Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
návrh na vklad vlastnického práva do katastru má podat kupující, nebo prodávající?
Mám ve smlouvě, že já jako prodávající.
je jedno kdo to podá, ale logicky by to měl podat kupující,je to jeho nový dům,vás napsali do smlouvy, protože jste tomu evidentně nerozuměla a tak se zbavili povinnosti zaplatit 1000,-Kč, A vy jste to neprodávala přes realitku? Ta by vám tohle přece poradila.
Ne neprodávám přes realitku. Kupující si zařizuje sám a vzal si nějakou finanční poradkyni a smlouvu mi poslala k nahlédnutí. S kupujícím se mohu určitě dohodnout,aby si to podal sám
No, ono to bývá o tom, že prodávající nedostane peníze dřív, než je nemovitost přepsaná v katastru nemovitostí. Důvod to má ten, že přepis také nemusí katastrem projít a pak by byl problém s penězi. Proto je v zájmu prodávajícího podat návrh na vklad co nejdříve a většinou ho podává právě prodávající.
Jestli se nemýlím, tak v tomto případě je spolumajitelů, kteří prodávají své podíly víc, měli by tedy poplatek 1000,- zaplatit společně.
To ale mělo být zapsáno i ve smlouvě o prodeji. Nebo že to zaplatí kupující. Hankas, nenechte se obalamutit, sama ten poplatek určitě neplaťte, nechte napsat smlouvu jinak.
Finanční poradce sepisuje kupní smlouvy na nemovitost? To je vtip?
Hanko najděte si společně nějakého notáře či advokáta, který bude garantem, že vše proběhne čistě a bez problému.
Určitě né finančního poradce. To je cesta do pekel.
To si nechal budoucí majitel udělat jen návrh. Já tomu také nerozumím.
Je to tato pani rejstrik-firem.kurzy.cz/...
To byl jeho nápad, já jsem s ním byla na advokátovi domluvena. Budu mu to muset připomenout. On tomu taky nerozumí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.