Nejste přihlášen/a.
Pokud má dluh na sociálním a nechtějí mu dát důchod, je to zřejmě proto, že neodváděl pojištění za své zaměstnance nebo neplatil sám za sebe. Nemá tedy pojištěné ty měsíce, za které neplatil. Důchod nedostane, pokud nesplní obě podmínky - důchodový věk a odpracovanou (pojištěnou) dobu, letos je to ještě pořád 25 let. Zřejmě mu chybí nějaký ten rok do pojištěné doby. Jediná možnost je doplatit, a to co nejdřív. Měsíce, za které dluží déle než 3 roky, se mu už nikdy nepojistí. Dlužnou částku nelze zpětně umístit do doby před 3 lety.
DĚKUJI ZA ODPOVĚ´D, PŘÍTEL NEPLATIL SOC. DÁVKY JEN U SEBE Z POSLEDNÍCH LET, KDY FIRMA NEVYDĚLÁVALA NIC.ZA ZAMĚSTNANCE NEDLUŽÍ. MÁ ODPRACOVÁNO ASI 40 LET.NEPOTŘEBUJE ZAPOČÍST TY CCA 2 ROKY, CO NEVYDĚLÁVAL, ALE DLUH NA SOC. MU NECHTĚJÍ ROZPOČÍTAT ANI NA SPLÁTKY S TÍM, ŽE BY SI MOHL KONEČNĚ POŽÁDAT O STAR. DŮCHOD, KDYŽ OBĚ PODMÍNKY SPLNIL PŘED VÍCE NEŽ ROKEM A TAK MU ROSTOU DALŠÍ DLUHY NA SOC. A V JEHO 63 LÉTECH HO NIKDO NEVEZME DNES DO PRÁCE A JÁ SAMA NEUTÁHNU VŠE .JE MI PŘÍTELE LÍTO.O STAR. DŮCHOD MŮŽE PRÝ POŽÁDAT AŽ KDYŽ BUDE DOPL. DLUH NA SOC., ALE Z ČEHO TO ZAPLATÍ?ZDÁ SE MI TO JAKO NEŘEŠITEL. SITUACE.
Pokud má nárok na důchod, tak to není o chtění, nebo nechtění nějaké úřednice. Jiná věc je, že výplata důchodu může být zatížena exekucí. Je potřeba přesné zdůvodnění zamítnutí žádosti o starobní důchod.
DĚKUJI ZA ODPOVĚ´D, PŘÍTEL NEPLATIL SOC. DÁVKY JEN U SEBE Z POSLEDNÍCH LET, KDY FIRMA NEVYDĚLÁVALA NIC.ZA ZAMĚSTNANCE NEDLUŽÍ. MÁ ODPRACOVÁNO ASI 40 LET.NEPOTŘEBUJE ZAPOČÍST TY CCA 2 ROKY, CO NEVYDĚLÁVAL, ALE DLUH NA SOC. MU NECHTĚJÍ ROZPOČÍTAT ANI NA SPLÁTKY S TÍM, ŽE BY SI MOHL KONEČNĚ POŽÁDAT O STAR. DŮCHOD, KDYŽ OBĚ PODMÍNKY SPLNIL PŘED VÍCE NEŽ ROKEM A TAK MU ROSTOU DALŠÍ DLUHY NA SOC. A V JEHO 63 LÉTECH HO NIKDO NEVEZME DNES DO PRÁCE A JÁ SAMA NEUTÁHNU VŠE .JE MI PŘÍTELE LÍTO.O STAR. DŮCHOD MŮŽE PRÝ POŽÁDAT AŽ KDYŽ BUDE DOPL. DLUH NA SOC., ALE Z ČEHO TO ZAPLATÍ?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.