Nejste přihlášen/a.
Problém řešte od hlavy a ne od ocasu (jak se chystáte) a považujte jej za pouze svůj. Jestli budete muset spoléhat na někoho dalšího, dopadnete nevalně. Viz občas některé dotazy a někteří tazatelé tady na poradně.
Vy jste hlavní hybatel. Hlavně na vás bude záležet zda utržíte úspěch či fiasko.
Takže radím : Mít našetřené peníze, najít podnájem a novou práci, podat výpověď u současného zaměstnavatele, přestěhovat se, přítelkyni nastěhovat k sobě, najít vlastní bydlení, vyřídit hypotéku atd. Další postup je už jasný.
A hlavně nezapomeňte, musíte mít otevřenou únikovou cestu ze vztahu. Proto radím k opatrnosti se stěhováním k rodičům vaší přítelkyně.
To je ono. problém se vlastně vždy řeší od ocasu (super přirovnání). To v tom případě moje hlavní přísloví: Ku..a proti vodě utahne tři lodě má svojí trvalou platnost. Protože o tom to je (ač ten výraz nemám moc rád). Jde o přitažlivost (fyzickou) mezi lidmi (nejlépe teda opačného pohlaví) a rozmnožování.
Říká se, že láska hory přenáší a 200 km - žádná vzdálenost.
Jenže na druhou stranu se říká i Nejen láskou živ je člověk. Tím myslím tu práci. I když nejste v současném zaměstnání spokojen, spíš byste našel jinou práci tam, co jste, než 200 km dál. Protože je to blízko, snadno přístupné, máte větší přehled, kamarády, kteří o něčem vědí a poradí... Navíc hodně zaměstnavatelů, ne-li rovnou všichni, chtějí nástup ihned. Budete mít ale zřejmě 2měsíční výpovědní dobu. Tak aby byli v nové práci ochotni počkat. Pokud jste nějaký odborník a expert, kterého potřebují, počkají, pokud byste zastával nějakou dělnickou profesi, vezmou jiného.
Leda, že by Vám tam hledala práci Vaše slečna. A taky je internet. Ale když o Vás někde projeví zájem, pozvou Vás na pohovor, ale nic z toho nebude, budete moci jezdit třeba každý týden 400 km do budoucího bydliště a zpět? Náročné finančně i časově. Leda si na ty návštěvy brát dovolenou.
Za mě by bylo rozumnější počkat, až slečna dostuduje, najít si společné bydlení, uspořádat svatbu...a tak dále. Vždyť to vydržíte, vzpomeňte si třeba na dva roky vojny Vašeho taťky. A taky to hoši vydrželi.
Zatím buďte, kde jste, choďte do práce, vydělávejte a šetřete si peníze, aby bylo později něco do začátku nového manželství. Až budete kupovat vlastní bydlení. Je to určitě jistější, než jít do nejistoty a nemít tam nic svého. Jaga.
Tady je spousta neznámých. Jak dlouho ještě bude studovat? Nevydržíte to do té doby?
Kde byste bydleli u ní. U rodičů? Souhlasí s tím? Jste schopni se přizpůsobit? Jak budete soužití řešit finančně, když studuje?
Kam chcete jít pak "do vlastního" - její město, nebo Vaše?
Ale hlavně: když se sestěhovávají dva lidi z dálky, je dost velké dilema v tom, kdo se přistěhuje kam. Záleží na pevnosti rodinných vazeb, důležitosti práce, okolí, přátelé... jeden z vás prostě bude vytržen ze svého zázemí a to je hodně důležitý krok. Já bych se třeba stěhovat za někým nemohla, nemůžu si představit, že neuvidím jednou týdně neteř, že mi ji ségra občas nepřiveze urgentně na hlídání nebo vyzvednutí ze školky, moje mamka funguje opravdu hodně jako babička, dědu taky máme. Za další, najít klientelu, kterou mám teď, mi tady v Liberci zabralo přes 2 roky. Jít jinam a zase se několik let profesně zabydlovat? Když už tady jsem v povědomí některých lidí a škol jako dobrá lektorka? Těžko, velice těžko. Musel by být hodně pádný důvod, proč partner nemůže sem. (Ale možná jste mladí a tyhle vazby, zakořenění, ještě nemáte. Práce je prostě práce a ta vždycky někde bude. I to je možné - posuďte sami...)
Ahoj,
a ta Tvoje přítelkyně vlastně bydlí kde? Pokud sama, tak se snad můžeš nastěhovat Ty k ní a už tam můžeš zůstat. A pokud bydlí ještě s rodiči, tak by určitě měla znát Tvá přítelkyně jejich názor, co říkají tomu, že se tam chceš nastěhovat. Protože je to jejich dům a byt a oni si mohou říci, zda jim to nevadí, nebo ano.
Jak dlouho bude ještě Tvá přítelkyně studovat? A kolik vám oběma vlastně je let?
Zdravím.
Pokud ji milujete,proč tuto situaci řešíte přes nás?
Nic ve zlém.Láska přece hory přenáší...Co to je 200 km? Nic.
Přistěhujte se ke své lásce,může se stát,že byste ji třeba i ztratil.A to nechcete,že?
Takže,šup,šup,ať jste tam.
Každý se bojíme něčeho nového.Otevírají se nám nové obzory,nové hodnoty,nová přátelství,nový život.
Zdravím. Pokud vám a přítelkyni na sobě vzájemně záleží a váš vztah je skutečným vztahem, musí dojít k sestěhování. Jen se zamyslete nad tím, co vás u ní čeká. Zda jdete z města do města, ze vsi na ves => podmínky a možnosti, které znáte, jen k ní či i k jejím rodičům, kdo ji bude živit než dostuduje, kdo vás oba, než vy najdete práci... Pokud půjde jen o vás dva, domluvíte se, ale jakou roli budou hrát její rodiče? A budou ji hrát dobrovolně? Asi by to chtělo před výpovědí z práce prohovořit s vašimi i s jejími rodiči. Protože od samého začátku nebudete samostatní, rodičů asi bude třeba, zvlášť, pokud bude studium ještě trvat. Tak abyste na to byli připraveni a ustáli to. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.