Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je umělé sladidlo Cukraloza nějak nebezpečné?

Od: jirinaa* odpovědí: 23 změna:

;)Doufám, že je název sladidla správný. Slyšela jsem, ža ani toto sladidlo není úplně bezrizikové. Proč asi?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

?neznám ho,,,ale jistě není úplně Ok ,,já používám Stevii prášek je to rostlinné sladidlo,,Je drahé ,ale myslím,že jsem si jista ,že je OK

nomad*

Neodolám. Když si myslíte, že jste si jistá, asi to úplně OK nebude. :-D

jsem si naprosto jistá,,čtěte více o rostlinách a uvidíte o čem píši. Jsem diabetička a vím co dělám ...

nomad*

Já o rostlinách nečtu vůbec, takže bohužel svůj výkon nemohu efektivně multiplikovat. A rozhodně (už s ohledem na svou nekvalifikovanost) nezpochyňuji Vaše tvrzení. Narážel jsem na něco úplně jiného, ale zas taková pecka, abych Vám to vysvětloval, to nebyla. Pěkný den.

jirinaa*
hodnocení

To je právě to,že výrobcům sladidla ze stévie moc nevěřím. Včera mi četla paní lékárnice rozbor na sypkém sladidle se stévii a bylo tam přidané nějaké další sladidlo. Potom je otázka, jestli ta stévie tam není jen pro dobré renomé a proto, aby výrobce zvýšil cenu svého výrobku.Ale to je samozřejmě věc každého z nás, nakolik výrobci důvěřuje. Já jsem si stévii pěstovala v květináči, ale to slazení jejími lístečky mi moc nevyhovovalo.

Stevie mi nechutná v kafi, dostává pachuť, sukraloza je lepší.

hodnocení

0x
Sukralóza není špatná.
Běžně ji dávají do limonád,jogurtů,zmrzlin,cereálií,atd.
Proč je trochu riziková,ptáte se?
Protože je synteticky vyrobena z cukru.
Čtěte zde : clanky.vareni.cz/...
Projdi si starší články na Seznamu. Bude to miň než týden co tam byl článek že se po ní nehubne ale naopak může přibírat a navíc myslím že už jsem nekde viděl, že ji podezřívají jako rizikovou pro podporu vzniku cukrovky.
jirinaa*
hodnocení

Děkuji za odkaz na článek.Tak snad přece si sukralozu budu kupovat. Zase ji tolik nebudu denně potřebovat. A že bych přibrala práve z ní, toho se nebojím.

bambula*
hodnocení

0x

E 955 je nejrozšířenější v USA tak bude asi nejlepší

jirinaa*
hodnocení

Díky za odpověď. Vím dobře, že nic se nemá přehánět a budu se toho držet a sukralozu užívat s rozumem.

Šmarjá,tak užívejte med.
Jaké je nejstarší sladidlo na světě?...
Je chemické?
Má vedlejší účinky?
Je zdravé?
Dává nám látky tělu prospěšné?
---
Odpovězte si.
jirinaa*
hodnocení

Med !

Přesto, že jsem diabetička a moje doktorka by mi vynadala, teměř denně kávovou lžičku medu sním. Také si myslím, že zde klady převažují zápory. Ale potřebuji sem tam něco trošku osladit a proto jsem se ptala na tu sukralozu.

A děkuji všem, co mi odpověděli.

DALŠÍ ODPOVĚDI UŽ NEPOTŘEBUJI.

Jiřino,pokud jste zadala dotaz,měla jste předem zdůraznit,že jste diabetička.Vaše chyba !

Nepříjemné odpovědi si nechejte.Važte si našich odpovědí a našeho času.

To jsou základy slušného chování.

jirinaa*
hodnocení

vamp : Šmárjá, tak se nezblázněte. Nic špatného jsem neudělala. Jen jsem všem, co mi odpověděli slušně poděkovala

a uvedla jsem, že už jsem s odpovědmi SPOKOJENÁ a stačí mi pro řešení mého problému s sukralozou.

Máte nějaké osobní problémy? Tak si je neřešte na lidech, kteří za to nemohou. Jiřina

výtka
Upozornění od sys strejc 24. 04. 2017 13:26:42
Ale no tak, dámy. *stop* Klídek. :)
iz*

Jiřino, tuto reakci jste si měla odpustit. Wamp se Vám snažila poradit a Vy ji za to "shodíte"? A špatného jste přece jen něco udělala: Vynecháte-li v otázce to nejpodstatnější, nemůžete očekávat adekvátní odpovědi.

Kdybyste hned v otázce uvedla, že jste diabetik, odpovědi by vypadaly jinak → většina předchozích odpovědí je určena zdravému člověku.

jirinaa*
hodnocení

ivzez: Je umělé sladidlo Cukraloza( správněji suraloza) nějak nebezpečné?

*palec* ----------------------------------------------------------------------------------------------------*vtip*

Copak nejpodstatnějšího jsem tam vynechala? Když dávali rozum, byl (a) jste si tolikrát, že se pokládáte za nejchytřejšího z chytrých? A laskavě nechte to, co zveřejním na mně. Vy si dělejte sám(a) co chcete, ale neraďte mi, jak se mám ptát! Neptala jsem se na diabet, ale na sladidlo, které používají různí lidé...*smich*

iz*

Ptala jste se na umělé sladidlo a vynechala podstatnou informaci. Neměla byste se proto divit, že Vám někdo místo umělého sladidla navrhne med, který je pro lidi bez cukrovky mnohem vhodnější než sladidlo.

Neřeknu Vám, kolikrát jsem si byla, aby Vám to třeba nebylo líto. Ale než se příště začnete do někoho "navážet", skočte si tam také. (–:

PS: Slovo správněji neznám. Buď je něco správně nebo ne. A správně mělo být sukra...

jirinaa*
hodnocení

Ano, jsem nepozorná, psaní jsem si po sobě nepřečetla a nechala jsem tam hrubou chybu.Sladidlo se SPRÁVNĚ jmenuje

SUKRALOZA. Děkuji paní ( pánovi) ivzez za laskavé napomenutí a opravu. Jiřina

Je umělé sladidlo Cukraloza nějak nebezpečné?

,,,žádný MED proboha ,,jak jste jednou diabetik tak nikoliv,,,,Je to přece fruktoza ,,,

jirinaa*
hodnocení

zavinac: Beru na vědomí.Dík .

Je umělé sladidlo Cukraloza nějak nebezpečné? #2

hodnocení

0x
Stevie bude asi nejvhodnější náhražka, ale v kafi chuťově nic moc. Do čaje ok.

,,člověk si zvykne ,já to piji jako bílé kafé,,,Caro s mlékem trochu a stévií...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]