Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odkoupeni veci z exekuce

Od: vlastovka82* odpovědí: 9 změna:
Dobry den,kvuli priteli mi polepili nabytek.Jelikoz se rozchazime a o nektere veci bych nechtela prijit (byla zamitnuta zadost o vyskrtnuti),je mozne tyto veci odkoupit za cenu,kterou to vyclili?
A co kdyz se z toho bytu odstehuji?Pujdou za mnou do noveho bydliste?
Dekuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

To jsou otázky pro exekutora, nikoliv pro nás. Exekutor může vstoupit kamkoliv, kde se domnívá, že může povinný mít nějaký majetek.

O možnosti odkoupení nevím, domnívám se, že věci s tou cenou půjdou do dražby. Pokud někdo nabídne víc,... ale počkejte si na další odpovědi.

vanad1*
hodnocení

0x

není z otázky jasné, jestli byl olepený nábytek aj. věci majetkem obou nebo jen jednoho. Pokud obou a došlo to až k exekuci, pusťe věci z hlavy a máte klid. V dražbě jste jako dlužník, jinak by neolepili vaše věci a jako taková se nemůžete dražby zúčastnit.

ronyx*

Tazatelka píše, že se jednalo o přítele, takže pokud není spoludlužník ze smlouvy, tak její věci do exekuce nespadají (pokud ovšem bude schopná prokázat, že to jsou jen její věci, což ovšem většinou bývá problém). Takže asi vylučovací žaloba (nebo jak se to nazývá) ne?

vanad1*

A také píše, že jí byly olepeny věci ( její ) a zamítnuta žádost o vyškrtnutí. Těžko by olepili její nábytek v jejím bytě...

ronyx*

Bohužel tazateka neuvedl její vztah k bytu - ono to taky mohl být jen nájem, třeba společný. Těžko říct, když chybí její vztah k tomu bytu.

sebod*

vanad. Exekutor LEHKO oblepí vše, co najde v bytě, bez ohledu, kdo je majitel. Ten se potom musí účinně bránit.

vlastovka82*
Byt mam v pronajmu ja a pritel tady hlasen neni.
Podala jsem zadost o vyskrtnuti,poslala fotky,ucty,uznali jen ty uctenky na me jmeno a co bylo zaplaceno mou kartou.Ostatni zamitli.Dost veci jsem dostala darem nebo k nim uz nemam ucty,jsou pres 10let stare.
Pritel se dohodl,ze exekutorovi bude platit 1000kc mesicne,aby ty veci neodvezli,stejne by je tezko prodali.Na vylucovaci zalobu je pozde.
Pritel pujde pryc,takze pokud platit nebude,muzu se asi s vecma rozloucit.
Jak to bude,pokud se z bytu odstehuji a on nebude platit,to ke mne prijdou na novou adresu?
Co kdyz se treba poroucha televize nebo mikrovlnka,ktere jsou v soupisu?
Muzu si odkoupit jen gauc,o ktery nechci prijit?
Asi se s tim smirim,cert vem veci i pritele.
vanad1*

Pokud se odstěhujete sama, za váma exekutor nepůjde. Proč by měl, když nahání dlužníka a ne vás. Pokud bydlíte s dlužníkem, je to smůla a o věci většinou přijdete.

vlastovka82*
hodnocení

Dekuji.Dluznik uz je odstehovany.Ja v byte zustanu jeste min.rok.
Muze mi tady exekutor prijit a vzit ty veci? Jsem na to pripravena.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]