Nejste přihlášen/a.
Dobrý den na jaře jsem omylem poslala peníze do jiné banky - bohužel tento účet existoval - po několika upozorněních banky, na mou žádost ,majitele účtu aby mi platbu vrátil se nic nestalo. Po té jsem zažádala banku o informace o majiteli účtu za poplatek - banka mi poslala adresu majitele účtu - doporučeně jsem mu zaslala žádost o vrácení mých peněz - dala jsem mu lhůtu 1 měsíc peníze stále nedošly - poraďte mi prosím co dál Děkuji LenkaK
Dobrý večer Lenko! Já si myslím, že nakonec se Vám podaří tyto peníze získat zpět. Protože ponechání neoprávněné platby je žalovatelné. Přečtěte si pozorně tento článek a tam máte přesný popis toho, co je třeba udělat. Já ještě najdu příslušný § ObčZ a vše tam ještě citujte - myslím do druhé písemné upomínky na vrácení částky - přesně podle doporučení v článku: penize.cz/... Nedejte se a příjemce o tom musíte přesvědčit, že to dotáhnete do zdárného konce.
A zde je výpis § 451 ObčZ:
40/1964 Sb. Občanský zákoník |
§ 451 (1) Kdo se na úkor jiného bezdůvodně obohatí, musí obohacení vydat. (2) Bezdůvodným obohacením je majetkový prospěch získaný plněním bez právního důvodu, plněním z neplatného právního úkonu nebo plněním z právního důvodu, který odpadl, jakož i majetkový prospěch získaný z nepoctivých zdrojů |
Lidko moc děkuju to je skvělé použiji to do další upomínky - nechce se mi platit za právníka ale pak mi asi už nic jiného nezbude. Děkuju a mějte se fajn Lenka
Co se zeptat v nějaké bezplatné právní poradně? Pokud vydržíte,vložím odkaz.
Nevím,jak byla ta částka vysoká,ale pokud by nepomohli i v nějaké bezplatné právní poradně,obrátil bych se na právníka...
doplněno 15.11.09 18:01:Zkuste si vybrat zde : google.cz/...
I tady na poradně jsem vydělil nějaké odkazy,jen je teď jako na potvoru nemohu najít...
Pokud vám s tím nepomůže vaše banka (záleží o jakou částku jde) tak přes policii nebo soud ale měl by stačit i právníík ,pokud nic jiného tak se zeptat na www.pravnici.cz rada stojí 100 Kč a platí se přes mobil ,příležitostně je též využívám ,odpověď chodí do 3 dnů
děkuji za typy - jde o 1300 Kč moje banka mi pomohla hned na začátku že vyžádala inklinovanou banku aby upozornila majitele účtu a pak mi řekli že je to jen na mě :o(, www.pravnici.cz jsem již našla a dotaz tam poslala uvidíme co mi sdělí jsem docela v patové situaci a pro soukromou osobu je 1300 Kč docela nezanedbatelná částka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.