Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s otěhotněním vs antikoncepce

Od: samuella29 odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer, je mi 29let, brala jsem hodně let antikoncepci zhruba 11let v kuse.Před rokem apůl jsem vysadila,moc jsi přejeme miminko a pořád nic.Menstruaci mám pravidelnou.U lékaře jsme zatím nebyli.Já vím, dneska je dost páru neplodných asi je to tou dobou.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

1x
Milá Samuelo, já bych rozhodně za lékařem již zašla. Je dobré alespoň diagnostikovat problém. Pak můžete rozmýšlet, jestli ještě počkat nebo čekání nemá smysl a nic se nezlepší a dle toho jednat. Ona příprava na umělé oplodnění a tento proces, který nemusí být hned poprvé úspěšný, trvá někdy mnoho let. Kdyby se i přesto nezadařilo, v dalším kroku možná budete řešit adopci a vyšší věk by vás pak jako žadatele znevýhodňoval.
Pokud budete s návštěvou otálet, zkuste alespoň cvičení Mojžíšové, díky němuž dochází ke zpevnění svalstva dna pánevního a bederní páteře a již to mnohým ženám pomohlo zázračně otěhotnět, děti těchto dříve neplodných žen se nazývají Mojžíšci a pořádají srazy, kde se jich scházejí omračující počty. Některé její cviky jsou zde cakry.cz/...
samuella29
hodnocení

Děkuji vám za rady.Menstruaci mám pravidelnou po 26-29dnech.Jinak na pravidelné prohlidky chodím.Byla jsem letos v červnu kdy to byl rok.Zatím lékař nic neříkal.Tak tam chci zkusit zajít v lednu.A je pravda asi to bude možná o psychice,my jsi to miminko moc přejeme.Kolem nás je tedka spousty miminek a to na psychice moc nepřidá.

Hlavně při té návštěvě lékaře nezapomeňte na partnera. Spermiogram stojí asi 150 korun a může hodně napovědět. Toto je věc, kterou musí řešit oba partneři, pokud to myslí vážně.

malvinka*
hodnocení

0x

Určitě si Váš organismus žádá očistu celkovou detoxikaci. Hormóny dokážou udělat pěknou paseku.

Pokud mohu poradit zkuste využít i dny kdy je mestruace slabší je tam velká pravděpodobnost otěhotnění. Dalším faktorem je hybnost spermií u partnera.

Držím palečky*palec*

camelot*

Priroda si sama urci kdy privede na svet dalsiho cloveka, ostatne jako ve vsem, co priroda vykona. To jen mi pozemstane tomu nechceme verit a stale si ji snazime podmanovat. Ona se jen diva a necha nas a kdyz ona chce, zase nam clovickum ukaze, kdo je tady panem.

Vam preju aby jste se dockali toho nadherneho a vzrusujiciho a meli pro co zit, Camelot*houpy*

drhauzr
hodnocení

0x

A zkusili jste už sex? ;)

moxa*
hodnocení

0x

Ach jo, to jsou rady... *bum*

Chodíte na preventivní prohlídky ke gynekologovi? A nic Vám k tomu neřekl?

Já jsem brala antikoncepci 13 let a otěhotněla jsem asi po půl roce.

Nejčastější příčinou problémů s početím je dnes nějaká anomálie ve spermiogramu. Doporučuji tedy partnerovi v první řadě spermiogram. A Vy máte menstruaci pravidelnou? Není špatné se více snažit v období ovulace.

Anomáliemi ve spermiogramu se projevuje většina problémů u mužů - ono se to ani jinak projevit nemůže. Nicméně toto tvoří polovinu přičin neplodnosti. Druhá polovina je na straně partnerky, ale tam už je to "pestřejší". V každém případě je spermiogram dobrý nápad, kdy se jednoduchým způsobem podaří vyloučit či potvrdit problém na straně muže. Vyšetření partnerky je ale také stejné důležité - mohou mít problém oba.

hodnocení

0x

Tuto situaci znám moc dobře. Párů je neplodných zhruba 10 %, takže není zas tak velká náhoda se s někým takovým setkat nebo v této skupině být.

Rok a půl neúspěchu ještě nemusí nic znamenat, ale už to na něco ukazuje. Vzhledem k vašemu věku (ještě takzvaně "máte čas") bych tomu ještě nechal nějakou dobu, a pokud by se to nepodařilo, návštívil odborníka - musíte samozřejmě oba s partnerem. Příčin může být mnoho - mohlo se jednoduše zatím "nezadařit", přehnaně reagujete na sperma partnera nebo máte nějaký jiný problém s plodností - v tom nejsložitějším případě oba dva partneři. Setkal jsem se i s páry, které byly plodné a v pořádku a otěhotnění se nedařilo - důvod neprokázalo žádné vyšetření - inu, i to je příroda. Když budete v pořádku, aspoň budete mít klid a pokud ne, můžete začít s nějakou léčbou.

Jako další příčinu bych viděl to, že si miminko moc přejete. Psychika dokáže také dělat velké věci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]