Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamená u piva značení KMP?

Od: pivar odpovědí: 6 změna:

Co znamená u piva značení KMP? Klub malých pivovarů to není. Je to u piv v přepravkách (basách).

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Klub malých pivovarů to je.
---
pivni.info/...
pivar
hodnocení

Je to ve firme Staropramen, takze rikam, ze Klub malych pivovaru to neni :)

ovczaak*

klub to není,je to součást kodu legislativního názvu výrobku - STAR 11 20X50CL KMP VRA EM. obchodní název je Staropramen 11 20X50CL sklo. to je jediné,co se mi podařilo vymačkat ze strejdy googla.

doplněno 23.04.17 20:13:

ještě doplním,našel jsem nějakou diplomku o staropramenu,součástí je seznam výrobků a zdá se,že to kmp je vázáno na 20x50cl. přijde mi,že to je označení balení,přepravky.. dárková balení kmp nemají,6x1,5litru také ne. plechovky také ne,tam jsou ty kody jiné...

mp*
hodnocení

0x

Teď jsem nebyl líný dojít z kuchyně do kanceláře a podle dodáku ze Staropramenu mě z toho vychází, že KMP je zkratka pro basu na 20 piv (možná i 24). Zálohovaná obyčejně stovkou. Je fakt, že zkratek tady mají ještě pár, ale sám z toho znám jen KEG a paletu.

pivar
hodnocení

Tak je to označení pro přepravky (basy) s "lahváči". KMP je zkratka pro slovo kompakt.

staropramen
hodnocení

0x

Jde o interní značení použitých obalů/balení výrobcem.

KMP - basa 20x0,5, PIN - basa 24x0,33, KEG - sud, CAN - plechovka, PET - Pet lahev, PAL - Europaleta, těch zkratek je více ale užití mimo distribuci firmy pro veřejnost je nejspíše minimální.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]