Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
V některých pražských částech probíhá každoměsíční úklid chodníků, při kterých se také odstraňuje tráva a plevel. Někde ručně (např. historické centrum), jinde pomocí motorové kosy. Při tomto typu práce vznikají škody. Asi mám jen smůlu, ale v průběhu dvou let mi odletující kamínky vysklily zadní sklo, poškodily přední sklo a lak na různých částech vozidla. Škody se řeší z pojištění odpovědnosti úklidové firmy. Ironicky bych řekl, že chcete-li nový lak, přijďte parkovat k nám . Od úklidové firmy vím, že kromě poškození vozidel dochází také k rozbití oken, skleníků, i ke zranění dítěte a psa.
Zajímalo by mě, jak se plevel odstraňuje v jiných městech třeba u vás? Tato metoda mi přijde jako kanónem na vrabce. Metoda sice levná a rychlá, ale případné škody velké.
Petr
Radši jsem si to pročetla třikrát, jestli to chápu správně. Pořád si nejsem jistá. U vás máte tak zarostlé chodníky, že je na ně třeba brát motorovou kosu? To asi ne, ne? Chodníky se vždy čistí ručně, popřípadě se zastříkavají herbicidy. Různé vyžínače se používají na ostrůvky mezi chodníky, mezičky apod. Alespoň tady u nás M.
mono, já jsem to taky už viděla. Prostě mají motorovou kosu s tou bužírkou, nebo co to tam je () a tím "vytlučou" plevel třeba mezi dlaždicemi. Pravda je, že to jde rychle... Pravda je, že kamínky lítají na všechny strany...
To už zkoušeli, ale zjistili, že chodník je pevnější .
Jinak to fakt jde, kdo kdy dělal s křoviňákem, tak si to dovede představit. Ale všechno lítá okolo, takže ve městě mezi auty to může dělat jen někdo chodníkem víckrát udeřenej.
Ano, je to tak. Jde o plevel, trávu, mech ve sparách.. Když jsem to zjistil prvně, seděl jsem v autě, kolem prošel chlapík s kosou a než jsem stačil vystoupit, celý bok do půlky omlácený. Normálně sekal v těch 20 cm od auta. Pak jsem zjistil, že je jedno, jestli je to 20 cm nebo 20 metrů. Měl jsem potom rozhovor s jejich vedoucím a ten mi říká, že tohle nic není, že minule to dítěti vystřelilo do oka.. Oni mají smlouvu a musí plnit. Chemii mají zakázanou. Podle města je vše v pořádku. Firma má smlouvu a je pojištěná
ach jo... Blbci, no. Ale zase je to v lidech. Když všichni poškození si budou DŮRAZNĚ stěžovat, tak TS zvolí jinou metodu. Tady u nás ve městě chodí i s tou chemií...
Ano, důrazně a hromadně. Ono totiž nejspíš město zadá firmě práci, ale jakým stylem bude vykonána, to už neřeší. A přitom je to fakt Kocourkov. U nás na obci takhle "zaměstnali" chlapy z pracáku na probírku zeleně kolem silnic, a ti z toho udělali měsíční krajinu.
To s tím dítětem zasaženým do oka je fakt, nebo jedna paní povídala? Pokud vám to vysklí okno, co by to udělalo s okem? A to si pište, že by se to už řešilo. M.
Skutečně se stalo. Součástí každé směny je vedoucí, u kterého se uplatňují škody, sepíše se protokol pro pojišťovnu atd. Na mé protesty jen pronesl, že mě chápe. Horší je, že tuto práci vykonává určitá skupina lidí. Dospělý člověk si na ně dá pozor. Bohužel děti chodí přímo kolem kosy. Když mu vynadáte, ať si dává pozor, jen na Vás kouká. Jeden čas po mých stížnostech to probíhalo tak, že jeden sekal a dva stáli za ním s plachtou. Co myslíte? Kamínky proletěly skrz, tak od této metody ustoupili.
Obecně si myslím, že málokdo o tom ví. Já sám jsem si minimálně 2 roky myslel, že ty různá poškození na laku jsou z běžného provozu. Práce probíhají dopoledne, taky je málo lidí doma.
P.
A pojišťovna problém nemá? Nějak se mi nezdá, že by to pro pojišťovnu bylo výhodné. Pokud jsou ty škody tak časté.
Se mnou problém neměla . Jediný, kdo by asi měl problém, bude ta úklidová firma, např. že by dokázali porušení bezpečnosti práce.. ale nevím, jak přesně pro firmy funguje tohle pojištění odpovědnosti.
Jak říkám, asi je to tím, že spousta lidí o tom neví. Např. chodník se čistí v pondělí. Majitel auta je v práci, auto bere na víkend, další víkend třeba auto umyje a zjistí poškození.. P.
U nás funguje zaměstnání nezaměstnaných. Škrabka, lopata, smeták, hrábě, kýbl, kolečko a několik párů rukou. Jo a taky ten princip, že před vlastním prahem si každý nejlépe uklidí sám (dobrovolně a rád). A to platí i pro nás z "králíkáren". Ono toho na obec potom zbyde míň = víc času a peněz na neuklizený metr chodníku.
Amper. Všimni si. Čím větší město, tím více lidi kašlou na to, aby si uklidili před svým prahem .
petulinka: čtěte,plakejte a naučte se vyhlášku a nepište bludy -
PARKOVACÍ PRŮKAZ A ODTAH
Není pravdou, že auto s parkovacím průkazem pro zdravotně postižené nesmí být nikdy odtaženo ze silnice! PČR má právo auto odtáhnout, jestliže třeba překáží na silnici. (Cena za odtah činí aktuálně 1900 KČ s DPH.)
Vozidlo s parkovacím průkazem jen NESMÍ dostat tak zvanou botičku. pohyblivost.cz/... Za oknem máte mít parkovací průkaz a ne vozíček.
To znamená,že když bude i na třeba parkovišti/ulici kde máte ,,svoje,, vyhrazené místo se značkou blokové čištění,tak musíte s autem odjet pryč někam a potom se po skončení vrátit.
Ono i když máte tento průkaz,tak si nesmíte dělat co vás napadne a porušovat silniční zákon.Vyjímky co můžete a co ne jste si doufám přečetla a naučila - ale asi ne,tak to udělejte.
znak invalidního vozíku a parkovací průkaz snad poznáte sama
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.