Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
minimální výše podpory v nezaměstnanosti nesmí být nižší než 11% z průměrné mzdy předchozího roku 2016? Tedy 2 971 Kč? Když mi například částka pro podporu vychází z posledního zaměstnání tedy DPČ pod tuto částku, tak mi ÚP stanoví minimální výši podpory z průměrné mzdy? Nebo může být teoreticky podpora i ve výši 1 000 Kč?
Předem díky za odpovědi.
Zdroje:
Podle mne se tzv. "minimální podpora" vztahuje pouze na osoby, které dobu důchodového pojištění splnily započtením náhradní doby pojištění a u kterých byla náhradní doba zároveň poslední dobou pojištění. Tedy na osoby, které před evidencí na ÚP nedosahovaly žádného příjmu, např. na uchazeče o zaměstnání po dlouhodobé nemoci, na rodiče po skončení RD apod.
Těm, kdo měli nějaký příjem (mzdu/odměnu/zisk) se podpora vypočte z jejich průměrného výdělku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.