Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Minimální podpora v nezaměstnanosti 2017

Od: pvn odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

minimální výše podpory v nezaměstnanosti nesmí být nižší než 11% z průměrné mzdy předchozího roku 2016? Tedy 2 971 Kč? Když mi například částka pro podporu vychází z posledního zaměstnání tedy DPČ pod tuto částku, tak mi ÚP stanoví minimální výši podpory z průměrné mzdy? Nebo může být teoreticky podpora i ve výši 1 000 Kč?

Předem díky za odpovědi.

Zdroje:

finexpert.e15.cz/...

kupnisila.cz/...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pvn
hodnocení

Zatím neví nikdo? :/

iz*
hodnocení

0x

Podle mne se tzv. "minimální podpora" vztahuje pouze na osoby, které dobu důchodového pojištění splnily započtením náhradní doby pojištění a u kterých byla náhradní doba zároveň poslední dobou pojištění. Tedy na osoby, které před evidencí na ÚP nedosahovaly žádného příjmu, např. na uchazeče o zaměstnání po dlouhodobé nemoci, na rodiče po skončení RD apod.

Těm, kdo měli nějaký příjem (mzdu/odměnu/zisk) se podpora vypočte z jejich průměrného výdělku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]