Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
objednala jsem si z e-shopu nějakou věc a zvolila jsem způsob doručení přes Českou poštu (balík do ruky). Objednávala jsem to na adresu, kde teď momentálně bydlím, ale není to adresa mého trvalého bydliště, takže v občance mám adresu jinou. Teď mě zaráží jedna věc - Pokud mě při doručování balíku nezastihnou doma a balík mi nechají na poště, vydá mi ho pošta na občanku, když tam mám jinou adresu než je adresa, na kterou má být balík doručen? Máte s tím někdo zkušenost?
Děkuji
Daniela
Jak kde. Já bydlím mimo TP už 13 let a nikdy nebyl problém - až cca dva měsíce nazpět. Pán mi nevydal balík, že prý bez adresy v občance musím mít s sebou výzvu. Takže s sebou vemte výzvu, kterou Vám zanechají ve schránce, a směle do toho.
Bez výzvy jde balík vydat s platnou (pod)nájemní smlouvou. Já ji (výzvu) ztratila, tak jsem s sebou táhla smlouvu
Satame, já taky byla pěkně rozhořčená, hlavně když si 13 let vyzvedávám balíky na jiných adresách (a kolikrát bez výzvy!) a najednou se nějaký důležitý úředník na poště rozhodne, že mi ho nedá. Ale co jsem měla dělat? Udělat tam scénu? Zbytečné...
Je fakt, že když jsem tam pak šla s tou smlouvou, tak jsem byla připravená, že ji paní na přepážce nebude chtít vidět, nebude potřebovat k vydání balíku. A to jsem se rozhodla, že jí v tomhle případě pěkně od plic řeknu, co si o tom jejich bordelu tam myslím. Ale paní si ji vzala a pečlivě zkontrolovala, zda adresa ve smlouvě sedí s adresou na balíku
Možná, že podle nějakého přiblblého poštovního předpisu je to tak, ale balík si mohu nechat poslat, kam chci a žádný pošťák mi nebude bránit v jeho přijetí. Když mi ho na udanou adresu přivezou a není do vlastních rukou, dají ho na té adrese komukoli, jen si to nechají podepsat, a na poště mi ho nedají jen proto, že adresa v občance je jiná než doručovací? Pěkný nesmysl, to bych se na to podíval!
To se také kdysi snažili mě na poště přesvědčit, že peníze z kupónové knížky, kterou jsem zdědil po otci, si musí vyzvednout majitel kupónové knížky a notářský zápis o dědictví je moc nezajímal. Když jsem byl neodbytný, tvrdili mě, že si pro ty peníze musím z Chebu dojet na nějaké jejich ústředí do Plzně. Jelikož se jednalo o cca 400,- Kč, vyšla by mě jen cesta na víc, než ty peníze. Takže jsem byl dál neodbytný a nakonec přes vedoucí příslušného úseku (taky se zpočátku mrcha bránila) jsem je z nich po cca půlhodině vydupal, když vyhrabaly příslušný předpis a zjistily, že jsem v právu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.