkově jí naprosto ignoruje, nezbyde jí nic jiného, než platit, platit a platit, aby jí nezaťukal na dveře exekutor. T-mobile bude pochopitelně vysmátý, že někdo měsíčně provolá okolo 3 tisíc a někdo to platit musí. Je to poněkud smutné...

dusatka*

Nevím, jestli tomu rozumím správně. Já to chápu takto: smlouva je mezi paní a T-mob. a jsou na ní dvě karty, obě nyní evidované na paní a vše platí paní a bez souhlasu syna nelze převést placení na něj.

Pokud je to tak, jak píšu výše, postupovala bych takto:

1) nahlásila na T-mob. ztrátu (synovy) karty a požádala o blokaci a příp výměnu za novou (bude to stát tak asi 500, pokud je tam smluvní závazek té karty, jinak bych ji prostě jen zablokovala). Oni to zablokují a od té chvíle si chlapec nezavolá.

Přesně takhle bych to udělal i já. Zašel bych do prodejny T-Mobile, ztratil jsem telefon s tím a tím číslem, prosím o zablokování a vystavení jiné SIM karty s týmž číslem. Za chvíli máte v ruce jinou aktivní kartu s původním číslem a nezbedný synek má po ptákách. Pravda, bude to něco málo stát, ale pořád podstatně levnější než do nekonečna platit cizí účty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]