Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Penicilin a pohyb

Od: placka odpovědí: 10 změna:

Zdravím, dneska mi byla diagnostikována angína a nasazené penicilinove tablety na 7 dní. V pondělí však mám důležitou akci, kde mám zpívat a tancovat. Myslíte že po pěti dnech nemám riskovat 3minutové taneční vystoupení? Zpěv chci každopádně zkusit, akorát u toho tance mám trochu strach, protože jsem četla že sport a atb můžou poškodit srdce. Díky!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den. Možná se vám zdá angína být jen banální chorobou. Avšak opak je pravdou. Neléčená angína vám může "sednout" na srdce a poškodit ho. Takže podle mého byste se měla nyní během léčby šetřit a nesportovat a netančit. Nic není tak moc důležité jako lidské zdraví, to máte jen jedno.

iz*
hodnocení

1x

Pěvecké i taneční vystoupení bys měla předem zkonzultovat s lékařkou. Tři minuty se zdá krátká doba, ale mít kvůli jednomu vystoupení celý zbytek života problémy se srdcem a/nebo s hlasivkami za to nestojí.

Vystoupení budeš mít ještě spousty, zdraví máš jenom jedno. A nikdy nekonzultuj s neznánými lidmi v internetu. Vždy jen s lékařem, který dobře zná tvůj celkový i momentální zdravotní stav.

Jedna rada zde uvádí, že kvůli třem minutám žádné problémy mít nebudeš. Spolehneš se na ni? Viděl tě ten, kdo to napsal? Zná tvůj zdravotní stav?

Stát se nic nemusí. Ale může. Neriskuj to!

Vřelý souhlas s Ivzez. *palec*Navíc, jakože vylezeš z postele a za 5 minut jsi zpět? To asi ne!

hodnocení

0x

Já nevím, jak vy, ale já mám zkušenost, že vždy, když na mě něco lezlo nebo byla v průběhu nemoci a měla nějaký fyzický výkon, tak se můj stav vždy zhoršil. Ve vašem případě - dnes je středa, když budete poctivě v klidu, tak možná už by to v pondělí šlo. Záleží na tom, jak se budete cítit.

hodnocení

0x

Pravda...Do pondělka je ještě daleko.Do té doby Vám bude mnohem lépe.Co se týče tří minut tance,nezabije Vás.Srdíčko újmu mít nebude.

hodnocení

0x

Věřím lékařům, že pohybem se bakterie roznášejí po celém těle a že zlepšení stavu při antib. léčbě je pouze subj. pocit, nikoliv vyléčení, což by bylo jasné, pokud byste léčbu přerušila, jak rychle by se vše vrátilo. Tanec a angína -. za mně ne.

hodnocení

0x

Placko, asi Vám ještě není "moc". Taky jsem to tak měla, jakmile se mi udělalo líp, najela jsem na plný režim. Po třicítce to je jinak: udělá se mi dobře, dva tři dny jsem ještě mátoha a pak týden ještě rekonvalescence ("do práce a zpátky, hodně odpočívat"). Dejte se do kupy, ať si tělo odpočine a dostane se z toho se vším všudy. Já bych asi, pokud by mi bylo opravdu dobře, zkusila ten zpěv, ale tanec určitě ne *stop* a možná přeháníme (my, co zde doporučujeme zdrženlivost), ale pořád budu radši přehánět než trpět poškození, které způsobují nedoléčené nemoci. Tělo nám to jednou vrátí.

placka
hodnocení

Rozhodně nehodlám jet naplný power, ani na to nechci víc trenovat jde jenom o ty 3 minuty.

fram
hodnocení

0x

S antibiotiky nejsou žerty. Takovým "léčením" se dá vypěstovat rezistence, možná. Doporučuji: Směr postel, dokud se ab nedoberou.

cora
hodnocení

0x

Když máš angínu, tak máš být v klidu. Ale jestli je ti přednější rizkovat zdraví a jít hopsat, tak si potom nestěžuj, až se ti něco stane.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]