Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení mylné platby na cizí účet

Od: lenkak* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den na jaře jsem omylem poslala peníze do jiné banky - bohužel tento účet existoval - po několika upozorněních banky, na mou žádost ,majitele účtu aby mi platbu vrátil se nic nestalo. Po té jsem zažádala banku o informace o majiteli účtu za poplatek - banka mi poslala adresu majitele účtu - doporučeně jsem mu zaslala žádost o vrácení mých peněz - dala jsem mu lhůtu 1 měsíc peníze stále nedošly - poraďte mi prosím co dál Děkuji LenkaK

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Dobrý večer Lenko! Já si myslím, že nakonec se Vám podaří tyto peníze získat zpět. Protože ponechání neoprávněné platby je žalovatelné. Přečtěte si pozorně tento článek a tam máte přesný popis toho, co je třeba udělat. Já ještě najdu příslušný § ObčZ a vše tam ještě citujte - myslím do druhé písemné upomínky na vrácení částky - přesně podle doporučení v článku: penize.cz/... Nedejte se a příjemce o tom musíte přesvědčit, že to dotáhnete do zdárného konce. *placni*

doplněno 15.11.09 21:43:

A zde je výpis § 451 ObčZ:

40/1964 Sb. Občanský zákoník

§ 451
(1) Kdo se na úkor jiného bezdůvodně obohatí, musí obohacení vydat.
(2) Bezdůvodným obohacením je majetkový prospěch získaný plněním bez právního důvodu, plněním z neplatného právního úkonu nebo plněním z právního důvodu, který odpadl, jakož i majetkový prospěch získaný z nepoctivých zdrojů

lenkak*
hodnocení

Lidko moc děkuju to je skvělé použiji to do další upomínky - nechce se mi platit za právníka ale pak mi asi už nic jiného nezbude. Děkuju a mějte se fajn Lenka

petrn90
zdravim vas Lenko
uz se mi neco takoveho stalo zjistil sem si email na cloveka a ze jsem omylem atd. a ona to byla zena
vratim vam to a vratila
zjistete si email posta je nesmysl vite kolik lidi posila takove podvody dene!
zjistete si email
ale osoba vas muze splachnout tim ze jste se dohodli a ted chcete couvnout
tvrzeni proti tvrzeni
hodne stesti
lenkak*

Dobrý den a jak se dá zjistit mail u úplně cizího člověka?

pepyk93*
hodnocení

0x

Co se zeptat v nějaké bezplatné právní poradně? Pokud vydržíte,vložím odkaz.;)

Nevím,jak byla ta částka vysoká,ale pokud by nepomohli i v nějaké bezplatné právní poradně,obrátil bych se na právníka...

doplněno 15.11.09 18:01:

Zkuste si vybrat zde : google.cz/... ;)

doplněno 15.11.09 18:01:

I tady na poradně jsem vydělil nějaké odkazy,jen je teď jako na potvoru nemohu najít...*zed*

lenkak*
hodnocení

dobrý den bohužel jsem zatím žádnou takovu bezplatnou poradnu nenašla

dracek*

Pokud vám s tím nepomůže vaše banka (záleží o jakou částku jde) tak přes policii nebo soud ale měl by stačit i právníík ,pokud nic jiného tak se zeptat na www.pravnici.cz rada stojí 100 Kč a platí se přes mobil ,příležitostně je též využívám ,odpověď chodí do 3 dnů

lenkak*
hodnocení

děkuji za typy - jde o 1300 Kč moje banka mi pomohla hned na začátku že vyžádala inklinovanou banku aby upozornila majitele účtu a pak mi řekli že je to jen na mě :o(, www.pravnici.cz jsem již našla a dotaz tam poslala uvidíme co mi sdělí jsem docela v patové situaci a pro soukromou osobu je 1300 Kč docela nezanedbatelná částka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]