Nejste přihlášen/a.
Od r. 2000, kdy jsem si pořídil první mobil, používám předplacenou kartu a neměnil bych...nač platit drahé paušály? Kolik vás stojí provoz jednoho čísla za měsíc? Mě 200 Kč na cca šest týdnů, nebot při volbě vhodného tarifu získáte jednu ze čtyř výhod (např. balíček 100 SMS zdarma) Doporučuji. Naprosto skvělé...
Doporučujte něco takového tomu, kdo volá stejně často jako vy. Skvělé? Pro mne ani náhodou! Platím paušál 1500 Kč měsíčně. Je v tom neomezené volání do všech sítí a SMS do všech sítí. Je to pro čtyři čísla. Má je manželka a naše tři dcery. Já sám téměř nevolám. Dcery studují v jiném městě a manželka s nimi denně několikrát telefonuje. Když si prohlédnu výpis volání za jeden měsíc, má tak 35 stran po padesáti řádcích. Při představě, že bych tohle platil předplacenou kartou, na mě jdou mrákoty.
Svatoslave, Ty platiš 200 za šest týdnů? Kolik v tom máš minut a SMS zdarma? Já teď platím DRAHÝ paušál, mám neomezené volání, neomezeno SMS, něco málo internetu a platím necelé tři stovky . A teď jsem koukla na poslední vyúčtování, tak mám provoláno 15 hodin a posláno 105 SMS. To bych se asi s tou Tvojí kartou prohnula, co
Nevolám, jen výjimečně... mám 200 Kč a k tomu po dobití Výhodu 100 SMS zdarma (po 2,- Kč dalších 200,- Kč gratis) čili je to výjimečně levné...Internet ani MMS v mobilu nepotřebuji... Na to je počítač
Drahý paušál? Vzhledem k tomu, že téměř nepotřebuji volat, mám paušál (tarif) právě proto, že je mnohem výhodnější, než drahé předplacené karty. Z mobilu jsem volal naposledy asi kolem Vánoc, letos mě proto mobil nestál ještě nic (nepočítám-li elektriku na dobíjení; jestli jsem náhodou volal, tak to několik málo korun stálo i letos, už si nevzpomínám). Tvoje karta za 200 Kč na 6 týdnů je pekelně drahá.
No vidíte, já za 180 měsíčně mám 120 SMS, 160 minut do všech sítí a 1,5 GB internetu. Trumfnete to s předplacenkou?
mám kredit 300kč tak na dva až tři měsíce. nepotřebuji se vykecávat z nudy, datlovat smsky, nebo čumět na internet. buď jsem v práci a tam se má pracovat, nebo jsem doma a jsou lepší zábavy. kdo má paušál, tak ať ho má a znám hromadu lidí, co ho má, ale pak si nekoupí nic pořádného k jídlu a brečí, že nemá peníze. rodina 2+2 může přijít o dost peněz jen za telefonování
Právě...v TV říkali, že náklady na provoz jednoho čísla za měsíc málokdy jdou pod 500,- Kč -což je fůůůra peněz, vyhozených za nic... nač platit drahé paušály (500 Kč a víc za jeden měsíc) - to bych určitě nechtěl
částečně máš pravdu. na to že je svoboda, nás pořád někdo nutí dělat něco, ale pak záleží na tom, jak jsme silní, slabí, hloupí,chytří atd.
jak jsem psal, ať si každý utratí kolik chce. telefonování zbůhdarma pro mě není důležité. kdo to potřebuje k práci, tak OK. i kdyby mi někdo ten paušál platil, tak je to zbytečné, protože bych stejně nevolal. navíc mám v práci služební telefon a vůbec nemám potřebu jím volat soukromě, i když bych mohl.
Co tady diskutující soudí o názoru PLATIT PAUŠAL (500 Kč a více) každý měsíc... Děkuji všem za názory, je jich tady hodně...
Včera jsem volala sestře, měla narozeniny, tak jsme pořešily oslavu, řekla mi, co je nového u neteře (něco ve školce a chvilku jsem s ní mluvila), pak mě pozvala na čarodějnice ke svým kamarádům. Dneska mamce, jedou na víkend na chatu, pozvala mě (odmítla jsem, mám jiné plány) a že jedou na barák něco stavět. Volala mi maminka jednoho žáka (resp. já jí musela volat zpět), já jí popsala, jak to s klukem v poslední době bylo, poděkovala mi za přípravu k přijímačkám a dohodly jsme další doučování. Jo a mluvila jsem s koordinátorkou z jazykovky ohledně změn v dokumentaci v jednom kurzu a povídala jsem jí, jak to tam jde - je to nový kurz, tak aby byla v obraze, jestli všechno šlape či aby se podchytily případné problémy. Nazývejte si to klidně vykecáváním z nudy, ale já jsem za poslední dva dny prokecala 20 minut a říkám tomu "být s lidmi v kontaktu" a ani jedna minuta z toho nebyla zbytečná.
Ach jo, jak já nesnáším tyhle morousovaté řeči, kde se každý, kdo používá mobil, "vykecává z nudy", "datluje smsky" a "čumí na internet". Jako by mobil nemohl být používán ke smysluplným účelům.
Nejsem ve školství, učím dospělé a mám vlastní klienty (a i když jsou to firemní kurzy, většinou musí mít moje číslo v případě náhlého rušení hodin apod.).
Ale byla jsem a pořád se mezi učiteli pohybuji, třídní na ZŠ většinou komunikují s rodiči přes telefon. Ale mívají nějaký dobrý tarif "přes školu", platí si ho ale sami.
Svatoslave, já Vám náhodou rozumím. Chtěl jste se podělit o něco, co považujete za výhodné. jenomže ono je od člověka ke člověku. Každý nemá stejné nároky a vidí to jinak. Prostě z té své stránky. Já nejsem zastánce kecání do mobilu, mě to vůbec nebaví a bolí mě ucho. Takže já používám na velmi krátké rozhovory. Sms také moc nepíšu, jen co je opravdu nutné a navíc teď píši sms přes portál Centrum a tam na to krásně vidím. Tím pádem já sice paušál mám, ale za 89 Kč měsíčně. Mám v tom asi 40 nebo 70 minut volání zdarma, přesně to ani nevím, protože to nikdy neprovolám. Tento paušál už ale neexistuje normálně, já si ho vydupala u O2, protože mi něco slíbili a podepsali se mnou smlouvu za neměnných podmínek. Po dvou letech se chtěli vykrucovat, ale já se nedala. Nakonec ustoupili oni.
Ale jsou lidé kteří potřebují paušál, protože potřebují mluvit neomezeně dlouhou dobu a těm se to zase vyplatí, ta vyšší cena.
Mám naprosto "pitomý" telefon za 1300 Kč a naprosto mi vyhovuje. Telefon používám na telefonování a SMS (použití budíku, diáře a podobně nepočítám). Internet a podobné zbytečnosti jsem si nechal zablokovat hned po koupi přístroje, to je asi před 5 lety. Používám předplacenou kartu, a i když mám docela drahý tarif, provolám cca 200 měsíčně. Přesně to nevím, nezajímá mě to. Moje, řekněme "pracovní" hovory, většinou nepřekračují 2 minuty, ale ani soukromě nemám důvod se zbytečně vykecávat po telefonu. Paušál tvrdě odmítám, i když mi ho operátoři neustále vnucují. Takhle mám přesný přehled, kolik jsem provolal a když mě operátor něčím naštve, je otázkou 5 minut přejít bez sankcí k jinému. Nejsem otrok mobilního telefonu, ani konkrétního operátora.
Nejlepší je použít nějaký nezávislý srovnávač, ideálně založený na matematických modelech, který zohledňuje i drobnosti jako účtování po vteřině/minutě. Nejlepší asi je tento: ifon.cz/... Tam potom člověk zjistí, jestli zbytečně neplatí za na první pohled výhodnou předplacenku. Ono paušál nemusí být dražší, u předplacenky je většinou potřeba pravidelně něco dobít a tím pádem taky spotřebovat.
Zaměstnanecký paušál,volám,píšu jak chci,celá rodina ho má,takže mezi sebou volání zdarma a jakkoli dlouhé,internet a když platím za měsíc kolem 150,- tak si nadávám,proč tak moc? :--)) Většinou kolem 100,---120,-
Sdílím zaměstnanecké číslo. Neomezené hovory, neomezené SMS. 130 Kč měsíčně.
Teď to bude asi 150 Kč, maličko navýšili /asi o 20 Kč/. Ale přesto si myslím, že je to výhodné. Telefon mám "hloupý", asi za 500 Kč a letitý. Ale na zavolání a SMS mi stačí, vyfotím si na něj případně i nějakou tu houbu či květinu a na nic jiného ho nepotřebuju. Jaga.
Kdyz uz chces po lidech cenu za mesic, tak bys tu svoju utratu mohl take udat za mesic..
A ve vysledku stejne nic nedoporucis.
Kazdemu vyhovuje neco jineho.
Poradi nekdo jak ziskat nebo co se da koupit za nevyuzity kredit v mobilu, kdyz se nastradal do vyse kolem 2000? Delsi dobu pouzivam jinou sit s novym cislem a zdarma volanim a rad bych ten stary kredit nejak vybral. Diky predem za radu.
Lego, moc dekuji za odkaz, urcite to vyuziju. Je to vyborna moznost, vubec jsem o tom nevedel, je to asi novinka, tak by me zajimalo, jestli to nekdo tady uz vyzkousel a funguje to bez rizika. Za info o zkusenostech taky dik.
Tak jsem zjistil, ze to ma mastnou prirazku, takze az tak moc to vyhodne neni.
Zkusenost s tim nemam.
Na necem vydelavat musej.
Kdysi mohl clovek pozadat operatora a vyplaceni penez a fungovalo to (nevim zda to jeste jde).
Pak se daly objednavat casopisy a jine blbosti. A dnes je to cim dal horsi.
Mám kolegu v práci, který je také zastánce předplacenek. A čeho si na nich nejvíc cení i za cenu dražších hovorů? Nezávislosti. Když nezaplatí, tak si JEN nezavolá. Žádná registrace, žádné upomínky, žádná buzerace ze strany operátorů. Jen občas telefonická nabídka na ZARUČENĚ VÝHODNĚJŠÍ paušál, který s díky odmítá. Ne každý si cení svého soukromí a pohodlí. Protože právě ta nezávislost je to pohodlí. Nemuset mít strach z omylem nezaplacené částky, z exekuce atd.
Říká se tomu INKASO, které si nastavíte na vlastním účtu, pak se o nic starat nemusíte! Buzerace ze strany operátorů? To, že chce poskytovatel za své služby zaplatit, berete jako buzeraci? Mám paušál, žádná smlouva na x let. Když budu chtít, do jednoho měsíce ukončuji bez jakýchkoliv sankcí. Jak jsem psal, neomezený volání, sms, nějakých pár GB internetu za 240 kč. A připadám si hodně svobodný a do soukromí mi to rozhodně nezasahuje
No nevím. Já mám tarif taky s vyšší minutovou cenou, ale mám ho (kromě ceny celkové) hlavně pro tu jistotu, že když budu potřebovat/chtít, budu moci volat. A budu moci volat, jak moc budu chtít, a nedozvím se "tramtadadá - kredit vyčerpán, trhni si nohou".
Co se týká soukromí, tak je jisté, že pokud to číslo používá delší dobu, než hodně krátkou, už stejně anonymní není. A exekutor či upomínky? Nevím, jak který operátor, ale ten můj faktury (resp. provolané částky) sčítá. Takže stačí zaplatit fakturu poslední. Po jaké době posílají upomínku, nevím. Ale aby to dospělo až k exekutorovi (mám-li stále stejného operátora, "zapomenout" dlouhou dobu zaplatit se nedá), v tom musí být úmysl klienta.
Jediná nevýhoda tarifu je, podle mne, v tom, že kdyby mi někdo ukradl mobil, mohl by mi provolat víc, než kolik obvykle mají kreditáři předplaceno.
@hm: Je vidět, že nevíte, jak to u telekomunikačních služeb chodí. nezaplatíš, třeba omylem, nebo protože zrovna nemáš na kontě peníze, přehlédneš to, jsi zrovna na cestách, na dovolené, takových příležitostí k přehlédnutí je moc. Dostaneš SMS upomínku, možná ještě druhou, a potom už jde návrh na ČTÚ, aby rozhodlo o nároku operátora. Ten rozhodne, jeho rozhodnutí je srovnatelné s rozhodnutím soudu, , a když nestihneš podat odvolání, tak platíš a platíš a platíš. A právě o tom je ta nezávislost. Nezaplatíš? Tak se ti vůbec nic nestane. Jen si nezavoláš. Ale příchozí hovory ti budou chodit tak dlouho, dokud tam bude alespoň koruna v plusu.
A kdyby jsi chtěl oponovat, že lžu, tak já to mám za sebou. Jediné moje štěstí bylo, že jsem to odvolání stihl. A vyhrál.
nikdo, nemáš pravdu. Jestliže máš paušál, tak se Ti velice těžko může stát, že se NEVĚDOMKY dostaneš do Tebou popisonaných problémů. Proč ne? Protože jestliže nezaplatíš, tak jsou Ti blokovány nejdříve odchozí a potom i příchozí hovory (SMS). A pochybuji, že si někdo platí paušál a přitom mobil nepoužívá (to je jediná možnost, jak by nezjistil, že jsou hovory zablokované).
A operátor dříve něž předá záležitost na ČTÚ, tak předává dluh různým vymahacím společnostem a ty posílají většinou 3 upomínky. Písemné.
P ř e s n ě t a k ... Mám stejný názor jako ten váš kolega v práci...Hlavně se NEZAVAZOVAT...
Přesně toto je důvod proč stále používám (cca 15 let) tzv.dobíječku. V podstatě telefon zase až tak moc k životu nepotřebuju. A vím na 110%,že kdyby se někdy v budoucnosti zrušili předplacenky, telefon v kapse by se pro mě stal zbytečností...
Já jelikož málo volám a spíš píši, tak se mi paušál nevyplatí. Používám na své 3310 klasicky kredit a 100Kč mi vydrží bez problému na měsíc. Když píšu, tak hodně píšu z netu a když chci zavolat manželce, tak ji prozvonim a ona volá mě, páč mě má zdarma, ale je jasné, kdo hodně volá, tak se mu kredit nevyplatí.
Tak jsem letmo prolétl dosavadní odpovědi a snad jem to nepřehlédl: Za jednu z hlavních výhod předplacenek (zatím) považuji veřejnou anonymitu. A to i přesto, že sám mám paušál, cca 1100,- Kč/měs. na 4 telefony, dva neomezené a dva s výběrem služeb. Přesto k nim mám jednu předplacenku, kterou v podstatě nelze dohledat, tedy pokud se nezmění předpisy a nebude jejich povinná registrace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.