Nejste přihlášen/a.
Spolu jsme už zhruba půl roku, ano může se to zdát opravdu málo, ale když to srovnám s naším "ex" životním stylem, nelze to srovnávat, nejdelší vztahy nám trvaly v řádů několika dnů. Já děvkařil, chlastal, protispánkové drogy, nedochodil školu, byl v gangu. Ona má od jakživa slabost na kluky, když prvního s francouzákem měla snad ve školce a dá se řící, že už od začátku vztahu mě připravuje na to, že nevěra může přijít, potom to ustalo a poslední dobou se chová nepatrně jinak, že to téměř nelze poznat, ale "cítit to je dost" a o problému s názvem nevěra párkrát mluvila otevřeně. Já jí nikdy nelhal a udělám prakticky cokoliv pro udržení normálního vztahu. Občas nepochopitelné chování jako, že jde do práce a vidím ji online na lidech nebo libku (žijeme každý se svými rodiči, zatím jsme studenti) a přitom doma internet nemají a v práci také ne (chodí na brigádu, ale přes prázdniny to byla práce, tak to tak slovně zůstalo). Podobné to je, když řekně, že jde do kina a kvůli tomu se nemůžeme celý den vidět a to nemluvím o tom, že zvolí den, kdy film dávají v nepraktické hodiny s 50% příplatkem. Bojím se, že už ji vážně nevěřím a vše do sebe nějak zapadá, máte s tím někdo nějaké zkušenosti nebo jak by jste to řešili? Jelikož to celé vidíte s odstupem, můžete najít cokoliv co by pomohlo? Se vším jsem přestal a ohledně skoly plánuji vysokou a tento rok si budu zakládat internetovou firmu. S lidma z minulosti se nevídám a nekomunikujeme spolu (až na pár SMS od nich), už několikrát jsem se ptal, zda jsem v něčem na hovno, protože se rád změním (k lepšímu), jelikož pokud to skončí, vím moc dobře jak to skončí, je to první (z opravdu mnoha), která mě z toho vytáhla a nesl bych to těžce.
Na doplňující otázky rád odpovím.
Bylo by dobré, kdybyste si položil otázku, co byste si počal, až byste objevil, že je vám nevěrná. Protože ono to opravdu není lehké ustát a mnoho mužů slídí, podezírá, najímá detektivy, aby se pak tváří v tvář pravdě zhroutili a odprošovali manželku či milenku, u které tak tímto ztratí poslední zbytek sympatie k nim, respektu i lásky.
Pokud máte pocit, že se milenka nudí a hledá jinde, pokud vás ještě trochu miluje a já věřím, že ano, jediný recept na to je ubrat a netlačit na pilu a otevřít jí prostor po touze po vás. Pokud bude mít pocit, že vás má jistého a omotaného kolem prstu, že je středobodem vašeho světa a nic jiného nemáte, je to pro lásku smrtící koktejl.
Choďte mezi lidi, přestaňte se zajímat o to, co ona dělá, diskutovat s ní o tom, kde se stala chyba a co se jí na vás nelíbí. zařaďte další společenské aktivity do svého života, kde ona nebude, přestaňte jí volat, vyjeďte si taky někam sám. A ovládejte se a vydržte to delší dobu, nezabere to hned po týdnu. Pokud by ani toto nezabralo, už se nedá dělat skutečně nic. Je to jako s hrstí písku, která čím víc ji svíráte v hrsti, tim vám písek víc protéká mezi prsty, jestli chcete písek v hrsti udržet, držte lehce a jemně.
Víte, u vás je to složité, ona vás poznala jako člena gangu, vy ji jako promiskuitní. Člověk nemůže čekat, že se druhý změní. Vy jste se změnil, dozrál a jdete dál, celkem ruzumně jste se vrhl na vzdělání a čeká vás kariéra. U ní tomu tak nebylo. Patrně ji budou přitahovat sígři a bude promiskuitní dál, dokud nevyzraje i ona (což nemusí být nikdy, některé osoby jsou trvale nezralé celý život). Buď to akceptujete a s nevěrami se smíříte nebo si řeknete, že takovou dívku nechcete a vyberete si nějakou vyzrálejší, která stojí o stabilní vztah. Smiřovat se v době chození s nevěrami, to mi přijde zbytečné a marné, pokud sám nejste promiskuitní, na to máte dost času v manželství, kde jsou děti a není snadné ani žádoucí odcházet. Pokud ji chcete za každou cenu udržet, pak to znamená se hodně zatnout a hrát tu hru, co jsem vám popisovala výše. Do jisté míry je to hodně předstírání a sebeovládání, držet city na uzdě.
Ovšem otázka je, jestli to má cenu a stojí to za to. Já myslím, že nikoliv, i když když něco ztrácíte, vždy to vypadá, že to má cenu největší, jakou kdy mělo. a když se to konečně daří a vy se odpoutáte a najdete okolní svět i lidi v něm, často zjistíte, že už o toho problematického partnera ve skutečnosti nestojíte.
Bohužel, vztahy mladých, kteří se brzy k sobě nastěhují, se brzy vyčerpají a onudí, když nenásleduje společné bydlení, budování hnízda a potomci, to je normální a tak to prostě chodí. Je výhodnější si ve vztahu ponechat volnost, nesestěhovávat se, aby zůstalo o čem se bavit, na co se těšit a neokoukali jste se tak brzo. Člověk si většinou prochází tak 4-5 vážných vztahů, než zatouží se usadit, vyzraje a najde odpovídajícího partnera.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.