Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Váček pod (před) zubem po odstranění kazu

Od: luccy123 odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, potřebovala bych poradit, po odstranění zubního kazu a vyplnění zubu se mi pod zubem (resp. dole před ním) udělal váček. V současné době mám antibiotika a čeká se co bude, pokud nezmizí, prý mi doktorka zub umrtví a také vyčistí kanálky. Což se ovšem platí (až 4000 Kč) a tak můj dotaz zní, zda má na to nárok, když ten váček vznikl po jejím ošetření. Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prazskejpepik*
hodnocení

1x

je zubař a zubař. jasně že je to jeho chyba, když něco opravil a tím vznikl jiný problém. měl to udělat hned pořádně včetně kanálků a zkasírovat to na začátku. mají na to rentgeny a jiné vymoženosti, které to zjistí. ty peníze by to stálo taky

man*

Nevim jak kde se co plati, ale moje docela drahá zubarka mi zubni kanalky čistila a zaplnovala vzdy jen zdarma na pojistovnu, i kdyz plomby a korunky ma drahe. Zalezi asi na materialu, ale kazda pojistovna standatdni osetreni kanalku hradi a s vyplni nepocituji zadny problem ani po letech. Zubare ohledne variant uhrady vyzpovidejte.

prazskejpepik*

tak mě stálo čištění kanálků včetně plomby 3 500 kč. samotné vrtání + plomba 1100kč.

Nojo, pražští zubaři. Mě stojí bílá plomba komplet 800,- Kč, amalgám na pojišťovnu.

prazskejpepik*

to máte pravdu, některá přísloví to přesně vyjadřují a stejně i tady zubaři pláčou, že vydělají málo. amalgán ani nechtějí dělat, protože na něm nevydělávají a já ho nechci, protože obsahuje rtuť.

luccy123
hodnocení

Na rovinu jí řeknu, že tolik v tuto chvíli prostě nemám a že potřebuji co půjde na pojišťovnu a uvidím s čím přijde. U plomb mi také tvrdila, že placené jsou kvalitnější a méně vidět a teď už vím, že to tak není, ta nová na pojišťovnu je krásně světlá. Tento zub mi totiž opravovala už loni a za tmavou plombu, kterou mi minulý týden odvrtala chtěla 500 Kč.

luccy123
hodnocení

Zřejmě jí to nedokážu, takže mám smůlu, ale osobně bych řekla, že na začátku by to bylo levnější a míň bolestivé... Jinak, rentgen mi dělala i předtím (5x přímo v ordinaci ten malý - co hledala netuším, ale evidentně to nenašla, bohužel tam jsou vidět jen zuby a ne co je níže - tedy rentgen na dvě věci)

manyy

Něco podobného mám také, od loňska co mi zaplombovala stoličku mě občas ten zub když nastydne bolí a je jakoby výš, při kousání bolí...pořád otálím ale problém se zvyšuje.

petrn*
hodnocení

1x

Byl tu hluboký kaz?

Myslím si, že kaz nebyl dostatečně odstraněn, prostoupil do hloubky a způsobil záněť. U minulé zubařky jsem si tím také prošel. Pak jsem ji změnil. Její léčba sice byla zdarma, ale následné léčení, čištění a nová korunka mě stálo 10000 Kč :(

Doporučil bych změnit zubaře.

Jinak k otázce - ano, nárok na to má. Musela byste prokázat, že váček vznikl jejím zanedbáním.

P.

manyy

V dnešní době je problém narazit na solidního zubaře, k této chodím 30 let.Nyní to je jediná zubařka ve městě s 5 tisíci obyvateli, další dvě odešly do penze a náhrada zatím žádná, než se objeví nějaký ukrajinec...:(

hodnocení

0x

Neznám ceníky zubařů, ale "umrtvení" zubu (vytažení nervu) a vyčištění kanálků mi moje zubařka už dělala dvakrát, vždy za 600,- Kč.

Souvislost váčku s opravou zubu neprokážeš, takže ten zákrok zaplatíš.

hodnocení

0x

Mě také čistila kanálky a dala bílou plombu, kterou obvykle platím něco kolem 1000 Kč. Také se mi udělal váček nad zubem,ale antibiotika nepomohla, takže neporadím.Sama nevím co bude dál,jsem objednaná na květen,

manyy

Tak ono mi nejde o nějakou tu tisícku ale, že mě budou zase mordovat, je to horní sedmička a to se blbě dělá.Nevím proč se udělá váček neboco pod zubem kde nic předtím nebylo.

Většinou je váček z nějaké nečistoty,podle mě. Je to vlastně zánět. Já mám to samé, po ošetření zubu ,akorát nad zubem z venku a neni to vidět,takže to bude taky zajímavé. :(

karhan*
hodnocení

0x

Tak já jsem platil umrtvení zubu, čištění kanálků a následnou korunku celkem 8.OOO,-Kč. Chodím k zubaři na venkově a ceny má srovnatelné se zubaři v Praze, dívám se na ceníky. V Praze mají zubaři volnou kapacitu, zde máme jediného zubaře v okolí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]