Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neomezené vycházky

Od: sparky* odpovědí: 12 změna:

Chci se zeptat,za jakých podmínek je nárok na neomezené vycházky? Jsem onkologický pacient a čekámě ještě série ozařování.Chtěla bych si vycházky plánovat podle aktuálního zdravotního stavu.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoststary*
hodnocení

3x

Bylo by ideální, kdyby vám moudrý ošetřující lékař napsal vycházky "podle potřeby".

doktpr365*
hodnocení

2x

Max 6 hodin den

socialni-poradna.eu/...

sparky*
hodnocení

Díky za odkaz.Asi jste ho nečetla,tučný text.To je přesné,tak nárok mám :)

Ale tam se píše, že se stále jedná o oněch 6 hodin, pouze čerpaných v době, kdy se to hodí pacientovi.

doplněno 28.04.17 18:51:

+ tam není ani slovo o nároku. Jsou tam slova jako výjimečně, může a po předchozím souhlasu příslušného orgánu.

sparky*
hodnocení

Výjimka tam je,myslela jsem ten text:Výjimečně může ošetřující lékař v případech, kdy mimořádně náročný léčebný plán, probíhající intenzivní léčba, nepříznivé vedlejší účinky léčby nebo celkově závažný zdravotní stav neumožňují pojištěnci, aby využil pevně stanovenou dobu vycházek, na žádost dočasně práce neschopného pojištěnce a po předchozím písemném souhlasu příslušného orgánu nemocenského pojištění uděleného na základě žádosti ošetřujícího lékaře povolit, aby si tento pojištěnec volil dobu vycházek podle svého aktuálního zdravotního

Já také...

sparky*
hodnocení

Nechci se s vámi dohadovat.Kdy si má nemocný určit těch 6 hodin? Onkologický pacient nikdy neví kdy mu bude dobře,aby mohl na vycházku.Proto jsem se ptala na neomezené vycházky.Určité výjimky jsou,jak jsem si přečetla,

iz*

Tzv. "neomezené vycházky"(vycházky bez omezení počtu hodin) byly zrušeny již před několika lety.

Výjimka se podle mne vztahuje k tomu, že Vám lékař nemusí přesně stanovit hodiny, v nichž můžete na vycházku, nebo je omezit na dobu od 7.00 do 19.00 hodin. I toto je ale možné až předchozím písemném souhlasu příslušné OSSZ a na dobu tří měsíců (lze i opakovaně).

Neznamená to že byste za den mohla mít neomezený počet hodin vycházky. I když na vycházku půjdete v době, kdy se budete cítit lépe, budete muset dodržet maximálně 6 hodin denně.

Možnost neznamená nárok. Bude záležet na tom, jak se dohodnete s ošetřujícím lékařem a na tom, jestli k tomu dá OSSZ souhlas.

Viz zákon o nemocensk/... (§ 56)

hodnocení

2x

Mám 2 kamarádky co byly a jedna ještě je ,,onkologický,,pacient. Druhá dá se říci že se z toho dostala po 3/4 roce.Tito lidé to opravdu nemají lehké,léčba je zdlouhavá a náročná a jsou neustále pod nějakýma práškama.Po chemě či ozařkách byly tak slabé,že i díky práškům,,spaly jak zabité,, a ani kdyby jim stříleli z děla u hlavy by je to neprobudilo! Podotýkám,že nikdy ani jednu žádná kontrola nenavštívila.Mají přece v databázi s čím ten dotyčný člověk marodí a když navíc před tím obě pracovaly dlouhé roky bez nemocenských není důvod je ještě obtěžovat a stresovat nějakými kontrolami.

doplněno 29.04.17 23:44:

Jinak ano,vycházky jsem měla i já při dlouhodobé nemocenské a to od 13-19 hod.a taky jsem neměla žádnou kontrolu,asi taky proto,že jsem před tím kromě operace asi 10 let nemocenskou neměla.

satak
hodnocení

1x
Vycházky vám může upravit váš ošetřující lékař...dopsáním do neschopenky...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Neomezené nelze, je stanovený počet hodin na den. Lze čerpat najednou nebo rozdělit na dopoledne a odpoledne. Čas čerpání může lékař upravit, ale většinou se tomu brání, protože každou takovou změnu musí písemně hlásit.

sparky*
hodnocení

Proč nelze? Jsou snad určité výjimky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]