Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvázaní pracovního poměru dohodou

Od: karelo odpovědí: 3 změna:

Chtěl bych se zeptat nemám žádné zkušenosti s tímhle ale chtěl bych skončit v práci ale je tu jeden problém mám platnou smlouvu až do příštího roku a chtěl bych skončit co nejrychleji. Myslíte že by šlo rozvázat praocvní poměr dohodou? a musím uvést důvod? a nebo musím dát výpověd která skončí až po 2 měsících? potřeboval bych poradit na internetu jsem našel plno vzorů a jak to všechno probíhá. Děkuji za každou odpověd

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Můžeš rozvázat PP dohodou, ale s tím musí zaměstnavatel souhlasit. Proto je to dohoda. Pokud nesouhlasí, tak můžeš podat klasickou výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou. To je jednostranný úkon a zaměstnavatel ho musí akceptovat. Stačí si zajistit jenom doklad o předání, třeba potvrzení převzetí na kopii. Ani v jednom z obou způsobů není nutné ukončení PP zdůvodňovat.

iz*
hodnocení

0x

Rozvázat pracovní poměr dohodou lze jenom v případě, že s tím souhlasí obě strany. Nebude-li zaměstnavatel s Vaším návrhem souhlasit, budete muset dát výpověď a dodržet výpovědní dobu.

Vzory z internetu nedoporučuji, ještě jsem "nepotkala" žádný dobrý.

hodnocení

0x

Zajděte za zaměstnavatelem a zeptejte se ho, zda by přistoupil na rozvázání pracovního poměru dohodou. Pak by Váš pracovní poměr skončil ke dni na kterém se se zaměstnavatelem dohodnete. Pokud s dohodou nebude souhlasit, budete muset podat výpověď a dodržet výpovědní lhůtu, která se k ní váže. Důvod uvádět nemusíte, ale pokud ukončíte zaměstnání bez vážného důvodu který písemně neuvedete a půjdete se zaregistrovat na ÚP, bude se Vám podpora v nezaměstnanosti (pokud Vám na ni vznikl nárok) krátit. Budete po celou podpůrčí dobu pobírat jen 45%.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]