Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jídlo po kolonoskopii

Od: babusa* odpovědí: 5 změna:

Všem hezký den,zítra ráno jde manžel na kolonoskopii,samozřejmě jdu s ním jako doprovod.Diety dodržuje,dnes jen vývary dopoledne,odpoledne už nálev na pročištění střev.Jen bych potřebovala poradit,co mu dát k jídlu,uvařit po kolonoskopii?Snad mu lékař poradí,ale jak ho znám,nebude si to pamatovat,zvlášť když dostane něco tlumícího.Co k obědu,aby neměl problémy?Má cukrovku a bere-píchá si léky na ředění krve.Díky babuša

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Já jsem byl na kolonoskopii před 4 lety. Doktor mi akorát řekl, abych se moc nepřecpal. Pamatuji si dodnes, že jsem si asi hodinu po odchodu dal 4 chlebíčky. A docela dost jsem pil. Žádné problémy jsem neměl. Myslím,že manžel může jíst cokoli s ohledem na zmiňovanou cukrovku a ředění krve.

ppp
hodnocení

2x

v den výkonu (po výkonu) jen vývar, druhý den kašovitou stravu, třetí den měkkou stravu (žádná rýže, zrnitá strava apod. ale těstoviny ano), další dny normální jídlo; sledova zda se neobjevuje krev - to okamžitě do nemocnice

daisy
hodnocení

2x

Po vyšetření ať si dá něco lehkého, takže knedlo, vepřo, zelo nechte na neděli. A ať si dá jen trochu. Potom už bude moci jíst normálně.

hodnocení

0x

Já si po ní dávám cokoliv, ale nic nepokazíte, když mu uděláte bramborovou kaši, třeba s něčím měkkým, jako je např. vinná klobása, luncheonmeat apod.

hodnocení

0x

V podstatě cokoli, ale střídmě. Větší problém, než samotná kolonoskopie dělá prázdný žaludek, který se pak musí trochu "zaběhnout", jinak se vzbouří. Tlustému střevu, pokud nebylo poraněno, nic neuškodí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]