Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, má právo se nadřízený chtít koukat do mé skřínky na pracovišti.Pracuji ve škol.jídelně. Děkuji
jestli má právo, to nevím. pokud mám čisté svědomí, tak ať se podívá. když jsem vídával kuchařky s narvanými taškami, tak jsem si myslel svoje. osobně bych však nikdy nedovolil ochrance v obchodě se hrabat v mém nákupu. je to můj nákup, jelikož jsem ho zaplatil a sáhni na to 50ti kilovej zabijáku
Svědomí mám čisté, ale říká mi at si tam uklidím a já tvrdím,že to je má skřínka a mohu tam mít co chci ,že je to má osobní věc
Skříňka není Vaše, je zaměstnavatele a do zaměstnání nemají zaměstnanci vnášet věci, které se zaměstnáním nesouvisí. Skříňka by měla sloužit k uložení svrchního oblečení na začátku pracovní směny a pracovního oblečení po jejím skončení, případně k uložení pracovních pomůcek. Není (jenom) Vaše věc, k čemu skříňku, která Vám poskytl zaměstnavatel, používáte.
Byl by odkaz na nějaký zdroj, kde je uveden seznam co smím a nesmím mít v osobní skříňce?
Co třeba osobní věci? Např. taška, kabelka, svačina, časopis, pití, hrnek, kafe, sprcháč, ručník, deodorant, náhradní prac. oděv, léky ...
To má tahat celý den s sebou v batohu na zádech?
...
Jinak zaměstnavatel má na prohlídku skříněk právo, ovšem určovat jak mám mít ne/ulizeno, do toho mu nic není. Pokud chci mít naházené všechny věci na jedné hromadě na dně skříňky, je to moje věc.
Pepříku, nemáte zas až tak pravdu. Tazatel píše, že pracuje s jídlem. Jestliže jeho skříňka smrdí jako popelnice, to tedy není pouze jeho věc!
Čekal jsem že to někdo nadhodí. Ano pokud je hromada na dně "líhní myší" tak musí zaměstnavatel zakročit. Pokud skríňka smrdí do okolí, tak by taky měl sjednat nápravu. Ovšem do samotné skutečnosti, že mám ve skříňce bordel mu nic není.
Druhá věc je, že smrdět může i upravená poloprázdná skřínka. Pracovní boty po osmi a více hodinách práce zavřené do skříňky udělají své. Nebo když se někdo po práci nekoupe. Ale to už je trochu od tématu.
Poskytnutí skříňky zaměstnavatelem je povinnost, prohlídka je přípustná pouze v odůvodněných případech za dodržení § 81 zákona č. 89/2012 Sb. a provádět pouze v rozsahu nezbytném za účelem ochrany majetku zaměstnavatele.
jen ze zvědavosti. máte skříňku na věci, ve kterých přijdete do zaměstnání a druhou odděleně na pracovní oblečení?
Ano tuto skřínku mám na věci ve kterých přijdu , v této skřínce nesmí být, pracovní oblečení mám mimo .
Tak to vám tam kouká často? To se nedivím, že vám to vadí. Jinak si myslím, že tam může koukat. Ať jsem byla kdekoliv, tak na to právo měli, ale moc toho nevyužívali. Kdyby mi řekl, ať si tam uklidím, taky bych z toho radost neměla.
Jestli právo má či ne, nevím, ale pokud máte čisté svědomí a ve skříňce pořádek /a ne krabici másla /, proč byste to nadřízenému neumožnila?
Za to máslo se Vám omlouvám, ale za totáče se ve velké školní jídelně spřáhla šéfkuchařka s vedoucí jídelny. Tahaly navečer domů tašky masa, másla, vajec. Všichni to věděli, ale nikdo nezakročil, manžel té vedoucí jídelny zastával vysokou stranickou funkci. Tak si nikdo nechtěl dělat zle.
Zato děti dostávaly na talíře takové hrozné blafy, že mi ujich bylo líto, když jsem na ně v jídelně dohlížela. /šišky posypané strouhankou, nevábné rizoto bez kousku masa, suché nudle se lžičkou máku...polívka - našedlá voda s kousky zeleniny, kdepak vývar! Nejsem mlsná, sním takřka vše, ale po měsíci chození na obědy jsem to byla nucena zabalit. Děti musely, bohužel, chodit dál. Neuplynul týden, aby se některé z dětí nepozvracelo, často přímo u stolu. Dnes jsou obě ty báby už po smrti, ale smutné vzpomínky zůstávají.
Dneska se, myslím, už situace podstatně zlepšila. Proto - nemáte-li se čeho bát, klidně skříňku otevřete. Ať se podívají, ale nehrabou, pokud jim nebude něco podezřelé. Jaga.
Proto - nemáte-li se čeho bát, klidně skříňku otevřete. Ať se podívají, ale nehrabou, i pokud jim nebude něco podezřelé.
Hrabat se v osobních věcech snad nemůžou,ani když mají podezření.Od toho je tu policie s povolením soudu k prohlídce.Ta skříňka je majetkem zaměstnavatele,ale proto je na ní ten zámek,aby jste si chránila svůj majetek tam uložený.Jasný,že do té skříňky budu ukládat jen obuv,oblečení.Zlato,diamanty nebo sto tisíc v obálce si tam nedám - stejně by mi to nikdo v případě krádeže nezaplatil a ani nevrátil.
Když bude chtít, tak ho budete musíte pustit i do svého soukromého telefonu, pokud ho užíváte pro pracovní učely...
I kdepak.
Zaměstnavatel nesmí číst ani e-maily zasílané na adresu JménoZaměstnance@zaměstnavatel.cz. Může kontrolovat, s kým zaměstnanec v pracovní době koresponduje, ale zprávy číst nesmí.
annysek: už nepijte.Ještě ho podle Vás pustím do svého soukromého bytu a dám mu klíče od auta a pin na kartu.Pracovní telefon je dnes normální záležitost a zaměstnavatel dle výpisu vidí komu a kdy se volalo a jak dlouho.Pokud mám tel.podporující dvě SIM karty,tak si dám tu služební SIM do svého telefonu a ještě pod heslo.Když jsem odcházel z poslední práce,tak mi telefon zůstal,ale zaměstnavatel chtěl zpět jen tu kartu a přede mnou ji roztřihl-nevím proč.Stejně by si mohl zažádat o novou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.