Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psychosomatické potíže

Od: zabablaza odpovědí: 5 změna:

Zdravím, před pár dny jsem tu zakládala diskuzi na tohle téma, ale bála jsem se to upřesnit, svěřit se. Rozhodla jsem se založit novou otázku a situaci popsat. Když mi bylo 8 let, prodělala jsem velký epileptický záchvat, byla jsem v nemocnici, dostala léky a několik let jezdila na EEG. Potom mi neurolog řekl, že už mi tam nic nenašli a od té doby jsem měla klid. Jenomže nedávno jsem si to trauma začala připouštět. Začala jsem neustále myslet na to, jak u mě tenkrát byla záchranka asi ve 4 ráno a jaká to pro mě byla hrůza, prožít ten záchvat. (Není mi moc dobře, ani když o tom píšu). Včera jsem to zkusila hodit za hlavu. Zkoušela jsem na to nemyslet. Zjistila jsem, že když se snažím, jde to docela překonat, ale přece jenom mám strach, že si na to někdy zase vzpomenu. Vždycky, když si na to vzpomenu, rozklepu se po celém těle, musím si sednout na postel a počkat až to přejde. Zažili jste někdo něco podobného? Pokud víte, jak se toho vyvarovat, budu moc ráda.

A další můj problém (ani pořádně nevím, jakou má příčinu, ale je to taky psychika) je pocení rukou, nohou a v podpaží. To se sice dá taky ovládnout, ale hůř, protože neznám přesnou příčinu.) K lékaři půjdu, ale jsem objednaná až za nějakou dobu a navíc se i tam budu teprve svěřovat, protože jsem předtím ty problémy neměla). A není to úplně jednoduché, svěřit se doktorovi s novými problémy. Kéž by tak chtěly přestat, ještě než tam pojedu... Každopádně jsem teď problém podrobně rozebrala. Kdybyste náhodou mohli k oběma něco říct, mockrát vám děkuji. Omlouvám se za dlouhý text.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fgcd
hodnocení

2x
Určitě se nebojte a jděte s tím k lékaři, tady vás nikdo nezná a netuší, co vám pomůže a co ublíží.
Jinak mě osobně pomáhá si věci racionalizovat. Nic se vám nestalo, nic vám není a v nemocnici budete za život jistě mnohokrát, na různých operacích, zakrocich apod. Buďte naopak ráda, jak dobře tu zdravotní péče funguje - není krása, že ve 4 ráno můžete zavolat sanitku, která vás odveze do nemocnice, tam vás zadarmo ošetří (jasně, platíte zdrav. poj., ale třeba v USA si běžně na ošetření musí nasporit) a pak vás ještě sledují. Zkuste na to myslet pozitivně jako na skvěle fungující pomoc, kterou dostanete, kdykoli ji zase budete potřebovat. Ne negativně myslet na to, že jste pomoc potřebovala.
Jo a na pocení doporučuju driclor, pokud nejste odpůrce hliníku. Neřeší teda příčinu, ale následek ano.

figurek*
hodnocení

2x

Mrkněte se na link dole a přečtěte si něco o obsedantní poruše. Tu má dnes prý snad už každý, včetně mě. Já mám taky takovou pěknou, která mi už od dětského věku pije krev a taky se jí nemůžu a nemůžu zbavit. Prostě to nejde. (Detaily si nechám pro sebe, protože je nakažlivá). Obsedantní poruchu měl třeba i Salvátor Dalí a proklatě dobře se o ní rozepisuje ve své knížce Tajný život. Měl obsesí rovnou několik a maloval je na své obrazy. Jsou tam a skoro úplně všude, ty jeho berly, šuplíky a obrovské strašidelné tvary.

Proto radím : nepanikařte, protože máte pouze velmi nepříjemné vzpomínky a neodbytné myšlenky a ne psychopatickou poruchu osobnosti. Jděte a všechno co jste napsala řekněte doktorovi. A jestli máte problém mluvit, pak svůj dotaz vytiskněte a dejte doktorovi přečíst.

cs.wikipedia.org/...

hodnocení

1x
Dobrý den.
Já jsem Vám poměrně obsáhle odpověděla.
Nečetla jste můj "román" ve vnitřní poště?
Nechápu...
Mohla jste se alespoň jednou větou vyjádřit.
Alespoň teď již vím,že se k těmto dotazům nebudu vyjadřovat.
Tazatel si rad neváží... *nevi*

zabablaza
hodnocení

wamp: Vůbec to není tak, že bych si rad nevážila. Jen se do vnitřní pošty nedostanu, pokud nejsem registrovaná. A mám svůj důvod se neregistrovat. Moc se Vám omlouvám. Neberte si to tak. Je mi to líto, že jste si se mnou dala takovou práci, ale je to moje vina. Dělala jsem s problémem "tajnosti", bála jsem se svěřit a Vy jste byl/a tak hodn/ý/á a napsala jste mi do vnitřní pošty. Moje chyba, měla jsem hned napsat o co jde. Ještě jednou se moc omlouvám. Mrzí mě, že jsem Vás zklamala.

V prvé řadě jsem žena Vy to nevíte,když jste četla mé dlouhosáhlé poznatky a rady?!
Hmm,takže nečetla !
Zaregistrovala jste se na mou žádost a já jsem se Vám snažila poradit a pomoci z celé své duše.
---
Tajnosti...Chápu,stydíte se.
I přesto,že nemáte zač.
Nemocná psychika je ta nejhorší nemoc,která existuje.
Ona totiž jde těžko rozpoznat a ještě hůře se dá léčit.
---
Jak tak koukám,s Vámi to nevypadá dobře.Potřebujete odbornou péči.
Být Vámi,nechala bych se hospitalizovat.
Tam Vám pomohou,věřte mi to !
doplněno 25.04.17 17:31:

Když už si tady hrajeme na doktory,tak pouze zdůrazním,že i já jsem si prošla velmi zlými,psychickými stavy prošla !

Dovolím si tvrdit,že Vy netrpíte obsedantně kompulzivní poruchou.

U Vás to vypadá na úzkostnou,panickou poruchu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]